17.11.2019 | 2. SNL
V Kopru slavje Goričanov

Deževno vreme je preprečilo izvedbo vseh srečanj 18. kroga 2. SNL, tekmi v Krškem in na Ptuju sta bili odpovedani in prestavljeni na kasnejši termin. Vrhunec tokratnega vikenda je bil primorski derbi za vrh lestvice, ki so ga na Bonifiki zasluženo dobili Goričani. Vrtnice zdaj za vodilnim Koprom zaostajajo za dve točki.

Primorski derbi pred 800 gledalci je bil pomemben tudi iz vidika boja za vrh lestvice, saj bi Koprčani z novo zmago pobegnili na že osem točk prednosti. Drugačne želje so imeli Goričani, ki so se po rezultatski krizi pobrali z zmago proti Dravogradu, na Bonifiki pa so z dobro predstavo prišli do zaslužene zmage. Koper, ki je v srečanje krenil brez Guberca in Galešića, se je v zaostanku znašel v 32. minuti, ko je prosti strel s 17 metrov izvedel Žiga Lipušček in s pomočjo Jozinovića zadel za vodstvo Gorice. Gostje so v uvodu drugega polčasa udarili še drugič. Osuji je izvedel prosti strel z leve strani igrišča, pred golom je bil najvišji Tine Kavčič, žogo pa je v mrežo pospravil Lamin Colley. Koprčani so v 75. minuti zatresli okvir gola, kmalu zatem pa so ostali brez Darka Mišića, ki je po protestih prejel rdečih karton in moral pod predčasno prho. Koprčani z igralcem manj niso prišli do preobrata, Gorica pa je kot prva to sezono Bonifiko zapuščala s polnim izplenom.


Najvišje zmage so se veselili Radomljani, ki so na domačem igrišču napolnili mrežo Rogaške. Mrežo Slatinčanov je v 17. minuti načel Saša Varga, izid polčasa pa je deset minut pred odmorom postavil Luka Guček. Varga je v 59. minuti udaril še drugič, skupno 11. to sezono, zmago pa sta v zadnji četrtini srečanja potrdila Luka Cerar in Matic Ahačič. Slatinčani so v 87. minuti izgubili pordečelega Gorana Čučka.


Uspešni so bili tudi Lendavčani, ki so se po dveh zaporednih remijih veselili v Dravogradu. V golu zadnjeuvrščenega moštva 2. SNL so končale tri žoge, prva v 17. minuti, ko je bil natančen Vedran Vinko. Gostitelji so preko Petra Kogelnika izenačili v 32. minuti, kljub temu pa se je prvi polčas končal s prednostjo Nafte. Najstrožjo kazen je minuto pred odmorom uspešno izvedel Jaka Bizjak, ki je v 55. minuti zadel še drugič in postavil tudi končni izid srečanja. Šmarčan je s 13. zadetki drugi strelec prvenstva.


Primorski dvoboj je bil odigran tudi v Biljah, domači črno-beli so gostili dekanski Jadran, ki je podaljšal niz porazov črno-belih. Biljenci so namreč pokleknili še tretjič na zadnjih štirih preizkušnjah, v tem času pa so na svoj račun dodali zgolj točko. Gledalci so sicer dočakali tri zadetke, prvega šele v 85. minuti, ko so povedli Dekančani. Jadran je sicer v 66. minuti ostal brez izključenega Kristjana Sredojevića, a so se gostje dobro znašli tudi z deseterico, domačo mrežo pa je načel Adam Jakupović. Štiri minute kasneje je dekansko prednost podvojil Mateo Verunica, gol z bele točke v režiji Mathiasa Oyewusija pa ni bil dovolj za preobrat gostiteljev.


Dob je gostil obračun za osmo mesto, ki pa so ga dobili gostje iz Novega mesta, ki so tako ostali na repu zgornjega doma prvenstva. Dvoboj je bil odločen po strelu z bele pike, v 20. minuti je enajstmetrovko izkoristil Matej Potokar. Dobljani so srečanje sklenili z deseterico mož, v 76. minuti je bil po drugem rumenem kartonu izključen Matevž Femec.


Edina nedeljska tekma se je končala z neodločenim izidom. Beltinčani so gostili Brežičane, ki so z remijem podaljšali niz brez poraza. Prekmurci so po golu Lovra Kneževića dobili prvi polcaš, gostje pa so izenačili sredi drugega polčasa, ko je v polno meril Tin Martić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2023 | Prva liga Telemach
    Primorski derbi dobili Koprčani
    Nogometaši Kopra so v 31. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 1:0 (0:0).
  • 13.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Gorica
    Spored 31. kroga bo zaključen z velikim derbijem, s primorskim derbijem pa ga bodo odprli nogometaši Kopra in Gorice. Komu bo pripadel prestižni spopad, ki prinaša pomembne točke?
  • 18.02.2023 | Prva liga Telemach
    Primorski derbi postregel z zanimivo predstavo
    Soboto neodločenih izidov so s primorskim derbijem zaključili Goričani in Koprčani. Kanarčki so dvakrat povedli, drugič z igralcem manj, saj so od 38. minute igrali brez Luke Kambiča, vrtnice pa so obakrat izenačile, za 2:2 je z bele točke zadel Matej Jukić
  • 17.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Koper
    Sobotno nogometno popoldne bo zaokrožil primorski derbi. Bo pripadel Gorici ali Kopru?
  • 15.10.2022 | Prva liga Telemach
    Primorski derbi brez zmagovalca
    Nogometaši Kopra in Gorice so se v 13. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 13.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Gorica
    Sobota bo v znamenju derbijev, v primorskem se bosta za točke udarila Koper in Gorica. Kanarčki so z zmago v Ljudskem vrtu skočili na drugo mesto, vrtnice pa so med tednom dobile novega predsednika.
  • 08.08.2022 | Prva liga Telemach
    Primorski derbi dobil Koper
    Nogometaši Gorice so v 4. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 1:2 (0:1).
  • 05.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Koper
    Primorski derbi Gorice in Kopra bo zadnje dejanje četrtega kroga Prve lige Telemach. Kanarčki na sever Primorske prihajajo s skalpom Maribora, vrtnice so pred dnevi izgubile z Radomljami.
  • 07.07.2022 | Prva liga Telemach
    Bešir posojen Gorici, dres katere je oblekel tudi Jukić
    Žan Bešir bo v sezoni 2022/23 nosil dres Gorice. Letošnji povratniki v Prvo ligo Telemach so si Ajdovca, ki bo znova združil moči z Miranom Srebrničem, za eno leto izposodili od Koprčanov. Primorcem se je pridružil tudi Matej Jukić.
  • 25.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Primorski derbi brez golov
    Nogometaši Kopra in Gorice so se na današnji tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli brez golov.

DELI NA