03.09.2020 | 1. SFL
V Kobaridu ponovitev zadnjega finala pokala Terme Olimia

Čast Posočja v 1. SFL še naprej brani KMN Oplast Kobarid, ki bo sezono začel s tekmo proti FK Dobovec, aktualnemu udeležencu futsal lige prvakov. Dobovec je na zadnjih petih medsebojnih tekmah v 1. SFL vedno slavil, pred tem pa dvakrat izgubil. Ekipi Oplasta in Dobovca pa sta bila tudi finalista zadnjega pokala Terme Olimia, ki je tudi takrat pristal v rokah Dobovca. Od takrat se je v obeh ekipah precej spremenilo.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Okrepitve prave, forma decembra

Letošnje okrepitve Oplasta so povratnik Anže Širok ter kvartet Rok Bešter, Andrej Mohorič, Marko Mohorič in Matej Mohorič, vsi zadnji štirje so prišli iz tabora FSK Stripy. Po poškodbi se vrača Dražen Žarič, trener Tesko bo dajal priložnost tudi domačima talentoma, ki obetata – to sta  Nejc Žagar (U19) in Tian Uršič (U17/U19). Ekipa iz Posočja trenira od 17.8., Zoran Tesko pa bi želel, da bi se prvenstvo začelo kasneje. „Oplast bo pravi decembra, januarja, potrebujemo čas. Po drugi strani pa je to čas, ko je treba biti pravi, saj se prvih osem uvrsti v četrtfinale,“ razmišlja Tesko, ki pravi, da se bosta Litija in Dobovec udarila za 1. mesto, ostalih osem ekip za 3. Malce je Tesku žal, ker so mladi igralci Oplasta odšli v Italijo, kjer po njegovem mnenju ne bodo napredovali v nižji italijanskih ligah. „Pogrešali bomo tudi izkušenega Jako Sovdata, ki pa ga razumem, da je šel v Italijo,“ navrže Tesko.

„Vesel sem, ker smo iz Škofje Loke pridobili štiri super fante, vsi tudi vemo, kaj v futsalu pomeni Anže Širok,“ se Tesko pomudi pri okrepitvah, na katerih gradi novo sezono.

Se pa v Oplastu veselijo petkove tekme, kjer bodo na tribunah v skladu z navodili NIJZ tudi gledalci! „Vesel sem, ker prihaja Dobovec, ki je eden od dveh favoritov 1. SFL. Vesel sem, ker bodo na tribunah gledalci, trudili se bomo, prepričan sem, da bodo gledalci prišli na svoj račun,“ še pristavi Tesko.

Tudi v taboru evropskega Dobovca so kadrovali. Ekipo so zapustili Alen Fetić, Denis Totoškovič, Žiga Peklič, Bruno Jakovljević, Martin Borkovič, Renato Rumbak in Aljaž Kamenšek. Novinca sta hrvaška reprezentanta Tihomir Novak in Luka Perić. Po poškodbi kolena se vrača kapetan Rok Mordej, v ekipi so tudi tri mlada imena Uroš Kotnik, Timotej Kotnik in Blaž Gorinšek, novinec v ekipi je tudi Florjan Fras.

Nihče ne bo nič podaril

„Izgubili smo superpokal, tega se zavedamo. Misli pa so pri gostovanju v Kobaridu pri Oplastu, kjer je za nas vedno neugodno in zahtevno gostovanje. Tako se tudi pripravljamo,“ pove trener Kujtim Morina, trofejni hrvaški trener, ki je s svojimi sodelavci umestil Dobovec na evropski futsal zemljevid.

„Želja je, da se domov iz Posočja vrnemo s tremi točkami. A se moramo vsi takoj zavedati, da nam ne bo nihče nič podaril!“ opozarja svoje fante Morina, ki spomni, da skozi treninge še vedno popravlja in izboljšuje fizično pripravljenost zasedbe, ki je minule dni treninge namenila dodatni taktični pripravi.

Nove sezone pa se veseli tudi izkušeni Žiga Čeh.
„Veseli me, da je bil Dobovec pred leti tisti, ki je začel z vlaganji v futsal. Litija je sledila ali pa šla prek nas. ostali klubi so ugotovili, da bodo morali pokazati več. Trenirajo več, delajo boljše. Pridobila bo liga, ki bo še boljša. Dejstvo je, da nobena tekma za nas ne bo več lahka, kar je slabo za nas, a dobro za ligo, ki bo zanimivejša za gledalce in vse, ki spremljajo,“ še doda Čeh.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA