V Kidričevem slavje Olimpije

Nogometaši Olimpije so si na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije zagotovili minimalno prednost. Osrednji junak dvoboja v Kidričevem je bil Goran Brkić, ki je v prvem polčasu zabil dva zadetka, v nadaljevanju pa je za upanje Aluminija zadel Lucas Mario Horvat.

Prva tekma polfinala Pokala Slovenije

ALUMINIJ - OLIMPIJA 1:2 (0:2)

Strelca: Horvat (49'); Brić (27', 38')
Stadion: Športni park NK Aluminij, 300 gledalcev.
Sodniki: Jug, Vidali, Bensa.
Rumeni kartoni: Koblar, Martinović; Bagnack, Suljić.
Rdeči karton: /.
Aluminij: Janžeković, Amuzie, Petrović (od 46. Jakšič), Matjašič (od 81. Štor), Leko, Maloku, Muminović, Horvat, Koblar, Martinović, Krajnc.
Olimpija: Vidmar, Maksimenko, Bagnack, Brkić, Jurčević, Boakye, Kidrič (od 85. Burin), Andrejašič (od 69. Kregar), Savić, Tomić, Suljić (od 73. Kronaveter).

V drugem polfinalu pokala sta se pomerila lanska finalista. Takrat so visoko, s kar 6:1, slavili Ljubljančani, a v prvem delu te sezone so jim v prvenstvu s podobno mero vrnili Kidričani. Zmaga Aluminija s 6:2 decembra lani je pomenila še eno v nizu trenerskih menjav pri zeleno-belih, takrat je moral oditi Zoran Barišić. Do polfinala so Kidričani prišli s tesnim uspehom proti nogometašem iz Krškega v četrtfinalu (0:0, 2:2), Olimpija je bila nekoliko bolj prepričljiva v boju z Koprom (5:0, 1:1).

Danes so po začetnem zadržanem ogrevanju gostje hitro prevzeli pobudo. Prvi je poskusil Goran Brkić s strelom od daleč, ko domači vratar Luka Janžekovič ni imel težav, na drugi strani je Nejca Vidmarja podobno preizkusil še Jure Matjašič. Prvo priložnost za zadetek so imeli sicer Kidričani, ko je v 24. minuti po levi strani v kazenski prostor prodrl Elvir Maloku, a se je Vidmar dobro postavil in žogo odbil v kot. V naslednji akciji so gostje povedli, Brkić pa je izkoristil zmedo v domači obrambi, ki žoge ni znala spraviti iz svojega kazenskega prostora, po podaji Asmirja Suljića pa je Brkić matiral vratarja. Dobrih deset minut pozneje je bilo 0:2; po podaji v kazenski prostor domačih je žogo z glavo izbijal Dejan Petrovič, a je prišla le do Brkića, ki jo je z roba kazenskega prostora neubranljivo poslal v mrežo.

A hiter gol v nadaljevanju, ko je domače po kotu do znižanja s strelom z glavo popeljal Mario Lucas Horvat, je vnesel nekaj živahnosti v igro. Ljubljančani so bili precej bolj zadržani kot v prvem polčasu, domači pa so iskali izenačenje. Priložnosti je imel najprej Matjašič, pozneje so si Kidričani priigrali dva kota, vendar prave nevarnosti za vrata Vidmarja ni bilo. Pa tudi ne za Janžekoviča, saj so gostje večinoma le branili minimalno vodstvo. To bi se jim skorajda izmuznilo v 82. minuti, ko je Luka Štor, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro, zadel iz bližine, sodniki pa so gol razveljavili, ker so ocenili, da je šlo za prepovedan položaj. Ostalo je pri izidu 1:2, čeprav so bili tudi do konca tekme nogometaši Aluminija malenkost nevarnejši.

Potnik v veliki finale bo znan čez dobra dva tedna.

Tekst: STA/PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija suverena v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 23. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:4 (0:3).
  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Nogometni teden se nadaljuje s sobotno tekmo Aluminija in Olimpije. Ljubljančani bodo točke lovili brez poškodovanega Antonia Marina, Kidričani pa bodo po zmagi proti Radomljam lovili novo presenečenje.
  • 29.10.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija ni uspela streti Aluminija
    Nogometaši Olimpije in Aluminija so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Olimpija je v četrtek doživela še tretji poraz v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Zmaji bodo rane celili v ligaškem obračunu z Aluminijem, ki se pobira po dveh porazih.
  • 19.08.2023 | Prva liga Telemach
    Goliada pripadla Olimpiji
    Nogometaši Aluminija so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji s 4:5 (2:1).
  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Novinec med elito pričakuje aktualnega prvaka. Lahko šumarji presenetijo zmaje?
  • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V finalu veliki derbi Maribora in Olimpije
    V majskem finalu Pokala Pivovarna Union se bodo za pokalno lovoriko udarili nogometaši Maribora in Olimpije. Zmaji so v Stožicah z goloma Aljaža Krefla in Timija Maxa Elšnika premagali Kidričane, ki so bili dostojen tekmec državnim prvakom.
  • 08.05.2022 | Prva liga Telemach
    Razburljiv zaključek tekme Olimpiji
    Nogometaši so Olimpije so v 34. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagala Aluminij s 3:2 (1:1).
  • 06.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Čeprav so v sila zahtevnem položaju, se pri Aluminiju ne predajajo. Kidričani ob pogledovanju proti devetemu mestu nujno potrebujejo zmago, na Štajersko pa prihaja tretja Olimpija.
  • 06.03.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija - Aluminij 6:0
    Nogometaši Olimpije so v 25. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 6:0 (2:0).

DELI NA