24.09.2020 | 1. SFL
V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo

Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.

Šest fantov U19 v članski vrsti

Kljub temu pa začenjamo na koncu - pri zadnji tekmi v 1. SFL. „Slabši 2. polčas nas je stal uspeha proti ŠD Mlinše,“ pove trener Dani Kaljevič. „Imamo mlado ekipo, popustila je zbranost. Tja do 30. minute smo kontrolirali tekmo, potem pa ni šlo več... Ne pozabimo: v ekipi je bilo šest fantov, ki igrajo tudi tekmovanje mladih U19,“ pove Kaljevič, ki še kako pogreša poškodovani trojec Kevin Strnad, Gregor Klinc, Žiga Tekavčič.

1. SFL, 3. krog, 25.9.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na na spletni strani www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)

Trening

„Minula dva tedna smo dobro izkoristili,“ pravi Kaljevič, ki doda, da so se pač zaprli v dvorano in trdo trenirali. „Drugače ne gre, trening, trening, trening,“ ponovi Kaljevič, ki pogleduje v Rogaško Slatino, kjer novinec v 1. SFL gostuje v petek. „Kot sem rekel že pri najavi za Litijo, odhajamo k eni od najboljših ekip v 1. SFL. Gremo poizkusiti, da odigramo po najboljših močeh,“ se Kaljevič zaveda, da je domačin absolutni favorit, Dobrepolje pa odhaja v Obsotelje po nove izkušnje. Ekipo bo to pot vodil Saša Đorđevič, trener Kaljevič pa bo zavoljo kazni to pot na tribuni.

Ponosni na reprezentante

Dobovec, vodi ga trener Kujtim Morina, se je na tokratno ligaško tekmo pripravljal po prilagojenem programu. Da so igralci v formi, so potrdili v dresu Slovenije in Hrvaške, ki sta minuli teden odigrala tekme. „Naši igralci so imeli pomembno vlogo v obeh ekipah,“ upravičeno ponosno pove trener Morina, ki je zavoljo tega namenil tudi nekaj več počitka svoji ekipi, od katere pa že jutri pričakuje resen in odgovoren nastop.

Pozitivna ocena

„Z uvodom v prvenstvo smo lahko zadovoljni,“ pravi Morina in spomni na vedno za Dobovec zahtevno gostovanje v Kobarid in izdatno zmago proti Litiji. Uspešni trener Dobovca pa pogleduje proti prihodnjim mesecem, tudi v ligo prvakov, za katero pa še ni točno, kdaj in kako jo bodo njegovi varovanci začeli. Dobra novica za FK Dobovec pa je, da je vse bližje dan, ko se dokončno na teren vrne kapetan ekipe Rok Mordej.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA