28.05.2021 | U16
V Kranjski Gori dvakrat s Poljsko

Po zaključku klubske sezone se bo v začetku junija zbrala tudi reprezentanca do 16 let, ki jo vodi Aleksandar Radosavljević. Mladi Slovenci se bodo dvakrat pomerili s Poljsko.

Izbrana vrsta do 16 let, ki jo sestavljajo nogometaši rojeni leta 2005, se bo 2. junija zbrala v Kranjski Gori, na skrajnem severozahodnem koncu države pa bo odigrala dve tekmi z reprezentanco Poljsko. Prvo prijateljsko srečanje s Poljaki bo na sporedu v nedeljo, 6. junija, drugo pa tri dni kasneje. Selektor Aleksandar Radosavljević je na priprave povabil 23 nogometašev iz desetih slovenskih klubov. Največ reprezentantov prispeva Maribor, šest, trije pa prihajajo iz vrst Ilirije, Krke in Olimpije.

"To bo prva preizkušnja po decembru 2019, ko je ta generacija igrala proti Hrvaški. Fantje mednarodne tekme niso odigrali že leto in pol, zato se vsi veselimo, da bomo lahko končno merili moči z vrstniki iz tujine. Poljska je kakovostna ekipa, vendar potrebujemo čimveč močnih tekem, da se čimbolje pripravimo na oktobrske kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Fante spremljam v prvenstvu, to pa bo prva tekma, ko jih bomo lahko primerjali z vrstniki in videli, v kakšnem stanju so. Gre za prvi dve tekmi, že konec konec junija nas čaka turnir v Gradiški in nove tri močne tekme. Veselimo se, da lahko po dolgem času spet igramo in smo skupaj, seveda pa si želimo tudi pozitivnega rezultata," v pričakovanju priprav pravi selektor Aleksandar Radosavljević.

Generacijo 2005 jeseni čakajo kvalifikacije za kadetsko evropsko prvenstvo 2022. Slovenci se bodo v skupini 9 udarili s Kosovom, Ferskimi otoki in Avstrijo, ki gosti oktobrski kvalifikacijski turnir.

Vabljeni igralci: Niko Kasalo (Mura), Lucas Mačak (Koper), Tin Štricelj (Ilirija), Luka Škof (Ilirija), Mark Šerbec (Ilirija), Tine Karo (Aluminij), Beno Selan (Bravo), Lan Hribar (Bravo), Luka Kolar (Celje), Jošt Zajc (Domžale), Jon Švigelj (Domžale), Enej Jarkovič (Krka), Tim Štrasberger (Krka), Tilen Kovačič (Krka), Luka Poredoš (Maribor), Kai Schlauer (Maribor), Tine Čuk (Maribor), Luka Baš (Maribor), Lukas Tomažič (Maribor), Gal Mikluš Senekovič (Maribor), Dino Kojić (Olimpija), Gal Pečjak (Olimpija) in Jaka Čuber Potočnik (Olimpija).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.06.2021 | U16
  Zmaga Rusom, Slovencem drugo mesto
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je na 17. izvedbi Turnirja narodov zasedla drugo mesto. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so morali po dveh zmagah priznati premoč Rusije, ki je turnir osvojila s tremi učinkovitimi predstavami.
 • 25.06.2021 | U16
  Uspešni tudi v dvoboju s Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je dobila tudi drugo tekmo Turnirja narodov. Srečanje s Severno Makedonijo je odločil zadetek ob koncu prvega polčasa, ki je padel po strelu Nika Kasala.
 • 23.06.2021 | U16
  Slovenci dobili prvo tekmo Turnirja narodov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v italijanskem Gradišču dobila prvo tekmo Turnirja narodov. Slovenci so po dveh zadetkih Nika Kasala v drugem polčasu premagali Albanijo.
 • 16.06.2021 | U16
  Trikrat na Turnirju narodov
  Reprezentanco Slovenije do 16 let v zaključku junija čakajo nove tri mednarodne preizkušnje na 17. Turnirju narodov. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo v italijanskem Gradišču in Ajdovščini pomerila Albanijo, Severno Makedonijo in Rusijo.
 • 09.06.2021 | U16
  Slovenci dobili drugo tekmo s Poljaki
  Reprezentanca do 16 let je priprave v Kranjski Gori zaključila z zmago. Izbranci selektorja Aleksandra Radosaljevića so dobili drugo prijateljsko tekmo s Poljsko, ki je na Gorenjskem klonila s 3:2. V prvem polčasu je dvakrat zadel Niko Kasalo, po uri igre je bil uspešen še Tilen Kovačič.
 • 06.06.2021 | U16
  Na prvi tekmi s Poljsko tesen porazuvod
  Reprezentanca Slovenije do 16 let se po zaključku klubske sezone pripravlja v Kranjski Gori, kjer je danes odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s Poljsko. Četa Aleksandra Radosaljevića je ob nekaj neizkoriščenih priložnostih doživela tesen poraz, selektor pa je zadovoljen s podobo svojih izbrancev.
 • 19.09.2019 | U16
  Druga tekma pripadla Madžarom
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Veliki Kaniži odigrala še drugo prijateljsko tekmo z Madžari. Drugo srečanje se je, potem ko so Slovenci v Gornji Radgoni slavili z izidom 3:0, razpletlo v korist Madžarske.
 • 17.09.2019 | U16
  Slovenci boljši od Madžarov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Gornji Radgoni dobila prvo prijateljsko srečanje z Madžarsko. V mreži vzhodnih sosedov so že v prvem polčasu končale tri žoge. Dvakrat je zadel Enej Marsetič, v polno je meril še Matjaž Kamenšek Pahič.
 • 14.09.2019 | U16
  Dvakrat z Madžari
  Reprezentanca Slovenije do 16 let, ki jo vodi Tomaž Petrovič, se bo 17. in 19. septembra pomerila z vrstniki iz Madžarske. Prvo srečanje bo odigrano v Gornji Radgoni, drugo pa v madžarski Veliki Kaniži.

DELI NA