03.12.2019 | Futsal AA
V Mariboru nova priložnost za dokazovanje in kljubovanje Italiji

Slovenija in Italija bosta nocoj v Mariboru odigrali še drugo od dveh napovedanih tekem. Obračun v Športni dvorani Tabor se začne ob 19. uri, tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prijateljski tekmi:

Laško, Dvorana Tri lilije, 2.12.
Slovenija – Italija 0:3 (0:0)
0:1 Canal (24.), 0:2 Merlim (37.), 0:3 Canal (38.)

Maribor, Dvorana Tabor, 3.12.
Slovenija – Italija (19.00) (videoprenos na www.nzs.si)

Po včerajšnji tekmi pa sta svoje misli strnila selektor Andrej Dobovičnik in kapetan Igor Osredkar.

„Ekipa je spremenjena, to nam narekujejo okoliščine. A pravim takole: tudi igralci, ki so danes okostje ekipe, so morali nekje začeti. Žan Koren, Benjamin Tušar in Jeremy Bukovec so nova generacija, tekme proti Italiji pa so idealne za njih. Morda so za nivo pretežke, a dejansko morajo spoznati, kaj morajo znati, da lahko odigrajo take tekme. Benjamin Tušar je zadovoljil, moral se bo še učiti postavitev, a je individualno močan in precej hiter. Naredili smo, kar smo hoteli, nek cilj je bil dosežen na tej tekmi. Končni rezultat je morda malce previsok, a je tudi Damir Puškar dobro branil. Mi bi si zaslužili kak gol,“ je po tekmi povedal selektor Andrej Dobovičnik, potem pa misli usmeril v današnje srečanje:

„Malce se bomo še pokrpali in dali minute še komu. Upam, da nam bo lahko pomagal Matej Fideršek. A kot sem že rekel: cilj te akcije je, da se mladi uigravajo in da konkretno minutažo dobijo tisti, ki so na zadnjih kvalifikacijah igrali manj. To so fantje, ki prihajajo. Teo Turk in Žiga Čeh sta odigrala dobro, pohvaliti moram tudi Klemna Duščaka, ki je motor te ekipe, daje ji ritem in agresijo. Z vsemi fanti pa je treba biti potrpežljiv, prihajajo, zato je potreben čas. Kdor to razume, pač razume, kdor ne, pač ne. Tudi po januarskih kvalifikacijah se bo futsal v Sloveniji igral naprej, ti fantje pa bodo slej ko prej predstavljali ogrodje reprezentance, ne glede na to kdo bo selektor!“

„Na tej tekmi je bilo precej dobrih zadev, smo pa nastopili v močno oslabljeni postavi. Več so igrali tisti, ki so dosedaj dobili manj priložnosti. Dobro so izkoristili svoje minute, imeli smo svoje priložnosti proti Italiji, ki je nastopila v najmočnejši zasedbi. Danes bi veljalo popraviti zbranost v obrambi pa izkoristiti kako prekinitev,“ je pristavil kapetan Igor Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2019 | Futsal AA
  Selektor pohvalil ekipo za odigrano
  „Ne pozabimo, kosamo se s pravimi profesionalci. Zato še enkrat kapo dol našim fantom, ki so na terenu spet dokazali, zakaj in kako se nosi dres Slovenije. Ko bomo temu dodali še tri, štiri najboljše posameznike, bomo povsem solidna ekipa,“ nadaljuje Dobovičnik, ki načrtuje, da pred elitnim delom kvalifikacij za SP 2020 opravi z ekipo še priprave.
 • 03.12.2019 | Futsal AA
  Generalka uspela, Slovenija ohrabrena na kvalifikacije za SP
  Tako kot dan poprej je bilo tudi to pot slovesno na uvodu. Generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Martin Koželj je kapetanu reprezentance Igorju Osredkarju izročil priložnostno darilo za 150. nastop v dresu Slovenije, Vlado Močnik, član IO-ja NZS, pa je Osredkarju poklonil še dres.
 • 02.12.2019 | Futsal AA
  Pomlajena Slovenija parirala popolni Italiji
  Slovesno je bilo že na začetku. Vlado Močnik, član IO NZS in tehnični koordinator futsal reprezentanc, je izročil priznanje Alenu Fetiću za 100. nastopov v dresu članske futsal reprezentance.
 • 02.12.2019 | Futsal AA
  Kapetan se veseli vsake tekme v dresu Slovenije
  Reprezentančni futsal teden začenjajo članski reprezentanti, ki so se včeraj zbrali v Laškem, danes in jutri pa se bodo na dveh tekmah, v Laškem in Mariboru, pomerili z Italijo. Omenjeni tekmi z Italijo pa sta posvečeni kapetanu Igorju Osredkarju, ki je oktobra postavil nov mejnik – 150 nastopov za Slovenijo.
 • 01.12.2019 | Futsal AA
  Ponedeljkova tekma 100. za Fetića za Slovenijo
  Danes pa se v Laškem začenja operacija „Italija“. Članska futsal reprezentanca bo v ponedeljek in torek odigrala tekmi proti Italiji, dvakratnemu evropskemu prvaku. Tekmi bosta selektorjema Slovenije in Italije služili kot dodaten test pred januarskim sklepnim delom kvalifikacij za SP 2020.
 • 29.11.2019 | Futsal AA
  Italija test za elitni del kvalifikacij
  „Igor je pravi kapetan in pravi reprezentant, ki je vsa ta leta vedno na voljo reprezentanci,“ se tudi selektor Andrej Dobovičnik veseli, ker je Nogometna zveza Slovenije posvetila prihajajoči tekmi kapetanu.
 • 25.11.2019 | Futsal AA
  Znan seznam za tekmi proti Italiji
  S tekmama proti Italiji želi Nogometna zveza Slovenije tudi dostojno obeležiti jubilej kapetana Igorja Osredkarja, ki je na oktobrskih kvalifikacijah v Makedoniji odigral že jubilejno 150. tekmo v dresu Slovenije!
 • 23.11.2019 | Futsal AA
  Prihaja evropski prvak
  Ekipi sta se zadnjič pomerili med sabo 3.2. 2018, ko je Slovenija gostila evropsko prvenstvo. Z zmago prav proti Italiji si je naša vrsta priigrala četrtfinale, Italija pa se je od tekmovanja poslovila že v skupinskem delu.
 • 07.11.2019 | Futsal AA
  Po vozovnico za SP na Češko
  Elitni del kvalifikacij bo igran konec januarja 2020 (od 27.1. do 5.2.). Prvaki štirih skupin si bodo zagotovili mesto na svetovnem prvenstvu, drugouvrščeni (štirje) pa se bodo v po dveh medsebojnih tekmah (med 9. in 12.4.) pomerili za še dve prosti mesti.

DELI NA