21.11.2019 | 1. SFL
V Moskvi bi v petek radi dosanjali svoje sanje

Slovenski državni prvak je dobro izkoristil prost dan na turnirju v Moskvi, potem pa misli že usmeril v petek, ki prinaša odločilno tekmo – za 1. mesto v skupini A in vozovnico za finalni turnir lige prvakov! Dobovec Pivovarna Kozel čaka odločilno tekmo z ruskim podprvakom KPRF z boljšo gol razliko.

Tekme v skupini A:

19.11.
Dobovec Pivovarna Kozel – Halle-Gooik 3:1
 (0:1)
0:1 Carpes (5.), 1:1 Turk (33.), 2:1 Diogo (38./ag), 3:1 Čujec (40.)

KPRF – Mostar 7:2

20.11.
Mostar – Dobovec Pivovarna Kozel 1:6
 (0:3)
0:1 Čeh (2.), 0:2 Matošević (4.), 0:3 Čeh (11.), 0:4 Matošević (31.), 0:5 Čujec (35.), 0:6 Vesić (35.), 1:6 Vesić (36.)

KPRF – Halle-Gooik 2:1

22.11.
Halle-Gooik – Mostar (14.45)
Dobovec Pivovarna Kozel – KPRF (17.45)Vrstni red v skupini po 2. krogu:
Dobovec 6 (+7)
KPRF 6 (+6)
Haale-Gooik 0 (-3)
Mostar 0 (-10)

Domača podpora

„Na petkovi tekmi nam igrata dva rezultata od treh, kar je zagotovo dobra opcija. Vsi skupaj smo dolgo delali in garali za tole, da bi dobili tako priložnost, ki se ne ponudi kar tako in vsakokrat. Dve leti zapored smo v elitnem delu zbrali po šest točk, letos smo šli še korak dlje. Pred zadnjo tekmo imamo možnost, da sami odločamo o svoji usodi. Na prvi pogled sem vam zdi, da je to vse skupaj lahko, pa ni! V petek nam bo nasproti stal klub, ki je željan in lačen uspeha in dokazovanja. Ne pozabimo, da bodo imeli domačini v krasni in impozantni CSKA areni veliko podporo,“ je uvodoma povedal trener kozlov Kujtim Morina.

„Imamo pravico, da sanjamo. Verjamem, da zmoremo. Zavedam pa se, da bomo vsi dali od sebe zadnji atom moči. Niti predstavljati si ne znam, kakšna sreča in zadovoljstvo bi to bila, da nam uspe,“ je še dodal Morina, ki ni prvič prišel z ekipo pred vrata raja.

V sezoni 2016/2017 je zagrebški Nacional doma gostil turnir elitnega dela lige prvakov in z 11:1 opravil s Hamburgom, prej pa še z 2:1 z Arazom. O potniku na finalni turnir je odločala tekma proti aktualnemu evropskemu prvaku ruski zasedbi Ugri Jugorsk. Tekma se je v korist Rusov prelomila šele v zadnjih enajstih minutah, 1:5 je bilo na koncu. V ekipi Nacionala sta takrat igrala tudi Rok Mordej in Kristjan Čujec.

Na zmago, ne na remi

Po prestani kazni in prisilnem počitku na sredini tekmi se v petek v ekipo vrača kapetan Rok Mordej. „Najtežje je biti na tribuni in spremljati ekipo na delo. A so odigrali zelo dobro. Izpolnili smo osnovni cilj, prišli smo do šestih točk, o napredovanju pa odloča zadnja tekma. To je priložnost generacije,“ meni Mordej, ki ob tem dodaja: „Vem, da nas v petek čaka precej dela in da bodo imeli Rusi več žogo v svojih nogah. Ne bomo pa mi le nabijali žoge. Če bomo želeli do uspeha, bo treba tudi igrati. Zavedamo se tudi, da ne smemo igrati na remi. Zanima nas zmaga, videli pa bomo, kaj bo prinesla tekma!“

Kako se bo izteklo jutri, pa bo zagotovo odvisno tudi od Damirja Puškarja, ki bo spet čuval mrežo kozlov. „To je tekma, ko je mogoče prav vse. Tudi to, da ima ruska ekipa, ki je izrazit favorit, slab dan. Vemo, da imajo domačini svoje pluse in atribute, vidimo pa tudi naše prednosti. Vemo tudi, da bo vsak od nas na parketu dal dvakrat toliko, kot zna in zmore. Da nam uspe podvig!“ sklene Puškar.

Tekst: D.P.
Foto: S.Š./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2019 | 1. SFL
  Sevnica odnesla točke s Ptuja
  „Kapo dol mojim igralcem. Pokazali so karakter in potrdili, da so iz pravega testa. Zdaj se nam je odvalil kamen oz. kar skala od srca. Zdaj bomo lažje igrali. To pa je tisto, o čemer sem zadnjič govoril,“ je bil po zmagi navdušen trener Mitja Jontez.
 • 02.12.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Izola in Sevnica odločali o obstanku
  V sezoni 2007/2008 je o potniku v 2. SFL odločala liga za obstanek, kjer so se merili Benedikt, Tomi Press Bronx, Sevnica in Izola. Mini liga se je začela 25. aprila, končala pa 30. maja, v tem času je bilo odigranih 12 tekem.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Prvak v 40. minuti, prve za Bronx
  Sevničani so tako prekinili niz brez zmage, ki je trajal od 1. do 10. kroga! S temi tremi točkami so se varovanci trenerja Mitje Jonteza le na dve točki približali KMN Tomažu, KMN Oplastu in FC Ptuju Hiši Daril.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Praznik v Ljutomeru, derbi v Škofji Loki
  Prvi del prvenstva je končan, začenja se drugi del. Deseti krog prinaša štiri močne tekme, počivajo pa to pot Ptujčani.
 • 28.11.2019 | 1. SFL
  Verjame, da bodo v težkih trenutkih pokazali karakter
  „Ni nam lahko, v tem tednu smo imeli precej težav. A se ne damo, ni predaje, ni bele zastave. V Litiji lahko le pridobimo: predvsem pa tisto samozavest, ki jo rabimo za zadnji dve tekmi koledarskega leta 2020 – proti Bronxu in Ptuju! “ odločno pove trener Mitja Jontez, ki je z ekipo na zadnjem devetem mestu v 1. SFL.
 • 27.11.2019 | 1. SFL
  Prvak do treh točk v Škofji Loki
  Z nocojšnjo tekmo v Škofji Loki se je sklenil 9. krog 1. SFL. Aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je s 5:1 porazil domačine, tri gole je k zmagi prispeval Žiga Čeh.
 • 25.11.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Ko debitira Mile Simeunovič
  Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2016, ko se je vrhniški Siliko predstavil v 1. SFL. Uvodoma so Vrhničani doma gostili trofejne Litijane, ki so tisti petek domov odpeljali tri točke, 2:6 je bilo na koncu.
 • 23.11.2019 | 1. SFL
  Žal jim je, ker so Ruse vrnili v igro
  Zasedba Dobovca Pivovarne Kozel si nima kaj očitati, več kot dostojno je vnovič predstavila Slovenijo v Evropi, na koncu pa športno čestitala ruskemu podprvaku za napredovanje na finalni turnir lige prvakov, ki bo konec aprila.
 • 22.11.2019 | 1. SFL
  Derbi vrha na Vrhniki, Oplast in Bronx po prvo
  Na sporedu bodo „le“ tri tekme, saj bo takisto danes v Rusiji državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel proti ruskemu podprvaku lovil mesto na finalnem turnirju lige prvakov! Kozli bodo svojo tekmo prvenstva (torej tekmo 9. kroga 1. SFL proti FSK Stripyju) odigrali v sredo. Danes pa se igra v Litiji, Ljutomeru in na Vrhniki!

DELI NA