31.03.2019 | 2. SNL
V Lendavi devet zadetkov, v Radomljah zmaga Bricev

Drugoligaši so vstopili v zadnjo tretjino letošnjega prvenstva. Tabor je z zmago v Dekanih zadržal prvo mesto, na četrto mesto pa so se povzpeli Lendavčani, ki so v dvoboju devetih zadetkov premagali Ankarančane. Brici so presenetili v Radomljah.

Uvodna tekma kroga je bila odigrana na novomeškem Portovalu, pred kamerami Sportkluba pa so se veselili gostitelji. Dolenjci so z zmago pristrigli krila Ptujčanom, ki so se v Novo mesto odpravili po dveh odmevnih zmagah. Za Štajerce je bil usoden Luka Kambič, ki je v 31. minuti postavil izid polčasa, v 73. minuti pa še drugič zadel za domače vodstvo in svoji ekipi priigral prvo zmago v drugem delu prvenstva. Ptujčani so sicer izenačili po dobri uri igre, a gol Marka Marciuša ni bil dovolj za nadaljevanje uspešnega niza.


Ravenčani so v Rogaški Slatini prekinili serijo porazov in strelski post. Korošci so v domačo mrežo pospravili kar štiri žoge, prvo že v osmi minuti, ko je zadel Ranko Moravac. Nekdanji up Maribora je po dobre pol ure zadel še drugič, ob koncu tekme pa je po strelu z bele točke zadel še tretjič. V uvodu drugega polčasa je prednost gostov povišal še Edi Horvat.


Beltinčani so v Šiški poglobili krizo Ilirije, ki po novem porazu ostaja na dnu ligaške razpredelnice. Prekmurci so slavili z 0:2, oba zadetka pa sta padla ob koncu polčasov. Za prednost ob odmoru je v 41. minuti poskrbel Patrik Raduha, ki je po podaji Mauka zadel v zgornji levi kot domačih vrat, gostje pa so zmago potrdili v sodniškem dodatku drugega polčasa. Nezbranost domačih je kaznoval Jan Kristl, ki je odvzel žogo domačemu čuvaju mreže in zatresel nebranjeno mrežo.


V Biljah ni bilo zmagovalca, Biljenci in Brežičani so si razdelili točkovni plen, oba zadetka pa sta padla ob koncu prvega polčasa. Petar Turković je v prednost popeljal goste, ki pa so vodstvo ohranili zgolj dve minuti. V 44. minuti je izenačil Mathias Oyewusi, Nigerijec pa je postavil tudi končni izid dvoboja tekmecev za obstanek v 2. SNL.


Izjemno razpoloženi so bili nogometaši na lendavski zelenici, saj so gledalci videli kar devet zadetkov, po nekaj preobratih pa so se veselili Lendavčani, ki so Ankarančane premagali s 6:3. Primorci so sicer vodili že z 0:2, a so v 35. minuti ostali brez Patrika Bordona. Ankaran je z golom Aarona Kačinarja povedel v četrti minuti, dobrih 20 minut kasneje pa je prednost podvojil že omenjeni Bordon. Nafta je z goloma Dina Cvrtila in Vedrana Vinka izenačila še pred izključitvijo, z izidom 2:2 pa sta se tekmeca odpravila na odmor. Gostje so z igralcem manj znova povedli v 63. minuti, ko je bil natančen Admir Musić, nato pa so Prekmurci stopili na plin in s štirimi zadetki prišli do zmage. V 69. minuti je še drugič na tekmi zadel Vedran Vinko, za prvo vodstvo Lendavčanov je štiri minuti kasneje poskrbel Igor Prahić, domačo zmago pa sta potrdila še Alen Ploj in Bence Grabant. Nafta se je z zmago povzpela na četrto mesto lestvice.


Nogometaši Brava so na zahtevnem gostovanju v Dobu osvojili poln izkupiček, do katerega pa so prišli po preobratu v drugem polčasu. Prvi je pripadel Dobljanom, ki so z golom Denisa Petroviča povedli v 38. minuti. Bravo je v uvodnih minutah drugega polčasa tehtnico nagnil v svojo korist, zadetka pa sta padla v razmaku štirih minut. Ljubljančani so z golom Jake Ihbeisheha, ki je zadel z razdalje, izenačili v 52. minuti, povedli pa štiri minute kasneje, ko je po predložku z desne strani igrišča visoko skočil Mustafa Nukić in z glavo zadel za zmago Brava.


Na vrhu lestvice po zmagi v Dekanih ostaja sežanski Tabor, ki v nadaljevanju sezone še ni prejel zadetka. Kraševci so povedli po četrt ure tekme, domačo mrežo pa je načel Leon Sever, ki se je veselil šestega gola sezone. Dobro strelsko formo je ob koncu tekme potrdil še Papa Ibou Kebe, robustni Francoz je z 19. zadetkom potrdil nov komplet točk Tabora.

Andrej Razdrh, trener CB24 Tabor Sežana: »Odigrali smo suvereno in zrelo tekmo. Škoda le, da nismo že v prvem polčasu zaprli tekme, ker smo imeli kar nekaj konkretnih priložnosti, sploh tisti dve, ko je okvir vrat preprečil gol Kebetu in Severju. Vesel sem, saj smo odigrali šest zaporednih tekem brez prejetega gola. Vedeli smo, da so Dekani na domačem terenu čvrsta ekipa in na to smo se dobro pripravili. Glede na to, da je šlo za lokalni derbi, je rezultat pošten in realen.«


Edina nedeljska tekma je postregla s prvim presenečenjem kroga, saj so se v Radomljah veselili nogometaši Brd. Brici, ki so v nadaljevanju sezone še neporaženi, so oba zadetka za zmago z 1:2 dosegli že v prvem polčasu. Radomljani so izgubili še drugič na zadnjih treh tekmah, v tem času pa so na svoj račun dodali zgolj točko. Gostje so z golom Maxija Leona Žižka povedli v šesti minuti tekme, štiri minute pred odmorom pa je najstrožjo kazen izkoristil še Matic Marcius. Gostitelji so v nadaljevanju le še znižali prednost rdeče-črnih, 25. gol Anela Hajrića ni bil dovolj za vsaj točko.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA