11.10.2018 | U21
V Celju z Bolgari

Se bo mlada reprezentanca Slovenije prebila v dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo? Mlade Slovence čakata še dve preizkušnji, v petek tudi zadnja na domačih tleh. Četa selektorja Glihe se bo ob 18. uri v Celju pomerila z Bolgarijo.

Slovenci imajo z Bolgari nekaj neporavnanih računov, saj so marca izgubili v Stari Zagori. Gostitelji pomladanskega dvoboja so tedaj izkoristili luknje v slovenski obrambi in za hrbet Grege Sorčana pospravili tri žoge. Slovensko mrežo je v 20. minuti načel Antonio Vutov, nato pa je ob koncu obeh polčasov udaril še Kiril Despodov, ki velja za enega najbolj vročih bolgarskih nogometašev.

Enaindvajsetletni napadalec se je pred slabim mesecem v Stožicah predstavil tudi v začetni enajsterici članske izbrane vrste in podal za prvi gol gostov. Pri bolgarski zmagi v Ljubljani sta ob Despodovu sodelovala še Angel Ljaskov in Svetoslav Kovačev, ki sta bila spomladi del kadra selektorja mlade reprezentance Antonija Zdravkova.

Dvoboj v Bolgariji je spomladi med drugimi izpustil Jon Gorenc Stankovič, ki je ob Sorčanu in Ožboltu nogometaš s vidno vlogo že v minulih kvalifikacijah. Nekdanji up Domžal se je po poškodbi kolena vrnil na nogometne zelenice in medtem ob debiju v najmočnejšem angleškem prvenstvu dosegel tudi zadetek. Visokorasli član Huddersfield Towna bo s svojimi izkušnjami pomemben člen ekipe, ki so jo vnovič zdesetkale poškodbe.

Selektor Gliha je že pred sestavo seznama ostal brez Martina Kramariča, medtem ko se je Jaka Bijol naknadno pridružil članski selekciji, zaradi poškodbe pa je reprezentančni tabor v Mariboru zapustil tudi Jan Mlakar. Prvega strelca državnega prvenstva je v reprezentanci zamenjal Luka Šušnjara, še pred tem se je soigralcem pridružil tudi David Tijanić.

Primož Gliha lahko pred zaključnima tekmama kvalifikacij računa na Luko Janžekoviča, Metoda Jurharja, Grego Sorčana, Erika Gliho, Luko Badžima, Davida Brekala, Amadeja Brecla, Timoteja Mateja, Žigo Lipuščka, Jona Gorenca Stankoviča, Aleksandra Boškovića, Kristjana Arh-Česna, Ožbeja Kuharja, Davida Tijanića, Dejana Petroviča, Matica Vrbanca, Janeza Piška, Adama Gnezdo Čerina, Jana Humarja, Jana Repasa, Dejana Vokića, Alena Ožbolta in Luko Šušnjara.

Selektor bo zagotovo veliko stavil tudi na moštveni duh nogometašev, ki z velikim ponosom branijo barve svoje države. V petek bo za Slovence štela zgolj zmaga, saj bodo v dodatnih kvalifikacijah zaigrala zgolj štiri najbolje drugouvrščena moštva. Pri tej razvrstitvi so upoštevani zgolj rezultati s prvo, tretjo, četrto in peto ekipo skupine. V skupine 9 je trenutno na repu Luksemburg, ki je v uvodu kvalifikacij sicer ponagajal Sloveniji. Na mestih, ki vodijo v dodatne kvalifikacije, so trenutno Hrvati, Romuni, Švedi in Avstrijci, slednji pa imajo glede na trenutno razvrstitev ekip na svojem računu dve točki več od Slovencev.

Kot že zapisano, se bo srečanje mladih reprezentanc Slovenije in Bolgarije na celjskem Stadionu Z'dežele pričelo ob 18. uri, vstop na tribune pa je brezplačen.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA