21.08.2009 | 1. SML
V Jarenini prva zmaga mladincev in prvi poraz kadetov


Po dveh porazih so mladinci v srečanju z obilo priložnosti na obeh straneh premagali domači Nissan Ferk Jarenino s 4:2. Tekma je bila od prve do zadnje minute odprta z obeh strani, zato so se tudi priložnosti kar vrstile tako na eni kot na drugi strani, v zaključevanju le teh so bili vse do zadnjih minut srečanja veliko uspešnejši mladi »muraši«, pri katerih se je ob dobri igri celotnega moštva odlikoval predvsem Damjan Bohar, ki je v minulem krogu 2. slovenske lige dosegel svoj prvenec v članski konkurenci, kjer je postal že tudi standardni član začetne enajsterice Primoža Glihe, dobro pripravljenost je potrdil tudi na tem srečanju, ko je zadel kar trikrat. Iz najstrožje kazni je bil uspešen tudi kapetan ekipe Žiga Kous.

Zelo solidne obrambe je pokazal vratar Filip Draković, kateremu so domačini v zaključku po dveh nasprotnih napadih uspeli zabiti dva gola, vendar je bil pri obeh nemočen, do takrat pa je uspel rešiti kar nekaj nevarnih situacij pred svojimi vrati sebi v prid.

Trener Nenad Dolgov je proti Nisan Ferk Jarenini na igrišče poslal sestav: Draković, Horvat, Kous, S. Pavel, Pelcl (65. min. Sečko), U. Pavel, Porš, Smodiš (49. min. Šipoš), Gruškovnjak (59. min. Mauko), Barbič, Bohar.


V prvih petnajstih minutah, smo videli dve lepi priložnosti domačinov in dve dobri obrambi Drakovića. Tudi na drugi strani sta bila dva poskusa, strel Pelcla iz bližine je končal v rokah Trajkovskega, U. Pavel je žogo poslal mimo domačih vrat.
V 16. minuti je Pelcl preigraval na robu kazenskega prostora, podal rahlo na desno do Damjana Boharja, ki je prevaral domačega branilca in žogo silovito zabil v levi zgornji kot, kjer se je od prečke odbila za hrbet Trajkovskega za vodstvo mladih »murašev« z 0:1. Na drugi strani Draković ubrani strel Sagadina nato je uspešnejši tudi od Turjaka.
V nasprotnem napadu po levi strani pobegne Horvat, pred vrati domačinov je na prvo vratnico vtekel Pelcl kateri strelja v desni zgornji kot, domači vratar žogo uspe izbiti v kot. Pelcl je poskušal tudi v naslednjem napadu črno-belih, tokrat je streljal z desne strani s trinajstih metrov, žoga je zletela v zunanji del mreže.
Za Jarenino je streljal Sagadin po preigravanju na robu kazenskega prostora, Drakovič je žogo preusmeril v vratnico od tam se je odbila izven nevarnega območja.
V 29. minuti so bili domačini v izredni priložnosti po desni strani, a je bil Draković po strelu Turjaka z osmih metrov uspešnejši, sledil je hiter nasprotni napad črno-belih prek Kousa, ki je na nasprotni polovici zaposlil Damjana Boharja, ta je opazil, da Trajkovski stoji nekoliko iz svojih vrat in ga je z lobom z osemnajstih metrov zanesljivo premagal za 0:2. V 31. minuti Slanič sam pred Drakovićem, ki s pravočasnim izhodom iz vrat njegov strel na robu kazenskega prostora blokira in odpravi nevarnost. Gruškovnjak je pripravil naslednjo lepo priložnost za Boharja, tokrat je za malenkost nenatančen, po strelu z leve strani je žoga zletela mimo levega zgornjega kota domačinov.
Ti so kmalu za tem prek Turjaka v še eni lepi priložnosti, njegov strel z desne strani je zletel mimo daljše vratnice Drakovića. Po še eni akciji na desni strani, je povratno žogo na rob šestnajstih metrov dobil Slanič, ki je streljal silovito a za malenkost nenatančno, žoga je zletela tik nad prečko Drakovića v gol avt.


V drugi minuti nadaljevanja so domačini poskušali iz prostega strela, žoga je končala v živem zidu, do odbite žoge so prišli ponovno igralci Jarenine, tokrat je bil na mestu Draković in je strel z desetih metrov zanesljivo ujel.
V 52. minuti po dolgi podaji Boharja se je v priložnosti znašel Gruškovnjak, ki je nekoliko preveč okleval, tako da sta na koncu domača branilca žogo uspela izbiti. Poskus Gajiča iz obrata s sedemnajstih metrov je zletel nad prečko črno-belih vrat. Po odbiti žogi iz kota je bil v 58. minuti Trajkovski uspešnejši od Boharja, ki je streljal z dvanajstih metrov. V 64. minuti je Kous na desni strani lepo zaposlil S. Pavla, ki je z desetih metrov udaril čez domača vrata. V 75. minuti samostojna akcija Boharja, ki je sprejel žogo od Kousa na sredini igrišča z desne strani, v šprintu prišel povsem na levo, kjer je s trinajstih metrov streljal močno na bližnjo vratnico, Trajkovski je žogo s parado uspel izbiti v kot. V 80. minuti je Bohar na levi strani z diagonalno žogo našel Simona Pavla, ki je preigral dva igralca, prišel v kazenski prostor, kjer ga je ob strelu zrušil Trajkovski za kar si je prislužil rumeni karton in najstrožjo kazen »murašev«. Zanesljivi izvajalec z enajstih metrov s strelom v desni spodnji kot za 0:3 je bil kapetan črno-belih Žiga Kous. V 82. minuti je po strelu Šipoša in odbiti žogi Trajkovskega do žoge prišel S. Pavel, ki je žogo pospravil v mrežo domačinov, vendar sodnik zadetka ni priznal zaradi domnevnega prepovedanega položaja. V 86. minuti je Sečko na desni strani zaposlil Damjana Boharja, ki je s strelom v daljši kot z desetih metrov premagal Trajkovskega za 0:4. V naslednjem napadu so domačini na podoben način načeli mrežo Drakovića, strelec za 1:4 je bil Aljaž Sagadin. Domačini so v sodnikovem podaljšku po protinapadu prek Aleksandra Grašiča uspeli še v drugo zatresti mrežo »murašev« in tako postavili končnih 2:4 za črno-bele.     

Kadetska vrsta, ki je na prvih dveh srečanjih pokazala zelo zrelo, domiselno in učinkovito igro, je v Jarenini pokazala tudi svoj drugi obraz. Nezbranost, mogoče tudi nekoliko podcenjevalni odnos do domačinov je privedel na začetku obeh polčasov do dveh hitrih zadetkov gostiteljev, vmes podarjene enajstmetrovke, šele pri rezultatu 3:0 so črno-beli začeli igrati, vendar je bilo takrat že nekoliko prepozno. Sicer so si pripravili nekaj priložnosti, med drugim zadeli tudi okvir domačih vrat, iz prostega strela je Erik Janža še na tretji tekmi zapored dosegel prekrasen zadetek, vendar je vse to bilo premalo za kaj več kot poraz s 3:1. 

Trener Dominik Kovačič je srečanje proti domačinom odigral s postavo Šafer, Janža, Turk (19. min. Slana), Virag (41. min. Kos), Rajnar, Kouter, Pavel, Lotrič (71. min. Vegi Kalamar), Golob (65. min. Maroša), Seršen, Barbarič (54. min. Žlebič).

Po akciji iz kota so bili na začetku srečanja v obetavni akciji črno-beli, a je bil Lotrič za malenkost prenizek v skoku, tako da žoge ni najbolje zadel in ta ni zadela domače mreže.
Za domačine je bil v uvodnih minutah dvakrat neuspešen Kraus, njegova strela z roba kazenskega prostora je Šafer zanesljivo ubranil. V 9. minuti domačini uidejo črno-beli obrambi po levi strani, tokrat je bil Kristian Kraus manj prizanesljiv in je žogo z desetih metrov poslal v bližnji kot Šaferja za vodstvo Jarenine z 1:0. V 23. minuti sta na desni strani kombinirala Lotrič in Golob, po predložku pred vrata domačinov je bil Barbarič najvišji v skoku vendar za malenkost nenatančen in je žogo z osmih metrov z glavo poslal ob desni vratnici v gol avt.
V naslednjem napadu Slana na levi strani dobro zaposlil Barbariča, ki je prišel sam pred Hanželja, streljal na prvo vratnico, domači vratar je žogo uspel tik ob vratnici izbiti v kot.
V 29. minuti so domačini kombinirali na desni strani, dvajset metrov od kazenskega prostora, kjer je med »muraši« padel domači igralec, na presenečenje vseh je sodnik, ki je bil obrnjen stran od dogodka pokazal na najstrožjo kazen.
Zanesljivi izvajalec je bil Kristian Kraus, ki je še v drugo premagal Šaferja za 2:0.
V 35. minuti po kotu z desne strani je Slana z roba šestnajstih metrov udaril tik mimo domačih vrat. V naslednjem napadu se je po globinski žogi na levi strani v priložnosti znašel Lotrič, ki je s štirinajstih metrov žogo poslal mimo daljše vratnice domačinov.
V 42. minuti domačini izvajajo avt z leve strani, pridejo pred Šaferja, ki je strel s trinajstih metrov v daljši kot s konicami prstov uspel preusmeriti v vratnico, od tam se je odbila na desno, kjer je akcijo spremljal Marcel Boškovič in jo neoviran z devetih metrov poslal v desni spodnji kot za vodstvo Jarenine s 3:0.
Na drugi strani Slana s petnajstih metrov strelja ob desni vratnici, enako mimo vrat udarijo domačini na drugi strani.
V 48. minuti domačini ponovno sami pred Šaferjem, strel še enkrat zleti mimo vrat.
V 59. minuti so domačini storili prekršek nad »muraši« na šestindvajsetih metrih, prosti strel je izvedel Erik Janža in žogo čez živi zid poslal v desni zgornji kot Hanželja za znižanje na 3:1.
V naslednjem napadu je Janža na robu šestnajstih metrov zaposlil Goloba, Hanželj je uspešnejši in strel odbije v kot. Po kotu so črno-beli žogo z osmih metrov poslali nad prečko domačinov v gol avt.
V 65. minuti je Šafer dobil dvoboj iz oči v oči z Belnom.
V priložnosti za Jarenino se je nekaj kasneje znašel tudi Kraus, ki je z enajstih metrov z leve strani streljal mimo daljše vratnice Šaferja.
Nenatančen je bil tudi Pešl z dvajsetih metrov. Za črno-bele je dobro s sedemnajstih metrov meril Slana, vendar so domači igralci strel iz levega zgornjega kota uspeli preusmeriti v prečko, potem je žoga prišla do vratarja Hanželja, ki jo je uspel ujeti.
V zadnjih trenutkih je Maroša streljal z osemnajstih metrov, žoga je končala v rokah Hanželja.

Tekst in foto: Darko Hidič

 

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | 1. SML
    Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
    S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
  • 31.07.2017 | 1. SML
    Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
    Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
  • 13.04.2017 | 1. SML
    Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
    V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
  • 30.05.2016 | 1. SML
    SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
    Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
  • 30.05.2015 | 1. SML
    SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
    Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
  • 24.12.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Kraljevina Domžal
    V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
  • 11.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
    Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
  • 08.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: V lov za Domžalami
    Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
  • 02.06.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
    Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.
  • 30.05.2014 | 1. SML
    SKL/SML: V pričakovanju zadnjega kroga in dvojnega slavja Domžal
    S tridesetim tekmovalnim dnem se končuje tudi sezona za nogometaše v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. V obeh kategorijah so si naslov državnih prvakov zagotovili Domžalčani, ki bodo izjemno uspešno leto sklenili pred domačimi gledalci na tekmah z vrstniki iz Dekanov.

DELI NA