25.10.2018 | 2. SNL
V Lendavi spopad ranjenih levov

V Lendavi, ki je tudi letos najvzhodnejše prizorišče tekem 2. SNL, bomo priča spopadu v minulem krogu ranjenih levov, ki ga boste lahko spremljali tudi v prenosu na spletni strani NZS. Nafta se je praznih rok vrnila z gostovanja v Dobu, Tabor pa je remiziral z Dravo in prvič v letošnji sezoni ostal brez domače zmage.

Kraševci so v obračunu z Dravo vodili že z 2:0 in 3:2, a moštvo Andreja Razdrha ni uspelo zadržati rezultatske prednosti. Drava je kot prva ekipa v letošnjem prvenstvu Sežano zapuščala neporažena, sežansko zasedbo pa so pred pomembnih gostovanjem zdesetkali še kartoni. Sežanci so v dvoboju s Ptujčani izgubili pordečela Klemna Nemaniča in Jurija Požrla, dodaten udarec za zadnjo vrsto Tabora pa je tudi četrti rumeni karton Antonia Azinovića. Andrej Razdrh bo moral pošteno prevetriti začetno enajsterico, na novo pa sestaviti tudi osrednji branilski par.

Lahko Lendavčani to dejstvo izkoristijo v svojo korist? Sežanci se na dosedanjih gostovanjih niso ravno proslavili, saj so od šestih priložnosti izkoristili zgolj eno, uspešni so bili v Biljah, kar trikrat pa so se domov vrnili praznih rok. Kraševcem gre v zadnjih tednih vseeno nekoliko bolje kot Lendavčanom, ki so pod lendavskimi griči še neporaženi, vendar tudi modri niso v blesteči formi. Varovanci Franca Fridla nikakor ne najdejo recepta za ponovitev pomladanskih predstav, ko so z lahkoto razbijali obrambe tekmecev.

Prekmurci so spomladi tri žoge pospravili tudi v gol Tabora ter tako maščevali jesenski poraz na Krasu. Po golu Matea Monjaca, ki je poleti zapustil lendavsko ekipo, in hitrem izenačenju Davorja Škerjanca je v drugem polčasu dvoboja dvakrat udaril Marko Roginić. Hrvaški napadalec v vrstah modrih je bil spomladi strah in trepet vratarjev, z 21 goli pa je bil tudi najboljši strelec prvenstva, letos pa ne uspe ponoviti podobnih predstav. Napadalec je po poškodbi na Ravnah izpustil zadnje štiri tekme, Fridl pa krvavo pogreša razpoloženega napadalca.

Povsem drugače je v Taboru, saj se lahko Andrej Razdrh pohvali z drugim strelcem prvenstva. Papa Ibou Kebe z 12 goli zaostaja zgolj za Anelom Hajrićem, dvakrat pa je zatresel tudi mrežo Drave. Robustni napadalec bo tudi za lendavsko obrambo pomenil dodatno preizkušnjo, saj ga ob surovi moči ni lahko zaustaviti.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA