06.02.2020 | Ženska tekmovanja
V Apačah in Dobravljah pika na i sezoni DU15

Nogometna zveza Slovenije tudi letos v sodelovanju s klubi organizira turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Minuli vikend se je sklenilo tekmovanje v kategoriji U15. Turnirja sta gostila ŽNK Pomurje Beltinci in ND Primorje.

V prihodnjih dneh sta na sporedu še turnirja U13 – v organizaciji ŠD Radlje ob Dravi in ŽNK Cerklje.

Enajst ekip

V Dobravljah je v soboto, 1. 2., v organizaciji ND Primorje potekal turnir zimske lige DU 15. Turnirja se je udeležilo 11 ekip iz osmih nogometnih sredin: ŽNK Krim, ŽNK Olimpija in Gažon Obala s po dvema ekipama ter ND Renče, ŽNK Burbonke, ŽNK Cerklje, NK Ledine in ND Primorje z eno ekipo. Na turnirju je bilo videti veliko lepega nogometa in zdrave tekmovalnosti. Podelili so pokale za najboljše tri ekipe, najboljšo strelko, vratarko in igralko turnirja. Prvo mesto je osvojil Krim 1, drugo ND Primorje, tretje Cerklje, četrto pa Gažon Obala 1. Najboljši strelki sta bili Maša Osojnik in Naja Mihelič Poje iz ŽNK Krim, najboljša vratarka Nuša Vidrih iz ŽNK Krim, najboljša igralka pa Julija Poplašen iz ND Primorje.

Turnirja Zimske ženske lige DU15 v Apačah v organizaciji ŽNK Pomurje Beltinci se je udeležilo šest ekip s cca 60 igralkami, igrale so zasedbe ŽNK Pomurje Beltinci A in B, ŽNK Ptuj Savinja, ŽNK Maribor Tabor, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko Stanjevci.

„Spremljali smo kvalitetne in borbene nogometne predstave, kjer so po kvaliteti pričakovano izstopale ekipe ŽNK Ptuj Savinja, ŽNK Pomurje A in ŽNK Maribor Tabor, preostali udeleženci pa so nastopali z mlajšimi ekipami, katerih igralke pa vidno napredujejo. Z veseljem ugotavljamo, da se za napredek dekliškega nogometa v Sloveniji ob takšnem veselju mladih igralk ob nogometni igri ni za bati, viden pa je tudi kvalitetni napredek mladih igralk, kar gre zahvali klubskim trenerjem in podpori staršev mladih deklet, ki so tudi v Apačah bučno navijali za mlade igralke. Po turnirju so bile vse igralke, ki so na turnirju nastopile, nagrajene z medaljo, kar je na njihove obraze zarisalo nasmehe, veselje in še večjo voljo do nogometa. Nagrajena je bila tudi najboljša igralka turnirja (Eva Dolinar, ŽNK Ptuj Savinja) in vratarka (Nia Planer, ŽNK MB Tabor), pokale pa so prejele prve tri ekipe. Najpomembnejše pa je, da z organizacijo turnirjev dekletom omogočimo nastope z vrstnicami, druženje in nove izkušnje, kar je pomembnejše od rezultatov, saj igralke vzgajamo tudi za življenje, ne samo za nogomet,“ so še zapisali v poročilu v taboru Pomurk.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje Beltinci, ND Primorje

SORODNE NOVICE

 • 12.02.2020 | Ženska tekmovanja
  Pika na i Zimski ženski ligi
  Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju s klubi organizirala turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Ekipe so bile regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta bila na sporedu po dva turnirja, Tekmovanje se je začelo v kategoriji DU15 v Novi Gorici in v Mariboru, sklenilo pa v kategoriji DU13 v Radljah ob Dravi in Cerkljah.
 • 01.02.2020 | Ženska tekmovanja
  U11 na Prevaljah in v Velesovem
  V tem vikendu sta organizatorja turnirjev U15 ŽNK Pomurje Beltinci in ND Primorje. Minuli vikend pa so bila dekleta na Prevaljah in v Velesovem, v prvem planu pa tekme dekliških ekip U11.
 • 22.01.2020 | Ženska tekmovanja
  Uspešno v Dobravljah in Celju
  V kategoriji U13 sta uvodni zmagi na turnirjih pripadli ekipama ŽNK Radomlje in ŽNK MB Tabor.
 • 14.01.2020 | Ženska tekmovanja
  Uspešen začetek v Mariboru in Novi Gorici
  Ekipe so regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta na sporedu po dva turnirja, uvodni tekmovanji sta bili v Novi Gorici in v Mariboru.
 • 11.01.2020 | Ženska tekmovanja
  V Novi Gorici in Mariboru začetek Zimske ženske lige
  Ekipe so regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta na sporedu po dva turnirja, tekmovanje se začenja danes, sklene pa februarja. Uvodna turnirja DU15 sta v Novi Gorici in v Mariboru.
 • 17.06.2019 | Ženska tekmovanja
  Po turnirju deklic U11 in seminarju v Dravogradu
  V skupini 1 so nastopili ŽNK Savinja Picerija Oliva, NK Fužinar, ŽNK Goričko Stanjevci 1, ŽNK Radomlje Rumene, ŽNK Vrhnika in DNK Trbovlje, v skupini 2 so se merili ŽNK Savinja Peskokop Kepa, ŽNK Radomlje Rdeče, ŽNK Goričko Stanjevci 2, ŽNK Goričko Stanjevci 3, ŽNK Maribor in NŠ NK Radlje.
 • 18.04.2019 | Ženska tekmovanja
  V Trbovljah uspel turnir za deklice U11
  Minulo nedeljo je v Trbovljah potekal 3. turnir NZS za deklice U11. Med seboj so se pomerile nogometašice ŽNK Goričko Stanjevci Zmagovalke, ŽNK Maribor, NK Fužinar, ŽNK Vrhnika in DNK Trbovlje. Pet klubov je s sedmimi ekipami odigralo 21 tekem.
 • 12.02.2019 | Ženska tekmovanja
  Za prihodnost ženskega nogometa se ni potrebno bati
  V Dobravljah in Radljah sta bila minuli vikend turnirja zimske lige, ki je potekala v tekmovalnem letu 2018/19 pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.02.2019 | Ženska tekmovanja
  Do 1. mesta ŽNK Maribor in ŽNK Cerklje
  V Cerkljah in v Apačah sta bila minuli vikend turnirja zimske lige, ki poteka v tekmovalnem letu 2018/19 pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Tokratna organizatorja gostitelja sta bila ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Cerklje.

DELI NA