17.04.2019 | 2. SNL
V Ljubljani mestni derbi, Tabor gosti Rogaško

Velikonočna sobota bo bogata z drugoligaškim nogometom. Vseh osem tekem 24. kroga 2. SNL bo odigranih v soboto. Vodilni Bravo nadaljevanje serije zmag napadel v mestnem derbiju z Ilirijo, Tabor pa bo v dvoboju z Rogaško skušal popraviti vtis po remiju v Vipolžah.

Sobota, ob 14.00: ANKARAN POSTOJNA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Miran Bukovec

Radomljani so po slovesu Muamerja Vugdalića prekinili serijo skromnih rezultatov. Rumeno-črni so, potem ko so na štirih tekmah doživeli kar tri poraze, iztržili zgolj točko in izpadli iz bitke za prvo mesto, vknjižili novo zmago, 13. v letošnjem prvenstvu. »Mlinarji« so bili v petkovem dvoboju boljši od ptujske Drave, naslednji tekmec nekdanjega prvoligaša pa bodo Ankarančani. Dvoboj na atletskem stadionu koprske Bonifike bo tudi uvodno dejanje 24. kroga, v katerem bodo Primorci skušali končati negativno serijo. »Galebi« so sredi niza štirih porazov, po Dobu, Nafti in Krki je četo Vlada Badžima ugnala še ljubljanska Ilirija. Primorci so se s štirimi ničlami znašli v nevarnih vodah, saj predzadnjim Biljam bežijo le še za dve točki. Jeseni so na krilih Hajrića slavili Radomljani, bodo Ankarančani v soboto našli recept za prvega strelca lige?

 

Sobota, ob 15.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - NAFTA 1903
Sodnik: Asmir Sagrković
Neposredni prenos: Sportklub 1

Krizo Lendavčanov je poglobil tudi Fužinar. Ravenčani so se pod lendavskimi griči podpisali pod suvereno zmago ter s tremi zadetki za hrbtom Florijana Raduhe še povečali nezadovoljstvo pristašev modrih. Reagiralo je tudi vodstvo kluba, ki se je v sredo razšlo s Francem Fridlom in Simonom Sešlarjem, vodenje ekipe pa zaupalo Slovaku Marianu Sluki, ki je pred leti igral na slovenskih tretjeligaških zelenicah, nazadnje pa je bil trener mladinske ekipe madžarskega ZTE-ja. Nafta je že pred časom ostala brez pravih možnosti za preboj na mesta, ki vodijo med prvoligaše, zadnji vlak pa je dokončno odpeljal po porazu v 22. krogu, ko je po preobratu slavil Bravo. Ničla v prestolnico je očitno pustila globlje posledice, kar so izkoristili tudi Korošci, dosežek nogometašev Fužinarja pa bodo skušali ponoviti še Brežičani. Medtem ko Nafta v končnici letošnje sezone nima več pravih tekmovalnih ambicij, se Posavci krčevito borijo za obstanek v drugoligaški konkurenci. Četi Darka Karapetrovića za zdaj ne kaže najbolje, saj na zadnjem mestu zaostaja štiri točke za najbližjimi konkurenti, zato je zmaga krvavo potrebna.

 

Sobota, ob 16.00: AŠK BRAVO - ILIRIJA 1911
Sodnik: Rade Obrenović

Prestolnica bo gostila mestni spopad znova vodilnega Brava ­in Ilirije, ki se je z dvema zaporednima zmagama izkopala iz globoke krize in se znebila dna lestvice. Zeleno-beli so s skalpoma Drave in Ankarana prišli do pomembnih točk, s skupno 22 pa so se vsaj za krog ali dva odlepili od zadnjih Brežic. Ilirijani kljub temu ne morejo mirno spati, saj je vsaka točka v ostrem boju za obstanek, v katerem se je znašla polovica lige, izrednega pomena. Nogometaše Ilirije po štirih zadetkih v mreži Ankarana ne čaka nič kaj enostaven zalogaj, saj Bravo v nadaljevanju sezone še ni oddal točke. Varovanci Dejana Grabiča so nezgrešljiv niz nadaljevali tudi na zahtevnem gostovanju v Novem mestu. Bravo je z zadetkoma Andraža Kirma in Mitje Križana, ki je podal tudi za prvi gol, v razmaku dobre minute storili odločilen korak do 16. zmage in ponovnega skoka na prvo mesto. Septembra so v mreži Ilirije končale tri žoge, kakšen bo sobotni razplet?

 

Sobota, ob 17.00: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - ROGAŠKA
Sodnik: Nejc Kajtazović

Bravo se je na vrh 2. SNL zavihtel ob pomoči Bricev. »Vinarji« so na domači zelenici remizirali s Taborom, ki je po enem krogu spet zdrsnil na drugo mesto lestvice. Sežanci so pred dvema tednoma za hrbet Brava zdrsnili zaradi slabše razlike v doseženih in prejetih zadetkih, zdaj za Ljubljančani zaostajajo za dve točki. Tekmeca za prvoligaško vstopnico se v zaključku sezone ne bosta udarila, zato si Sežanci ne bodo smeli privoščiti novih spodrsljajev. Zmage Brava so sicer tesnejše kot sežanske, a je pri boju za prvo mesto najpomembnejše dejstvo, da Ljubljančanom za razliko od Kraševcev še ni spodrsnilo. Rdeče-črni bodo imeli priložnost za novo zmago že v soboto, ko bo na Stadionu Rajka Štolfe gostovala Rogaška. Slatinčani so se v prejšnjem krogu veselili pomembne zmage, v izdihljajih tekme so z golom Gašperja Vouka premagali Bilje. Lahko tako kot jeseni ponagajajo tudi Taboru?

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - JADRAN DEKANI
Sodnik: Dejan Balažič

V krizi se je znova znašla tudi Drava. Ptujčani so se odlično pobrali po uvodnem porazu z Rogaško, a so skalpu Doba in Nafte sledili trije porazi. Varovanci Nikole Jaroša so čestitali nogometašem Krke, Ilirije in nazadnje še Radomelj. »Kurenti« so v letošnjem prvenstvu zabeležili že nekaj podobnih nihanj, Štajerci pa so sedem krogov pred koncem sezone bližje začelju kot vrhu lestvice. Vodilni Bravo beži za kar 17 točk, sedmouvrščena Drava pa ima pred zadnjimi Brežicami 16 točk naskoka. Blizu dna lestvice je tudi naslednji tekmec Drave, a dekanski Jadran v nadaljevanju sezone pridno nabira točke. »Pesjani« so po zimskem premoru izgubili zgolj enkrat, pa še to s Sežanci, četa Nedžada Okčića pa je nazadnje opravila z Beltinčani. Dekančani so v primorsko-prekmurskem spopadu slavili tesno zmago, a na nesrečo Primorcev točke nabirajo tudi tekmeci na dnu razpredelnice. Bodo na Ptuju maščevali jesenski poraz?

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR VZAJEMCI - KRKA
Sodnik: Darjan Kovačič

Po začetnih krčih ob vstopu v nogometno pomlad so se prebudili tudi Ravenčani. Korošci so zadnji hit drugoligaškega prvenstva, saj so dobili tri zaporedne dvoboje. Fužinar je, potem ko so imeli rdeči precej težav z realizacijo, v Rogaški Slatini napolnil mrežo domačinov, po domači zmagi v dvoboju z Dobom pa so bili Korošci uspešni tudi v Lendavi. V Prekmurju je z dvema goloma blestel Edi Horvat, Ravenčani pa so ob prebuditvi napada zakrpali tudi luknje v zadnji vrsti, saj so na zadnjih treh tekmah prejeli zgolj zadetek. Gostovanja na Ravnah so sila neugodna, Fužinar je doma klonil zgolj dvakrat, koroško prepreko pa bodo skušali preskočiti tudi Novomeščani. »Farmacevti« so jeseni na domači zelenici našli recept do koroških vrat, Tilen Marčič je klonil trikrat. Dolenjci se bodo v soboto na Koroškem pobirali po porazu z Bravom, ki je prekinil novomeško serijo štirih tekem neporaženosti. Kdo se bo veselil na Koroškem?

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - ROLTEK DOB
Sodnik: Dragoslav Perić

Zahtevna ovira čaka tudi Biljence, ki se bodo v domači Dolinci pomerili z Dobom. »Roletarji« se kljub spremenljivim rezultatom držijo mest pod vrhom lestvice, po 23 krogih prvenstva zasedajo peto mesto, za četrto Krko zaostajajo zgolj za točko. Dobljani so se v zmagovalne tirnice vrnili prejšnji konec tedna, ko so na domači zelenici s 3:0 odpravili zadnje Brežice, konec septembra pa so po zaslugi Andraža Žiniča premagali tudi sobotnega nasprotnika. Medtem ko nad mlado ekipo Doba v zaključku sezone ne visi pritisk rezultata, se v Biljah krčevito borijo za mesta, ki prinašajo obstanek v 2. SNL. Za črno-belimi se trenutno nahajajo zgolj Brežičani, a imajo Biljenci enako število točko kot Ilirija, eno manj od Jadrana in Brd, zgolj dve več pa so zbrali Ankarančani. Na dosegu dveh zmag so tudi Slatinčani in Beltinčani, kar napoveduje še izredno zanimivo bitko za obstanek med drugoligaši.

 

Sobota, ob 17.00: BELTINCI - BRDA
Sodnik: Marko Lacković

Brici ostajajo najlepše presenečenje drugoligaške pomladi. Zasedba iz Goriških Brd je na šestih tekmah nadaljevanja prvenstva še neporažena, rdeče-črni so na šestih preizkušnjah iztržili deset točk. To ob pogledu na seznam nasprotnikov ni malo, saj so Brici v drugem delu sezone na kolena spravili Radomljane, z žilavo briško četo pa so se opekli še trije tekmeci iz zgornje polovice lestvice. »Vinarji« so ob odprtju pomladi remizirali z Nafto in Krko, v Vipolžah pa so se nazadnje opekli do nedavnega vodilni Sežanci. Primorci so še štiri točke iztržili iz dvobojev proti Iliriji in Jadranu, ekip iz spodnje polovice lestvice, v kateri se nahajajo tudi Beltinčani. Prekmurci so z 28 točkami deveti, na svojem računu imajo pet točk več od sobotnih gostiteljev, ki so jeseni na levem bregu Mure iztržili točko. Ekipa Zlatka Gaborja bo v Vipolžah zaigrala brez Boruta Lukača, ki je bil izključen v Dekanih, od koder so se rumeno-modri vrnili praznih rok.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA