06.09.2021 | 1. SFL
V Litiji zadovoljni z uvodom v sezono in okrepitvami

Litija je sezono začela z osvojenim naslovom superpokalnega prvaka, v 1. SFL pa so Litijani prišli do točke v Kobaridu.

»Sezono smo dobro začeli,« pravi kapetan Gašper Vrhovec. »Ne glede na remi proti Oplastu smo zadovoljni, nenazadnje smo v superpokalu premagali ekipo, ki je najboljša slovenska ekipa v zadnjih letih v Sloveniji. Vidi se, da smo sestavili dobro slovensko ekipo, temu smo dodali dva kvalitetna tujca. Smo na začetku, ekipa je nova, pripeljali smo novega trenerja, začenjamo z novim sistemom. Slej ko prej se bo še bolj pokazalo, kako smo letos zastavili sezono,« nadaljuje Vrhovec.

Veseli trenerja

Beseda naprej nanese na trenerja Andreja Dobovičnika.
»Poznam ga že vrsto let, od 19. leta pa sodelujem z njim. Res je izvrsten trener in odlična rešitev za naš klub. Premore veliko izkušenj, zagnan, delaven in predan je. Ima dober odnos do igralcev. Veseli smo, ker smo ga pripeljali,« pojasni Vrhovec, ki se pomudi še pri superpokalu, kjer so Litijani odigrali zelo agresivno v obrambi in na koncu slavili po kazenskih strelih.

»Saj taka igra, s toliko discipline in agresije, nikomur ne ustreza. Če igraš tako in si ob tem učinkovit v napadu, potem jih lahko premagaš in so premagljiva ekipa,« navrže Vrhovec, ki na začetku sezone kaže dobro igro, zabija in igra. »Bistveno je, da ima ekipa rezultat. To šteje. Sem pa vesel tudi golov. Predvsem zato, ker sem se spet vrnil po zahtevni poškodbi, ki sem jo staknil lansko sezono v finalu. Dobro sem se pripravil. Sem na začetku, dobro mi gre, naj bo to začetek lepe zgodbe,« si Vrhovec želi, da ga poškodbe zaobidejo v velikem loku.

Motiviran in željan igranja

Dejansko se Gašper vsakič znova vrne. Ne more se tolikokrat poškodovati, kolikokrat se lahko Vrhovec vrne.
»Res je nekako tako. Vedno znova najdem motivacijo, voljo, željo. Je pa težko, ko se moraš znova resetirati. Ko pa stopiš na parket, odigraš tekmo, zmagaš kaj pomembnega, ob tem pa še zabiješ, potem se vse pozabi. Sam osebno zelo uživam v zmagah in tem športu. Morda sem celo s tem malce obseden, zato mi ni težko trenirati tudi dvakrat na dan,« še pove Gašper, ki v isti sapi pohvali tudi brazilski okrepitvi Allexa in Jedija, ki pa imata še obilo rezerv, zato se Vrhovec veseli nadaljevanja sezone.

»Vsi vemo, kdo je Igor Osredkarpa Gašper ne pozabi na kar glavno okrepitev Litije v tej sezoni. »Občudujem njegov odnos do dela, želje po zmagi in kluba. Saj so vrhunski igralci, ampak tak kot Igor, z vsemi lastnostmi, ki jih ima, pa ne vem, če se je kdaj rodil. Je igralec, ki ga vsaka ekipa potrebuje,« Gašper sklene z izbranimi besedami o prijatelju in soigralcu Igiju.

Sicer pa v Litiji pogledujejo že v naslednja kroga, ko naprej igrajo s Ptujčani, potem še z Dobovcem!
»To so prave tekme, na takih napreduješ,« še izvemo.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2021 | 1. SFL
  Siliko še tretjič, Dobovcu derbi
  V 3. krogu 1. SFL je Dobovec z 8:0 premagal Litijo in se razveselil prve zmage v tej sezoni. V Dobrepolju sta si domači klub in KMN Meteorplast Šic Bar razdelila izkupiček, Siliko pa v zaključku tekme potrdil zmago v Posočju (2:5).
 • 17.09.2021 | 1. SFL
  Ponovitev superpokala, vodilni Siliko v Posočje
  Današnji petek prinaša tekme 3. kroga 1. SFL. Vodilni Siliko odhaja v Kobarid, v Rogaški Slatini sledi ponovitev superpokala med Dobovcem in Litijo, v Dobrepolje prihaja novinec, povratnik v 1. SFL ekipa KMN Meteorplasta Šic Bar.
 • 14.09.2021 | 1. SFL
  Poraza v superpokalu niso pozabili
  »Ta poraz nas je le še podžgal. Tako je bilo tudi lani. Predvsem pa menim, da imamo ogromno rezerv v realizaciji. Precej priložnosti si ustvarimo, a težko prihajamo do zadetka. Bistveno je, motiv je jasen, ne 100, ampak 150-odstoten,« nadaljuje Turk, ki nameni še nekaj besed Litijanom.
 • 13.09.2021 | 1. SFL
  Pomoč tudi za futsal klube
  V minulih tednih smo začeli s sezono v 1. SFL in ŽFL, v teh dneh začenjajo drugoligaši, sledijo tudi tekmovanja mladih, ki jih Nogometna zveza Slovenije takisto namenja posebno pozornost. Pa ne le njim, ampak celotni nogometni družini, kamor sodi tudi futsal, ki je bil na zadnji seji IO NZS deležen nove podpore zaradi nastalih zavoljo pojava COVID-19.
 • 12.09.2021 | 1. SFL
  Navdušen nad fair play potezo kapetana
  »Menim, da smo si to točko zaslužili. Končni rezultat 2:2 je pravičen. Oplast je dominiral pri posesti, mi smo malce fizično padli, smo pa izkoristili svoje priložnosti. To je bil resnično pravi derbi,« je po delitvi točk v 2. krogu 1. SFL med FC Bronx Škofije in KMN Oplast povedal Damir Pertič, ki vodi ekipo z Obale.
 • 10.09.2021 | 1. SFL
  Siliku vrh, Litiji derbi
  Siliko ostaja na vrhu 1. SFL, je edina ekipa s popolnim izkupičkom po 2. krogu. Litija je porazila Ptujčane (4:1), remija pa v Ljutomeru in Kopru.
 • 10.09.2021 | 1. SFL
  Vodilna za točke na Vrhniki, prenos iz Kopra
  Tokratni petek pa prinaša še obračun Litije in FC Hiše daril Ptuj, Silika in Dobrepolja ter tekmo KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše. Prosta je to pot ekipa FK Dobovec, za katero pa ni premora – varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo v teh dneh dvakrat pomerili s hrvaškim državnim prvakom Olmissum. Prva tekma je že končana, Dobovec je s 4:1 in goli Vedrana Matoševića, Tea Turka, Žige Čeha in Klemna Duščaka slavil zmago.
 • 09.09.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami želijo popraviti vtis iz 1. kroga
  »Ta teden smo dobro izkoristili razmere za delo, cel teden smo imeli dvorano, kar prejšnji teden ni bilo. Kvalitetno smo trenirali, predvsem pa smo skušali odpraviti napake, ki smo jih naredili v Dobrepolju. Predvsem pa si želim, da bi se v domači dvorani proti Oplastu pokazali v boljši luči,« pa v imenu FC Bronx pove trener, tudi nekdanji izvrstni reprezentant, Damir Pertič.
 • 09.09.2021 | 1. SFL
  Primorski derbi pred kamerami
  Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45.
 • 07.09.2021 | 1. SFL
  Z napadom premagali najbolj borbeno ekipo 1. SFL
  »Težko je bilo, po zaostanku 5:4 smo se vračali, povedli in zdržali do konca. Tekma je bila vrhunska za gledalce, doseženih je bilo vrhunskih 14 golov. Srečanje sem si potem pogledal tudi kot gledalec, najbolj bistveno pa je bilo, da smo zmagali. Je pa zanimivo nekaj, kar bi izpostavil tule: odkar obstajamo, nas je krasila obramba, napada ni bilo. Tokrat je bilo vse kontra temu, kar smo imeli dosedaj,« se je Mile Simeunovič, trener Silika lotil analize tekme.

DELI NA