09.06.2022 | U18
V Čatežu premagali Severno Makedonijo

Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. 

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

SLOVENIJA U18 - SEVERNA MAKEDONIJA U18 3:0 (1:0)

Strelci: Turudija (26'), A. Ristić (64'), Ivanšek (88').
Slovenija U18: Dermastija (80' Tomažič), Trdin, Zulić, Kasalo (63' Kamenšek Pahič), Sitar (46' Lorber), Čuber Potočnik (71' Černe), Klašnja (46' M. Ristić), Krupič (63' Selan), Turudija, Hribar, Ivanšek. Selektor: Anton Žlogar.
Severna Makedonija U18: Vasilev, Pavleski, Poposki (77' Lembovski), Mladenovski, Bukji, Angelov, Memedov (58' Sofijanovski), Chilafi (62' Janevski), Talevski (87' Stojanovski), Sofijanovski, Nazifi (87' Salihi). Selektor: Nedzat Shabani.

Mladi Slovenci so mednarodni turnir, ki je te dni potekal v Posavju, sklenili z visoko zmago. V mreži Severne Makedonije so končale tri žoge, selektorja Antona Žlogarja pa lahko veseli tudi podatek, da njegova zasedba na treh tekmah ni prejela zadetka.

Gostitelji srečanja so v deževnem Čatežu povedli v 26. minuti, potem ko je razgiban dvoboj ponudil nekaj situacij na obeh straneh igrišča. Kristjan Trdin je krenil po levi strani igrišča, s predložkom na oddaljenejšo vratnico pa je našel osamljenega Luko Turudijo, ki je z bližine zadel za prednost Slovenije. Severni Makedonci so zapretili v 29. minuti, ko je dobro posredoval Nejc Dermastija, Slovenci pa so ob odmoru vodili z 1:0.

Četa selektorja Antona Žlogarja je po seriji menjava drugič zadela v 64. minuti, po natančnem predložku Lana Hribarja pa je pred golom najvišje skočil Aleks Ristić. Slovenska zasedba je bila za dobro igro nagrajena še s tretjim zadetkom v 88. minuti. Najprej je z vrha kazenskega prostora sprožil Lan Hribar, po dotiku enega od Severnih Makedoncev pa je od blizu v polno meril Matic Ivanšek.

"V drugem polčasu smo odigrali odlično, v prvem pa smo skušali igrati s štirimi igralci v zadnji vrsti. Imeli smo nekaj težav, Severni Makedonci so si ustvarili dve, tri lepe priložnosti in bi lahko tudi povedli. Tudi mi smo imeli dve priložnosti, ki ju nismo izkoristili. V drugem delu tekme smo prešli na naš način igranja s tremi igralci v obrambi. Prevzeli smo pobudo in na koncu zasluženo zmagali," je po zmagi dejal Anton Žlogar.

Selektor se je ob tem dotaknil tudi celotnih priprav: "Zelo zadovoljen sem z enajstdnevnim druženjem, poleg treh odličnih rezultatov smo naredili tudi velik napredek v igri. Čestitam fantom in svojemu štabu za enajstdnevni viden napredek v naši igri. To obdobje in pogoje, ki smo jih imeli na voljo, ocenjujem za zelo dobre."

Slovenci so pred dnevi odigrali že dve tekmi s Poljaki, prvi obračun so dobili z 2:0, na drugem srečanju pa ni bilo zadetkov. 

Tekst: PDo
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA