01.09.2018 | 2. SNL
V Lendavi ponovitev bitke za drugo mesto

Nafta in Drava sta se spomladi vse do zadnjega kroga borila za drugo mesto. Tekmeca, ki sta v minuli sezoni ustvarila pravo malo rivalstvo, se bosta za nove točke udarila nocoj, spopad pod lendavskimi griči pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu.

Spomladi so v krčevitem boju za drugo mesto potegnili Lendavčani, v dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije so se prebili Ptujčani. Čeprav je na povratni tekmi že dišalo po presenečenju, Štajerci niso preskočiti Triglava. Kranjčani so po dveh dodatnih tekmah zadržali prvoligaški status, Drava pa je ostala v 2. SNL. Sobotna tekmeca tudi v letošnjem prvenstvu merita visoko, kar potrjujejo tudi rezultati v uvodu sezone.

Nafta še ni oddala točke, v nedeljo pa je dobila tudi prekmurski spopad v Beltincih, medtem ko so se Ptujčani na domačem igrišču opekli z Dobljani, ki so »kurentom« kot prvi odvzeli točke. Ptujsko mrežo sta v drugem polčasu sobotne tekme zatresla Matic Mlakar in Gaber Petric, sicer posojena nogometaša velenjskega Rudarja in Domžal. Gol Nastje Čeha iz bele točke je v izdihljajih tekme prinesel zgolj kozmetični popravek rezultata. Kljub temu se lahko pri Dravi še vedno pohvalijo z najtrdnejšo obrambo, saj je Aleksander Šeliga klonil vsega trikrat, obenem pa so Ptujčani tudi najučinkovitejše moštvo lige. Varovanci so zabili že 16 zadetkov, lendavska obramba pa bo morala biti pazljiva predvsem na Jako Bizjaka in Matthiasa Fanima. Prvi je dosegel pet, drugi pa že šest zadetkov.

Lendavčani resda niso tako učinkoviti, saj so na štirih tekmah dosegli deset golov, a pogled na rezultate kaže, da varovanci Franca Fridla s tekme v tekmo izboljšujejo svojo strelsko formo. Uvodno tekmo z Radomljami je odločil Dino Cvrtila, Nafta je v Dekanih dosegla dva zadetka, trije so končali v mreži Bricev, nazadnje pa so štirikrat klonili tudi Beltinčani. Premurski spopad se je v uvodu drugega polčasa, ko je dveh golih Vedrana Vinka zadel Marko Roginić, že zdel odločen, vendar se gostitelji niso predali. Rumeni so se z dvema zadetkoma povsem približali Nafti, vsi upi za preobrat pa so splavali po vodi v 79. minuti, ko je Marko Maučec zatresel lastno mrežo. Točke so odšle v Lendavo, Nafta pa je ob Bravu še eno od dveh moštev, ki se lahko pohvali s popolnim izkupičkom.

Kakšen dvoboj gre pričakovati nocoj? Sodeč na minulo sezono gledalcem ne bo dolgčas. Na dveh tekmah je namreč padlo kar devet zadetkov, pet v Lendavi, štirje na Ptuju, točke pa so obakrat ostale pri gostiteljih. Minulo jesen sta v Lendavi blestela že omenjena Vinko in Roginić, ki sta po dvakrat zatresla mrežo Drave. Poraz Štajercev je omilil Nastja Čeh, ki je v 57. minuti prepolovil prednost domače ekipe, a je Vinko vsega dve minuti kasneje Nafto znova popeljal do varnejše prednosti. Ptujčani so jesenski poraz maščevali na domačem igrišču in v 26. krogu Nafti prizadejali enega od udarcev v borbi za drugo mesto. Prvi polčas ni ponudil golov, v nadaljevanje srečanja pa so precej bolje krenili gostitelji. Jaka Bizjak v 52. in 70. ter Ignacio Cuffaro v 65. minuti sta Dravi zagotovila neulovljivo prednost, Nafti pa ni kaj prida pomagal gol Matea Monjaca. Točke so ostale v najstarejšem slovenskem mestu.

Lahko Prekmurci poglobijo rane tekmeca ter se vsaj deloma maščujejo za pomladanski poraz na Ptuju in izgubo drugega mesta? Dvoboj v Lendavi se bo pričel ob 20.30.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2020 | 2. SNL
    V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
    Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
  • 20.03.2019 | 2. SNL
    Lendavčani napadajo Ptuj
    Izvedba 20. kroga 2. SNL bo zaradi reprezentančnih obveznosti nekoliko osiromašena. Enega od najzanimivejših dvobojev konca tedna bo gostil Ptuj, pred kamerami Sportkluba se bodo za nove točke udarili nogometaši Drave in Nafte.
  • 29.04.2018 | 2. SNL
    Drava s skalpom Nafte do drugega mesta
    Pristaši Mure so z nestrpnostjo pričakovali nedeljsko popoldne, a bo treba na teoretično potrditev naslova prvaka 2. SNL še nekoliko počakati. V Fazaneriji so točko vknjižili nogometaši Brava, derbi kroga pa je pripadel Ptujčanom.
  • 28.04.2018 | 2. SNL
    Na Ptuju za drugo mesto
    Drugoligaši danes odpirajo spored 26. kroga, pozornost javnosti pa bo pritegnilo tudi zanimivo nedeljsko dogajanje. V najstarejšem slovenskem mestu se bosta pred kamerami Sportkluba udarili tretja in druga ekipa prvenstva, Drava in Nafta. Pred derbijem kroga sta spregovorila Dejan Školnik in Marko Roginić.
  • 13.10.2017 | 2. SNL
    Drava podaljšanje niza napada pri doma neporaženi Nafti
    V 2. SNL se ta konec tedna že podajajo v drugo tretjino tekmovanja. V petkovem večeru bodo 11. krog prvenstva odprli Lendavčani in Ptujčani, ki bodo v Prekmurju in pred kamerami Sportkluba napadli šesto zmago v nizu.

DELI NA