VIDEO: Nike Premier Cup - Na Dansko potuje Aluminij

S slavjem Aluminija se je zaključil letošnji turnir Nike Premier Cup, tekmovanje, v katerem vsako leto merijo moči nogometaši starostne skupine U-15. Letos je sodelovalo 16 ekip, najboljših osem z vzhoda in osem iz zahoda.

Po odigranih četrtfinalnih turnirjih se je osem najboljših udeležilo dvodnevnega zaključnega turnirja v Kopru.

V skupini A, ki je potekala v Dekanih, so si prvo meto zagotovili mladi člani Maribor Branika, ki so imeli enako število točk kot Koper, a boljšo razliko v golih. Tretji je bil Bravo Publikum, četrti pa Rudar.

V drugi skupini pa so bili najbolj prepričljivi kasnejši prvaki, člani Aluminija, pred Domžalami, Olimpijo in Dravinjo.

Presenečenj ni manjkalo, saj je bil igralni čas skrčen na 2x15 minut, kar je turnirju dalo še poseben čar.

Domžalčani niso uspeli ponoviti uspeha izpred dveh let, ko so osvojili turnir v Sloveniji, zaigrali na evropski različici in se prebili na svetovno, kjer so končali na tretjem mestu. Tokrat so bile usodne manjše napake.

Veliki finale je bil rezerviran za štajerski zasedbi. Aluminij proti Maribor Braniku. In čeprav obe ekipi na prvenstveni lestvici loči več kot 15 točk razlike, so bili igralci s Kidričevega trdno prepričani, da potrdijo dobre igre in po neuspelem poskusu leta 2012 vendarle dvignejo prestižni pokal.

Aluminij je pokazal večjo željo, kljub utrujenosti so bili rdeči hitrejši in spretnejši od vijolic, ki so morale po tekmi športno priznati poraz.

Lovorika najboljšega strelca je šla v roke Harisu Kadriču iz velenjskega Rudarja, najboljši igralec turnirja je postal član Aluminija Nik Prelec, takšen pa je bil končni vrstni red tekmovanja.

Pred člani Aluminija je evropski del tekmovanja, odpravili se bodo na Dansko, čim več sreče in naj se ponovi domžalski uspeh. 

Tekst: Marko Premrl
Video: Tadej Tinev

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA