20.06.2019 | 2. SNL
V Novi Gorici Lučić, v Radomljah Drobne

Prvoligaši so že globoko v pripravah, kmalu pa se bodo zbrali tudi drugoligaši. Nova sezona 2. SNL napoveduje izredno pestro dogajanje, kar so dale slutiti že prve igralske in trenerske rošade. Novega stratega so že potrdili v Novi Gorici, Vipolžah, Radomljah, Rogaški Slatini in na Ptuju.

Gorica prvič po slovenski osamosvojitvi ne bo del nogometne elite, izpad v drugi kakovostni razred pa je že prinesel prvi premike. Na severu primorske so potrdili, da Hari Arčon še naprej uživa zaupanje sponzorjev in partnerjev kluba, a brez sprememb ni šlo. Sebastjan Komel ni več direktor klub, Miran Burgič pa s poletjem prevzema vlogo športnega direktorja. Nekdanji napadalec obenem bdel tudi nad nogometno šolo. »Vrtnice« so potrdile tudi novega trenerja, Sašo Kolmana bo zamenjal stari znanec novogoriške zelenice Borivoje Lučić, ki je Krko popeljal do četrtega mesta.

Goričani si želijo hitrega povratka med prvoligaše, vendar naloga ne bo lahka. Visoko ciljajo tudi Koprčani, ki si želijo nadaljevati z ekspresno hitrim povratkom med prvoligaše. Eden od adutov »kozličkov« bo dolgoletni adut Gorice Miran Srebrnič, ki se je sredi sezone preselil na Bonifiko. Že pozimi se je domov vrnilo nekaj uveljavljenih imen z Ivico Gubercem na čelu, Koprčani pa v dodatnih kvalifikacijah niso imeli težav z ekipo Grada.

Primorska bo imela v novi sezoni kar peterico drugoligašev, Koprčane čaka sosedski derbi z dekanskim Jadranom, Gorico pa lokalna obračuna s sosedi iz bližnjih Bilj in Goriških Brd. Pri »vinarjih« so že posegli po prvi rošadi. Kljub uspešni pomladi se je poslovil Alen Šćulac, rdeče-črne pa bo v novi sezoni vodil David Peršič, ki se ga ljubitelji prvoligaškega nogometa spomnijo iz Gorice.

Z lokalnim derbijem se bodo lahko v novi sezoni pohvalili tudi na Koroškem. Fužinar bo skušal ohraniti primat v pokrajini, med drugoligaše pa se po letih čakanja vrača tudi Dravograd z Nejcem Pečnikom na čelu. Bivši reprezentant Slovenije bo kljub zrelim letom pomagal tudi na zelenici, ob tem pa bo odigral tudi pomembno vlogo v klubski pisarni. Dravograjčani so sicer ostali brez Roberta Korena, ki je na Koroškem bdel nad mladinsko šolo, v svojo jato pa so ga pred dnevi zvabili Celjani.

Drugoligaško prvenstvo bo v novi sezoni polno lokalnih derbijev, le-ta ne bo manjkal niti v Posavju. Za lokalno prevlado se bodo udarili Brežičani in Krčani. Slednji se bodo zbrali v nedeljo, pet dni kasneje pa bodo odigrali tudi prvo pripravljalno srečanje. Nasprotnik bo ruski Rotor iz Volgograda, že zdaj pa je jasno, da med zelenimi ne bo Žige Freliha. Mladi vratar se je preselil k južnim sosedom, postal je član Interja iz Zaprešića.

Novega trenerja bodo po slovesu Borivoja Lučića dobili Novomeščani, pred dnevi pa so nov trenerski štab predstavili v Radomljah, vodstvo kluba se je dogovorilo z Oskarjem Drobnetom. Nekdaj odlični napadalec je nazadnje deloval pri celjskem Šampionu, v Radomljah pa bo sodeloval še z enim bivšim prvoligaškim nogometašem Rokom Hanžičem. Radomeljske vrste je sicer že zapustil prvi vratar David Adam, z njim pa se je v Sežano odpravil tudi trener vratarjev Vasja Simčič.

Z novim strategom bodo v sezono 2019/20 zakorakali tudi Beltinčani, a rumeno-modri javnosti še niso razkrili naslednika Zlatka Gaborja. S prvimi informacijami so postregli Lendavčani. Modri se bodo zbrali že danes, v slačilnici pa ne bo treh dosedanjih članov. Igor Prahić bo nogometno pot nadaljeval v Albaniji, Stjepan Oštrek se vrača v domači Varaždin, ki bo v novi sezoni igral med prvoligaši, novo sredino pa išče tudi Dino Cvrtila.

Že nekaj časa je znano, da bo Dravo v novo tekmovalno leto popeljal Muamer Vugdalić. Bivši branilec se spomladi ni proslavil na klopi Radomelj, kmalu po slovesu od rumeno-modrih pa se je za sodelovanje dogovoril s Ptujčani. »Kurente« je v končnici prvenstva vodil Andrej Kvas, nekdanji napadalec Maribora, sicer trener mladinske ekipe, ki zdaj svoje mesto prepušča nekdanjemu soigralcu.

Za spremembo na trenerskem stolčku so se odločili tudi v Rogaški Slatini. Matej Polegek, ki je pozimi zamenjal Ibrahima Neskića, je ekipo popeljal do obstanka, črno-bele pa bo v prihajajoči sezoni vodil Damjan Romih. Bivši član Celja ima z vodenjem drugoligašev že bogate izkušnje, nazadnje je sedel na klopi Doba.

Tekst: PDo
Foto:

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA