V Ljudskem vrtu brez zadetkov

O napredovanju v drugi krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov bo odločal povratni obračun. Spopad slovenskega in beloruskega prvaka v Ljudskem vrtu ni dal zmagovalca, Rok Sirk je v izdihljajih tekme zadel prečnik gostujočega gola.

KVALIFIKACIJE UEFA LIGE PRVAKOV - PRVA TEKMA PRVEGA KROGA

MARIBOR - ŠAHTAR SOLIGORSK 0:0 (0:0)

Stadion Ljudski vrt, 6450 gledalcev, sodniki: Papapetru, Petropulos in Aptosoglu (vsi Grčija).
Strelci: /.
Rumeni kartoni: Kronaveter, Repas; Correia Da Silva.
Maribor: Bergsen, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas, Žugelj (67' Kronaveter), Božić, Brnić (74' Guerrico), Baturina (74' Sirk). Trener: Radovan Karanović.
Šahtar: Plotnikov, Ševčenko, Šatara, Politevič, Antić, Divanović (91' Korzun), Krymi, Ahmedi, Juzepčuk (46' Ivanović), Darboe (85' Placca), Da Silva. Trener: Sergej Tašjujev.

Šestnajstkratni slovenski državni prvaki so z remijem začeli evropsko pot. Če je bila v prvem polčasu nekoliko boljša mariborska zasedba, je v drugem bolje igrala beloruska in dokazala, da gre za spoštovanja vrednega tekmeca, čeprav so imeli Mariborčani lepše priložnosti, med drugim so ob koncu tekme zadeli prečko. V primeru napredovanja Štajerce v 2. krogu čaka zmagovalec dvoboja med Zrinjskim in Šerifom Tiraspolom, tudi ta dva sta danes igrala 0:0.

Štajerci so tekmo začeli odločno, prvo lepo priložnost pa je v 12. minuti zapravil Gregor Sikošek, ko je prišel v kazenski prostor, a na koncu zgrešil cilj. Mariborčani so bili v teh trenutkih boljši tekmec, v 26. minuti pa so nase opozorili tudi gosti, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel nekdanji član vijolične zasedbe Valon Ahmedi, vendar je za malo zgrešil cilj.

Tri minute pozneje je po eni od številnih podaj Ivana Brnića z leve strani poskusil Nino Žugelj z glavo, a neuspešno, malce zatem pa je isti igralec poskusil še s prostega strela od daleč, toda gostujoči vratar Maksim Plotnikov je žogo ujel. Po še enem bolj ali manj nenevarnem poskusu gostov je v 7. minuti spet Brnić potegnil po levi, a podobno kot v prejšnjih poskusih zadnja podaja ni bila dovolj natančna, tako da je izsilil le kot.

V izdihljajih prvega polčasa so imeli Štajerci dotlej najlepšo priložnost, pred vrata sta prišla Roko Baturina in Brnić, prvi pa se je odločil za strel, čeprav je bil njegov soigralec v še boljšem položaju, a malce preveč okleval, tako da mu je Hleb Ševčenko blokiral strel.

V uvodu drugega polčasa so prvi zagrozili Belorusi, ko je streljal Correia Da Silva, vendar dobil le udarec iz kota, so pa Belorusi odločneje začeli, med drugim je Menno Bergsen moral posredovati še po poskusu z leve strani Nikole Antića. V 55. minuti pa so nekoliko srečno do svoje nove izjemne priložnosti spet prišli Mariborčani, toda Baturina je spet preslabo streljal in zgrešil cilj malce z leve strani.

Gosti iz Soligorska so v tem obdobju prevladovali, tudi v posesti žoge (62-38), pozneje pa so vendarle domači umirili goste, sami pa ob koncu sodniškega dodatka prišli do še ene lepe priložnosti, ko je Rok Sirk po podaji Sikoška zadel prečko.

"Odigrali smo tekmo tako, kot smo si zamislili, imeli smo nekaj stoodstotnih priložnosti, za te nam je lahko žal. Zdaj se moramo pripraviti za povratno tekmo, toda čestitke fantom za prikazano," je po tekmi povedal trener Maribora Radovan Karanović.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?

DELI NA