17.11.2019 | 1. SFL
V Moskvi narediti korak naprej

Nocoj so se slovenski državni prvaki Dobovec Pivovarna Kozel podali na pot, v torek začenjajo elitni del lige prvakov. Z jasnim zavedanjem – da se lahko vmešajo v boj za nastop na finalnem turnirju lige prvakov!

Remi ni pokvaril vzdušja

Generalko so kozli opravili v 8. krogu 1. SFL, ko so doma remizirali s Silikom (2:2). „Po remiju proti Siliku nismo ravno veseli, sicer pa je stanje v ekipi zelo dobro. Veselimo se lige prvakov,“ pove Klemen Duščak, ki je uvodoma še pohvalil Vrhničane, ki po njegovem že tri, štiri leta igrajo skupaj pod taktirko dobrega trenerja. „Mi smo narekovali tempo, imeli smo precej priložnosti, potem pa iz lastnih napak dovolili, da Siliko srečno pride do 2:2,“ še doda Klemen, ki je nocoj ob 21. uri odpotoval iz Ljubljane, združena ekipa kozlov pa je pot potem nadaljevala proti Budimpešti, od tu pa zjutraj zgodaj proti Moskvi. Pot do tu so si zagotovili s prepričljivo zmago na turnirju lige prvakov v Podčetrtku pred dobrim mesecem dni.

V Rusijo potujejo tudi Igor Osredkar, Matekj Fideršek in Tomislav Horvat, ki branijo barve hrvaškega prvaka Makarske. Na finalni turnir četverice se uvrstijo prvaki/zmagovalci skupin elitnega dela.

Liga prvakov, elitni del, 19. - 24.11.

skupina A: KPRF* (RUS), Dobovec (SVN), Mostar SG (BiH), Halle-Gooik (BEL)

skupina B: Sporting CP (POR), Tyumen* (RUS), Ayat (KAZ), Novo Vrijeme (HRV)

skupuina C: Benfica (POR), Murcia FS (ŠPA) Pesaro (ITA), Kairat Almaty* (KAZ)

skupina D: Barça (ŠPA), Kherson (UKR), Sparta Praha (ČEŠ), Stalitsa Minsk* (BLR)

* - gostitelj

tekme v skupini A in tekme hrvaškega prvaka:

19.11.
Dobovec – Halle-Goik (14.45)
KPRF – Mostar (17.30)

20.11.
Mostar – Dobovec (14.45)
KPRF – Halle-Gooik (17.45)

21.11.
Sporting – Novo Vrijeme (12.00)

22.11.
Halle-Gooik – Mostar (14.45)
Tyumen – Novo Vrijeme (15.00)
Dobovec – KPRF (17.45)

24.11.
Novo Vrijeme – Ayaz (11.00)

Nagrada in motiv

Klemen priznava, da je imel s soigralci v mislih že nastop v Rusiji. „Igranje v elitnem delu lige prvakov so sanje vsakega igralca. Ko igraš na takem nivoju, potem veš, zakaj se trudiš, zakaj treniraš, zakaj tudi ves prosti čas posvečaš futsalu,“ pojasni Klemen, ki ne skriva, da je žreb elitnega dela slovenskemu prvaku pisan na kožo.

Potiho o finalnem turnirju

„Ko je bil opravljen žreb, sem pomislil, da je to skupina, kjer lahko vsak premaga vsakogar in se tako uvrsti na finalni turnir lige prvakov! Zdaj je jasno, domačin je favorit,“ dodaja Duščak, ki bo tem spomni, da je domači KPRF sestavljen iz ruskih reprezentantov, z Belgijci so se merili lani v elitnem delu v Litvi, Mostar pa je bil pred mesecem dni v Podčetrtku na turnirje glavnega dela lige prvakov.

Naj odloča zadnja tekma

„Tudi razpored tekem je dober. Začnemo z Belgijci, nadaljujemo z Mostarjem. Le želimo si lahko, da na zadnji tekmi turnirja igramo za preboj na finalni turnir,“ se nadeja Duščak. Prepričan je, da imajo letos boljšo ekipo kot lani, tudi on pozdravlja prihod Tea Turka in Vedrana Matoševića. „Svojo vlogo v ekipi sem ohranil – trener Kujtim Morina od mene zahteva, da sem agresiven in borben ter da veliko tečem,“ sklene Duščak.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.07.2020 | 1. SFL
  Izkušnje lanske sezone bi rad unovčil že letos
  „Od tujcev, ki so prišli sem se naučil ogromno. Ko treniraš s takimi igralci, lahko vidiš, koliko dela moraš še vložiti v to, da se približaš nivoju, na katerem igrajo oni. Vsi štirje so bili izjemni. Edson se mi je zdel najbolj kompleten igralec, ki je imel kvaliteto, da lahko sam reši tekmo,“ Marko o tem, kako kvalitetne soigralce je imel lani.
 • 11.07.2020 | 1. SFL
  Dobovec v svojo ekipo dodal še Luko Perića
  Leta 2016 je bil razglašen za najboljšega mladega igralca. Pet let je že hrvaški reprezentant, je tudi dobitnik srebrne medalje na evropskem prvenstvu U19.
 • 10.07.2020 | 1. SFL
  Jeremy Bukovec bo okrepil Ptuj
  „Rad bi dokončal šolanje, zato se vračam v Slovenijo,“ je pojasnil Bukovec, ki je v minuli sezoni igral v Italiji v ekipi AS Buldog TNT Lucrezia.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.

DELI NA