19.04.2021 | 2. SNL
V Kranju odločitev o uvrstitvi v skupino za prvaka

S tekmami 15. kroga se zaključuje redni del letos prilagojene izvedbe 2. SNL. Triglav in Fužinar bosta pred kamerami Sportkluba obračunala za uvrstitev v skupino za prvaka, na spletni strani NZS pa boste lahko spremljali sosedski obračun Brežic in Krškega. Vodilne Radomlje gostijo drugo Krko.

Torek, ob 16.00: TRIGLAV KRANJ - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Lan Štravs (Fužinar)
Neposredni prenos: Sportklub

Iz vidika rezultata bo najzanimivejši dvoboj zadnjega kroga rednega dela prvenstva odigran v Kranju. Spopad Triglava in Fužinarja bo odločil zadnjega potnika v skupino za prvaka, ki se pričenja konec tedna. V boljšem položaju so Kranjčani, ki jim za ohranitev osmega mesta zadostuje remi, medtem ko Ravenčani za preboj v skupino za prvaka potrebujejo zmago. Po aprilskem tekmovalnem premoru je sicer težko govoriti o formi ekip. Lahko pa zapišemo, da je Triglav spomladi remiziral z Nafto in po enajstmetrovki v končnici srečanja premagal Primorje. Korošci na drugi strani na zmago čakajo že vse od konca septembra. Ravenčani so po pokalnem porazu v Lendavi odščipnili točko vodilnim Radomljam in nato remizirali še v Velenju. Remi za uspeh koroške zasedbe ne bo dovolj, bodo na Gorenjskem našli recept za zmago?

 

Torek, ob 17.00: KALCER RADOMLJE - KRKA
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Zvonimir Blaić in Oliver Kregar (Radomlje)

V senci spopada za osmo mesto in vstopnico v skupino za prvaka se bosta v Radomljah udarili vodilni ekipi prvenstva. Radomljani gostijo Novomeščane, ki so se po krogu premora vrnili na drugo mesto. Dolenjci so po porazu v Dobu izkoristili spodrsljaj zasedbe Jerneja Javornika, z domačim skalpom dekanskega Jadrana pa so se vrnili na drugo mesto. V srečanju s Primorci je dvakrat udaril Kaheem Parris, ki je s 13 zadetki zdaj sam na vrhu ligaške lestvice strelcev. Jamajčan bo nevaren tudi za gol Radomelj, sicer najbolj čvrste ekipe prvenstva. Obramba “mlinarjev” je doslej dovolila zgolj deset zadetkov, v rumeno-črni zasedbi pa se lahko pohvalijo tudi z drugim napadom lige. “Farmacevti” so resda dosegli zgolj gol manj, zato se lahko v torek nadejamo zanimivega spopada. Jasno je zgolj to, da bodo Radomljani s štirimi točkami zaloge - ne glede na razplet srečanja - ostali na vrhu lestvice.

 

Torek, ob 17.00: ROLTEK DOB - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: Žiga Repas (Dob) ter David Hrastnik (Šmartno)

Radomlje bodo v skupino za prvaka krenile s prvega mesta, še vedno pa ni odločen boj za drugo mesto. Ob pomoči sosedov lahko drugo mesto v torek znova zavzamejo Dobljani, ki bodo na svoji zelenici pričakali predzadnje Šmarčane. Modrim ne bi smelo manjkati motiva, saj so na zadnji preizkušnji ostali brez točk. Za četo Jerneja Javornika je bilo usodno gostovanje v Biljah, Dobljani pa so s porazom na Primorskem zaključili devet tekem dolgo serijo neporaženosti. Takšne serije se ne bi sramovali niti v Šmartnem ob Paki, a je realnost vijoličastih povezana z bojem za obstanek v 2. SNL. Letošnji povratniki med drugoligaše so doslej nabrali devet točk, nazadnje so remizirali z Brežicami. Torkova tekmeca imata v 2. SNL že dolgo zgodovino, saj sta odigrala že 15 medsebojnih tekem. Z 12 zmagami je precej uspešnejša ekipa Doba, ki je pred Šmarčani pokleknila zgolj enkrat.

 

Torek, ob 17.00: JADRAN DEKANI - VITANEST BILJE
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Biljenci ostajajo eno od lepših presenečenj letošnje sezone. Petouvrščeno ekipo lige za zaključek rednega dela sezone čaka primorski dvoboj v Dekanih. Medtem ko se črno-bela četa trenerja Marina Mikaca nahaja v varni coni, Dekančane v zaključni fazi prvenstva čaka še nekaj dela. Varovanci Alena Šćulca so zbrali 12 točk, kar zaenkrat zadostuje za 13. mesto, a v istrskem drugoligašu še nimajo mirnega spanca. Ajdovci in Šmarčani zaostajajo zgolj za tri točke, položaj na lestvici pa lahko zaplete vsaka zmaga. Dekančani in Biljenci so se v 2. SNL srečali štirikrat, s tremi zmagami pa so uspešnejši tokratni gostje, ki so se dvakrat veselili tudi v Dekanih. Se bo niz nadaljeval tudi v torkovem popoldnevu?

 

Torek, ob 17:00: BRDA - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: Filip Merlin (Brda) ter Luka Badžim, Haris Dedić in Matic Zavnik (Primorje)

Ne le Dekani, primorski obračun gostijo tudi Goriška Brda. Zadnjeuvrščeni Brici v dvoboju začelja ligaške razpredelnice gostijo Ajdovce, ki s tremi točkami več zasedajo 14. mesto. Gre za spopad moštev, ki sta sredi dolgega niza porazov, eni in drugi so se zadnjih točk razveselili v osmem krogu prvenstva. “Vinarji” so tedaj z golom Roka Bužinela premagali Jadran, “sinovi burje” pa so po golu Jakoba Kodermaca povedli v srečanju s Šmartnim, a po izenačenju gostov iztržili točko. Če se bosta v Radomljah srečali ekipi z najtrdnejšo obrambo lige, bodo Vipolže gostile spopad ekip, ki najtežje prihajata do zadetkov. Ajdovci so mrežo nasprotnika zatresli osemkrat, Brici zgolj šestkrat. Kdo bo boljši v spopadu rdeče-črnih klubov?

 

Torek, ob 17.00: DRAVA PTUJ - NAFTA 1903
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

V najstarejšem slovenskem mestu se bosta za točke udarila kluba, ki ostajata v lovu na pokalno lovoriko. Tako Ptujčane kot Lendavčane konec meseca čaka pokalni četrtfinale, Štajerci se bodo udarili s Koprom, Prekmurci pa z Olimpijo. Pokalni izziv za zdaj še ni v prvem planu, ene in druge čakajo nove ligaške preizkušnje. Nafta je na lestvici v precej ugodnejšem položaju, saj si je s 25 točkami že zagotovila uvrstitev v skupino za prvaka, Ptujčani pa bodo sezono zaključili v spodnjem domu prvenstva. “Kurenti” v nepredvidljivi skupini za obstanek čaka še precej dela, saj prednost štirih točk pred cono izpada ne zagotavlja mirnosti. Bi pa Ptujčani z novim uspehom, potem ko so spomladi remizirali s Triglavom in napolnili briško mrežo, močno okrepili samozavest, ki bo v zaključku sezone pomemben faktor na poti do uspeha.

 

Torek, ob 17.00: RUDAR VELENJE - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Samo Veselič
Prepoved igranja: Mitja Mauko in Patrik Raduha (Beltinci)

Tudi v Velenju lahko pogled počasi že usmerjajo proti prihajajoči sezoni. Knape do druge Krke loči velikih 11 točk razlike, zato je težko pričakovati, da bi lahko v zadnjih osmih krogih posegli v boj za mesta, ki prinašajo prvoligaško vozovnico. Velenjčani so neporaženi na sedmih zaporednih tekmah, a Almir Sulejmanović še ni našel načina, kako povezati dve zmagi. Nova priložnost za ta dosežek se zeleno-črni četi ponuja v torek, ko v Šaleško dolino prihajajo Beltinci. Prekmurci prav tako spadajo v skupino klubov, ki si še niso zagotovili drugoligaškega obstanka. Zasedba Radovana Karanovića predzadnjim Šmarčanom beži za štiri točke. Kakšna bo razlika po tekmah 15. kroga 2. SNL?

 

Torek, ob 18.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - KRŠKO
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: Tin Martić (Brežice) ter Martin Vrdoljak (Krško)
Neposredni prenos: NZS.si

Nič manj zanimivo ne bo niti na zadnji preizkušnji 15. kroga prvenstva. Pod brežiškimi žarometi in pred kamero NZS se bosta v sosedskem derbiju udarili ekipi Brežic in Krškega. Tokratni dvoboj bo služil predvsem lokalnemu prestižu, saj Krčani kljub dejstvu, da za Triglavom zaostajajo za tri točke, nimajo več možnosti za preboj v skupino za prvaka. Bodo pa posavski nogomet tam predstavljali Brežičani, ki kljub dejstvu, da na dveh spomladanskih preizkušnjah še niso slavili zmage, ostajajo na četrtem mestu. V domači zasedbi ne manjka nogometašev, ki so zrasli na igriščih krškega Gubca. Stari znanec Krčanov je tudi Slaviša Dvorančič, ki brežiško ekipo vodi začasno, po odhodu Roka Zorka. Bo nekdanji napadalec zelenih Brežičane popeljal do prestižnega skalpa? V lanski sezoni so se minimalne zmage veselili v taboru Krškega.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA