22.06.2020 | 1. SFL
V 1. SFL želijo pripravljeni

„Minula sezona je bila pri nas ocenjena pozitivno, črna pika pa gre na račun korone,“ povedo v ŠD Mlinše, ki si je na podlagi sklepa Izvršnega odbora NZS zagotovil tekmovalno pravico za nastop v 1. SFL za sezono 2020/2021.

Pohvala Dobrepolju

„Veseli smo se tiste zadnje tekme, ki bi odločala o prvaku 2. SFL in napredovanju,“ nadaljuje trener Gregor Ceglar, ki je z ekipo krog pred koncem dela zbral 47 točk, FK Dobrepolje dve manj. „Zagotovo bi na tisti tekmi, 13. marca, videli pravi spektakel. Ob tem bi izrazil vso spoštovanje in pohvale Dobrepolju, ki je bil celo sezono pravi tekmec,“ nadaljuje Ceglar, ki meni, da sta obe zasedbi bili korak pred vsemi v 2. SFL. Temu pritrdi tudi pogled na lestvico – vodilni ŠD Mlinše je 15 točk, Dobrepolje pa 13 točk naskoka pred tretjim na tabeli.

Dobra analiza

Od kje ta razlika, vprašamo Ceglarja. „Zagotovo je veliko pripomoglo dejstvo, da smo se letos precej posvetili analizi igre tekmeca. Preučili smo mesta, kjer so njihove šibke točke, kar smo hoteli hitro in učinkovito izkoristiti. Tu smo delali razliko,“ povedo v Zasavju. „Naša ekipa je bila od samega začetka skupaj, dodali smo kak člen, sicer pa smo bili zelo homogeni in povezani,“ navrže še naš sogovornik.

Ceglar je na klopi od jeseni 2018., ko je na tem mestu nadomestil Zorana Teska.
„Veliko sem se naučil od njega, sem pa tudi sam v teh letih naredil velik preskok, vpeljali smo svoj sistem, pa tudi na šport danes gledam drugače,“ pravi Ceglar, ki ima futsal preprosto rad!
„Če imaš to tako rad, ki to vse delam volontersko, ti ni nič težko. Učim se, preučujem, delam na sebi, ob tem mi je v veliko pomoč tudi moj pomočnik,“ še pove trener ekipe ŠD Mlinše, kjer so minuli vikend pripravili  27. Memorial Dejana Grdena.

Vabilo je tu

Potrdil je, da so dobili vabilo v 1. SFL. Ali bodo tam igrali, pa se še niso povsem odločili. Želijo si korak naprej, a hočejo med elito pripravljeni, da bodo konkurenčni – pa ne le terenu, ampak tudi logistično.

Ekipa v številkah

Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.

Tekst: D.P.
Foto: ŠD Mlinše

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA