24.09.2020 | 1. SFL
V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo

Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.

Šest fantov U19 v članski vrsti

Kljub temu pa začenjamo na koncu - pri zadnji tekmi v 1. SFL. „Slabši 2. polčas nas je stal uspeha proti ŠD Mlinše,“ pove trener Dani Kaljevič. „Imamo mlado ekipo, popustila je zbranost. Tja do 30. minute smo kontrolirali tekmo, potem pa ni šlo več... Ne pozabimo: v ekipi je bilo šest fantov, ki igrajo tudi tekmovanje mladih U19,“ pove Kaljevič, ki še kako pogreša poškodovani trojec Kevin Strnad, Gregor Klinc, Žiga Tekavčič.

1. SFL, 3. krog, 25.9.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na na spletni strani www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)

Trening

„Minula dva tedna smo dobro izkoristili,“ pravi Kaljevič, ki doda, da so se pač zaprli v dvorano in trdo trenirali. „Drugače ne gre, trening, trening, trening,“ ponovi Kaljevič, ki pogleduje v Rogaško Slatino, kjer novinec v 1. SFL gostuje v petek. „Kot sem rekel že pri najavi za Litijo, odhajamo k eni od najboljših ekip v 1. SFL. Gremo poizkusiti, da odigramo po najboljših močeh,“ se Kaljevič zaveda, da je domačin absolutni favorit, Dobrepolje pa odhaja v Obsotelje po nove izkušnje. Ekipo bo to pot vodil Saša Đorđevič, trener Kaljevič pa bo zavoljo kazni to pot na tribuni.

Ponosni na reprezentante

Dobovec, vodi ga trener Kujtim Morina, se je na tokratno ligaško tekmo pripravljal po prilagojenem programu. Da so igralci v formi, so potrdili v dresu Slovenije in Hrvaške, ki sta minuli teden odigrala tekme. „Naši igralci so imeli pomembno vlogo v obeh ekipah,“ upravičeno ponosno pove trener Morina, ki je zavoljo tega namenil tudi nekaj več počitka svoji ekipi, od katere pa že jutri pričakuje resen in odgovoren nastop.

Pozitivna ocena

„Z uvodom v prvenstvo smo lahko zadovoljni,“ pravi Morina in spomni na vedno za Dobovec zahtevno gostovanje v Kobarid in izdatno zmago proti Litiji. Uspešni trener Dobovca pa pogleduje proti prihodnjim mesecem, tudi v ligo prvakov, za katero pa še ni točno, kdaj in kako jo bodo njegovi varovanci začeli. Dobra novica za FK Dobovec pa je, da je vse bližje dan, ko se dokončno na teren vrne kapetan ekipe Rok Mordej.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor
  Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca
  Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Debi Džafića, gostje ostali brez kapetana
  V trenažni proces so se vrnili tudi v taboru KMN Bronx. Treninge je zavoljo odsotnosti trenerja Marka Hrvatina vodil Slaven Radiškovič, Hrvatin pa bo jutri na klopi ekipe, ki prihaja v Litijo.

DELI NA