08.04.2014 | Ženska A
V Mannheimu proti evropskim prvakinjam

Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri ob sedmih zjutraj odpotovala v Nemčijo. V četrtek, 10.4., se bodo varovanke selektorja Damirja Roba pomerile z Nemkami. Gostiteljice so osemkratne evropske in dvakratne svetovne prvakinje.  V šestih dosedanjih tekmah kvalifikacij za SP 2015 so Nemke dosegle prav toliko zmag, zabile so 43, prejele pa dva zadetka. 

Slovenija je v soboto gostovala v Rusiji, kjer je nudila dostojen odpor domačinkam. Z videnim je bil zadovoljen tudi selektor.
»S tekmo proti Rusiji smo lahko zadovoljni, kljub temu da se na koncu rezultatsko ni izšlo. Šokirali smo domačine z hitrim vodstvom, ko se odlično znašla Kaja Jerina po predložku Mateje Zver. Lahko povem, da nas Rusinje v nobenem segmentu igre niso presenetile, ker so igralke dobile vse potrebne informacije pred tekmo. Vzpodbudnih je bilo predvsem prvih pol ure tekme, problem pa ostaja zadnji del vsakega polčasa, ko ne moremo spremljati tempa tekmic in s tem pade tudi koncentracija, kar ekipe višjega razreda s pridom izkoristijo. To je bila nova izkušnja na najvišji ravni za naše igralke in s takimi tekmami, kij ih med letom ni veliko, dekleta pridobivajo prepotrebne izkušnje.«

Kvalifikacije za SP 2015, Mannheim , 10.4.
Nemčija – Slovenija (18.00)

Selektor izpostavi tudi pristop.
»Kot selektor sem in bom vedno zadovoljen, ko sleherna igralka na tekmi iztisne iz sebe zadnji atom moči. Pristop vsake igralke na igrišču je bil pravšnji. Dekleta so se dobro znašla v spremenjenih pogojih na igrišču z umetno travo in drugačnih vremenskih razmerah. Dvoboji in agresivnost sta dva segmenta, ki ju je potrebno dvigniti na višji nivo, še posebej v drugi tekmi, ki je pred nami. Ampak zadeve so kompleksne, potrebno pa je nameniti še več pozornosti koncentraciji pri prekinitvah.«

Kako izkoristiti tekmo proti favorizirani Nemčiji?
»Prepričan sem, da bo to bistveno drugače kot na prvi tekmi z Nemčijo. Želja je odigrati boljše in se čim bolj upirati favoriziranim Nemkam. Potrebno bo pokazati več odločnosti brez pretiranega spoštovanja do aktualnih evropskih prvakinj. Tekma z Nemčijo zahteva koncentracijo skozi celotno srečanje do zadnjega sodniškega žvižga. To je druga tekma v zgodovini z Nemčijo  in dekleta imajo lepo priložnost prikazati, da premorejo talent igrati tudi z najboljšimi.«

Reprezentanca se sooča tudi z nekaj spremembami. Tekma z Rusijo je terjala davek – to pot ne bo v ekipi kapetanke Anje Milenkovič in Zale Gomboc.
»Z nami bosta debitantki, ki si zaslužita priložnost za dokazovanje v najboljši izbrani vrsti. To sta Lucija Kos (Velesovo), ki se vrača po  težji poškodbi in dolgi odsotnosti in Tina Marolt (ŽNK Rudar Škale), ki je gonilna sila v svoji ekipi.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Futsal.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA