03.09.2020 | 1. SFL
V Kobaridu ponovitev zadnjega finala pokala Terme Olimia

Čast Posočja v 1. SFL še naprej brani KMN Oplast Kobarid, ki bo sezono začel s tekmo proti FK Dobovec, aktualnemu udeležencu futsal lige prvakov. Dobovec je na zadnjih petih medsebojnih tekmah v 1. SFL vedno slavil, pred tem pa dvakrat izgubil. Ekipi Oplasta in Dobovca pa sta bila tudi finalista zadnjega pokala Terme Olimia, ki je tudi takrat pristal v rokah Dobovca. Od takrat se je v obeh ekipah precej spremenilo.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Okrepitve prave, forma decembra

Letošnje okrepitve Oplasta so povratnik Anže Širok ter kvartet Rok Bešter, Andrej Mohorič, Marko Mohorič in Matej Mohorič, vsi zadnji štirje so prišli iz tabora FSK Stripy. Po poškodbi se vrača Dražen Žarič, trener Tesko bo dajal priložnost tudi domačima talentoma, ki obetata – to sta  Nejc Žagar (U19) in Tian Uršič (U17/U19). Ekipa iz Posočja trenira od 17.8., Zoran Tesko pa bi želel, da bi se prvenstvo začelo kasneje. „Oplast bo pravi decembra, januarja, potrebujemo čas. Po drugi strani pa je to čas, ko je treba biti pravi, saj se prvih osem uvrsti v četrtfinale,“ razmišlja Tesko, ki pravi, da se bosta Litija in Dobovec udarila za 1. mesto, ostalih osem ekip za 3. Malce je Tesku žal, ker so mladi igralci Oplasta odšli v Italijo, kjer po njegovem mnenju ne bodo napredovali v nižji italijanskih ligah. „Pogrešali bomo tudi izkušenega Jako Sovdata, ki pa ga razumem, da je šel v Italijo,“ navrže Tesko.

„Vesel sem, ker smo iz Škofje Loke pridobili štiri super fante, vsi tudi vemo, kaj v futsalu pomeni Anže Širok,“ se Tesko pomudi pri okrepitvah, na katerih gradi novo sezono.

Se pa v Oplastu veselijo petkove tekme, kjer bodo na tribunah v skladu z navodili NIJZ tudi gledalci! „Vesel sem, ker prihaja Dobovec, ki je eden od dveh favoritov 1. SFL. Vesel sem, ker bodo na tribunah gledalci, trudili se bomo, prepričan sem, da bodo gledalci prišli na svoj račun,“ še pristavi Tesko.

Tudi v taboru evropskega Dobovca so kadrovali. Ekipo so zapustili Alen Fetić, Denis Totoškovič, Žiga Peklič, Bruno Jakovljević, Martin Borkovič, Renato Rumbak in Aljaž Kamenšek. Novinca sta hrvaška reprezentanta Tihomir Novak in Luka Perić. Po poškodbi kolena se vrača kapetan Rok Mordej, v ekipi so tudi tri mlada imena Uroš Kotnik, Timotej Kotnik in Blaž Gorinšek, novinec v ekipi je tudi Florjan Fras.

Nihče ne bo nič podaril

„Izgubili smo superpokal, tega se zavedamo. Misli pa so pri gostovanju v Kobaridu pri Oplastu, kjer je za nas vedno neugodno in zahtevno gostovanje. Tako se tudi pripravljamo,“ pove trener Kujtim Morina, trofejni hrvaški trener, ki je s svojimi sodelavci umestil Dobovec na evropski futsal zemljevid.

„Želja je, da se domov iz Posočja vrnemo s tremi točkami. A se moramo vsi takoj zavedati, da nam ne bo nihče nič podaril!“ opozarja svoje fante Morina, ki spomni, da skozi treninge še vedno popravlja in izboljšuje fizično pripravljenost zasedbe, ki je minule dni treninge namenila dodatni taktični pripravi.

Nove sezone pa se veseli tudi izkušeni Žiga Čeh.
„Veseli me, da je bil Dobovec pred leti tisti, ki je začel z vlaganji v futsal. Litija je sledila ali pa šla prek nas. ostali klubi so ugotovili, da bodo morali pokazati več. Trenirajo več, delajo boljše. Pridobila bo liga, ki bo še boljša. Dejstvo je, da nobena tekma za nas ne bo več lahka, kar je slabo za nas, a dobro za ligo, ki bo zanimivejša za gledalce in vse, ki spremljajo,“ še doda Čeh.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA