17.11.2019 | 1. SFL
V Moskvi narediti korak naprej

Nocoj so se slovenski državni prvaki Dobovec Pivovarna Kozel podali na pot, v torek začenjajo elitni del lige prvakov. Z jasnim zavedanjem – da se lahko vmešajo v boj za nastop na finalnem turnirju lige prvakov!

Remi ni pokvaril vzdušja

Generalko so kozli opravili v 8. krogu 1. SFL, ko so doma remizirali s Silikom (2:2). „Po remiju proti Siliku nismo ravno veseli, sicer pa je stanje v ekipi zelo dobro. Veselimo se lige prvakov,“ pove Klemen Duščak, ki je uvodoma še pohvalil Vrhničane, ki po njegovem že tri, štiri leta igrajo skupaj pod taktirko dobrega trenerja. „Mi smo narekovali tempo, imeli smo precej priložnosti, potem pa iz lastnih napak dovolili, da Siliko srečno pride do 2:2,“ še doda Klemen, ki je nocoj ob 21. uri odpotoval iz Ljubljane, združena ekipa kozlov pa je pot potem nadaljevala proti Budimpešti, od tu pa zjutraj zgodaj proti Moskvi. Pot do tu so si zagotovili s prepričljivo zmago na turnirju lige prvakov v Podčetrtku pred dobrim mesecem dni.

V Rusijo potujejo tudi Igor Osredkar, Matekj Fideršek in Tomislav Horvat, ki branijo barve hrvaškega prvaka Makarske. Na finalni turnir četverice se uvrstijo prvaki/zmagovalci skupin elitnega dela.

Liga prvakov, elitni del, 19. - 24.11.

skupina A: KPRF* (RUS), Dobovec (SVN), Mostar SG (BiH), Halle-Gooik (BEL)

skupina B: Sporting CP (POR), Tyumen* (RUS), Ayat (KAZ), Novo Vrijeme (HRV)

skupuina C: Benfica (POR), Murcia FS (ŠPA) Pesaro (ITA), Kairat Almaty* (KAZ)

skupina D: Barça (ŠPA), Kherson (UKR), Sparta Praha (ČEŠ), Stalitsa Minsk* (BLR)

* - gostitelj

tekme v skupini A in tekme hrvaškega prvaka:

19.11.
Dobovec – Halle-Goik (14.45)
KPRF – Mostar (17.30)

20.11.
Mostar – Dobovec (14.45)
KPRF – Halle-Gooik (17.45)

21.11.
Sporting – Novo Vrijeme (12.00)

22.11.
Halle-Gooik – Mostar (14.45)
Tyumen – Novo Vrijeme (15.00)
Dobovec – KPRF (17.45)

24.11.
Novo Vrijeme – Ayaz (11.00)

Nagrada in motiv

Klemen priznava, da je imel s soigralci v mislih že nastop v Rusiji. „Igranje v elitnem delu lige prvakov so sanje vsakega igralca. Ko igraš na takem nivoju, potem veš, zakaj se trudiš, zakaj treniraš, zakaj tudi ves prosti čas posvečaš futsalu,“ pojasni Klemen, ki ne skriva, da je žreb elitnega dela slovenskemu prvaku pisan na kožo.

Potiho o finalnem turnirju

„Ko je bil opravljen žreb, sem pomislil, da je to skupina, kjer lahko vsak premaga vsakogar in se tako uvrsti na finalni turnir lige prvakov! Zdaj je jasno, domačin je favorit,“ dodaja Duščak, ki bo tem spomni, da je domači KPRF sestavljen iz ruskih reprezentantov, z Belgijci so se merili lani v elitnem delu v Litvi, Mostar pa je bil pred mesecem dni v Podčetrtku na turnirje glavnega dela lige prvakov.

Naj odloča zadnja tekma

„Tudi razpored tekem je dober. Začnemo z Belgijci, nadaljujemo z Mostarjem. Le želimo si lahko, da na zadnji tekmi turnirja igramo za preboj na finalni turnir,“ se nadeja Duščak. Prepričan je, da imajo letos boljšo ekipo kot lani, tudi on pozdravlja prihod Tea Turka in Vedrana Matoševića. „Svojo vlogo v ekipi sem ohranil – trener Kujtim Morina od mene zahteva, da sem agresiven in borben ter da veliko tečem,“ sklene Duščak.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.08.2020 | 1. SFL
  Začeli julija, generalka v Posočju
  Včeraj so z delom pričeli v FK Dobrepolje in FK Siliko, jutri začnejo v Dobovcu Pivovarni Kozel, FC Litiji in KMN Bronx Škofije, v nedeljo oz. ponedeljek bodo prvi trening opravili v FC Ptuj, v ponedeljek, 17.8., tudi v KMN Oplast Kobarid. Prihodnji teden z delom začnejo še v KMN Tomaž. Vadijo tudi v KMN Sevnica.
 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Sezona se bo začela 4. septembra
  Drugi krog bo na sporedu 11. septembra, po tem krogu sledi premor zaradi reprezentančnih obveznosti, tretji krog pa bomo nadaljevali tako, kot je bilo prvotno v koledarju zapisano v petek, 25.9. 2020.
 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Ptujčani imenovali novega trenerja
  Robert Grdović je nazadnje deloval v Turkmenistanu, kjer je bil leto dni tudi selektor tamkajšnje članske futsal reprezentance.
 • 07.08.2020 | 1. SFL
  KMN Sevnica z novim trenerjem
  Novi trener članske ekipe je postal Jože Gačnik, nekdanji slovenski reprezentant in nekdanji igralec, ki je pustil velik pečat v italijanskem klubskem futsalu.
 • 04.08.2020 | 1. SFL
  Na Ptuju začnejo 17. avgusta
  Koordinator in vodja članske ekipe pa bo Vinko Gajser, ki je nazadnje deloval v ŠD Brezje.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Prilagoditve Futsal pravil igre
  Podrobno predstavitev sprememb pravil in novih smernic bomo pripravili trenerjem v sklopu licenčnega seminarja na dnevu slovenskega futsala v soboto, 29. avgusta.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Novinec predstavil okrepitve
  Dres Dobrepolja bo oblekel Žan Tekavčič (1994), ki se bo prvič preizkusil v igranju futsala na tej kakovostni ravni. Pred tem je igral nogomet (Bravo Publikom, Bilje Renče). V Dobrepolje pa iz vrhniškega Silika prihajata bratranca Luka in Lazar Đorđević, oba člana srbske U-19 reprezentance.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Trije prišli, dva odšla
  V KMN Oplast Kobarid so še naprej aktivni pri gradni svoje članske ekipe za novo sezono. Zasedbo sta zapustila Žan Koren in Nejc Kovačič, ki se družno selita v italijanskega ligaša Pordenone. Novinci v ekipi trenerja Zorana Teska pa so Marko, Matej in Andrej Mohorič.
 • 01.08.2020 | 1. SFL
  Brazilec se je vrnil v Litijo
  Jonhn prihaja iz Sao Paula, kjer je pri ekipi Gremio tudi začel svojo futsal kariero. Nato je igral tudi za Sao Paulo, na Japonskem za Agleymina Hamamatsu, Sao Jose Futsal, nato pa je prestopil v Kairat in v 43 nastopih zbral 32 zadetkov, bil pa je pomemben člen Kairata tudi v ligi prvakov.
 • 29.07.2020 | 1. SFL
  Poziv k prijavi za futsal izobraževanje
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner razpisuje usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – futsal 1. stopnja Trener futsal. Rok prijav se izteče ta teden! V primeru, da se prijavi manj kot 15 kandidatov, usposabljanje odpade.

DELI NA