15.01.2018 | Trenerji
VIDEO: IZJEMNO USPEŠEN SEMINAR TRENERJEV V PORTOROŽU

Včeraj se je v Porotorožu končal letošnji osrednji seminar ZNTS za pridobitev licence UEFA PRO in A ter PRO za sezono 2018/19, ki se ga je udeležilo 442 trenerjev z najvišjo trenersko izobrazbo.

Na dvodnevnem seminarju, ki je potekal 13. in 14. 1. 2018 (za trenerje UEFA A je bila obvezna prisotnost le prvi dan), se je zvrstilo osem predavateljev najvišjega nivoja. Predstavljene so bile teme različnih področij, ob tem pa je bil izveden še praktični trening na igrišču MNK Izola v Izoli, okrogla miza, razgovor z dr. Zdenkom Verdenikom, trenerji pa so bili posebej informirani z novostmi pri šolanju trenerskih kadrov ter novim vodenjem evidence vsakega trenerja v informacijskem sistemu Regista.

Udeležence je pozdravil tudi podpredsednik NZS Stanko Glažar, ki je poudaril pomembnost razvoja stroke za prihodnost slovenskega nogometa in obljubil vso pomoč pri delu trenerjev in ZNTS. Seminarju so prisostvovali tudi gostje iz Makedonije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore, ki so v času seminarja na skupnem sestanku predsednikov trenerskih organizacij podpisali dogovor o sodelovanju. Ta po novem temelji na sodelovanju vseh republik nekdanje Jugoslavije. Na skupnem sestanku so se prisotni dogovorili tudi za konkretizacijo strokovnega sodelovanja v prihodnosti, kar bo predstavljeno s posebnim programom, ki naj bi se sprejel v letošnjem letu.

Posebno težo je dogodku dala tudi sklenitev dogovora v uvodnem delu seminarja med ZNTS in Fakulteto za šport v Ljubljani, ki sta ga podpisala predsednik ZNTS Rudi Bračič in dekan Fakultete za šport Milan Žvan. Dogovor bo prav gotovo pripomogel k boljšemu delu in povezovanju teorije in prakse na nogometnem področju, saj se je tudi v okviru letošnjega seminarja večkrat izpostavilo, da mora biti to sodelovanje na višjem nivoju, kar je praksa v vseh razvitih nogometnih državah.  

Seminar je bil izjemno uspešen, posebno vrednost pa so mu dodali kvalitetni predavatelji, ki so posredovali tudi vrsto novih pogledov, predvsem pa spodbudili trenerje z novimi idejami in zahtevami, prikazom potrebnega dela na najvišjem nivoju – v teoriji in praksi. Za uspešen seminar gre zahvala predvsem predavateljem iz Fakultete za šport v Ljubljani – Branku Škofu in Tanji Kajtna, predstavnikom SLOADO – Janiju Dvoršaku in Nini Makuc, sodniku Robertu Krajncu, zdravniku Matjažu Vogrinu, gostom iz tujine – Slobodanu Pavkoviču, Daliborju Zorku iz Srbije, Frediju Fiorentiniju, podpredsedniku AEFCA ter seveda vsem gostom, ki so sodelovali v razpravi na okrogli mizi – Primožu Glihi, Dušanu Kosiču in Simonu Rožmanu ter Zdenku Verdeniku, ki so v razgovoru z novinarjem Ervinom Čurličem odprli nekatere dileme prihodnosti slovenskega nogometa.

Organizacija seminarja je bila na visokem nivoju, za kar gre zahvala osebju hotela Slovenija ter članom DNT Koper, ki so vodili celoten postopek akreditacije ter MNK Izola in trenerjem, ki so pomagali pri izpeljavi praktičnega dela seminarja.

Če potegnemo črto – še en uspešen seminar, organiziran z namenom in željo  dobrih rezultatov na vseh nogometnih področjih in v vseh sredinah.

 Porocilo ZNTS 2018.pdf ( kB)

Tekst: ZNTS
Foto: EKipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.03.2019 | Trenerji
  Strokovno dousposabljanje nogometnih in futsal trenerjev
  Na Fakulteti za šport v Ljubljani je med 15.3. in 17.3.2019 potekalo prvo dousposabljanje nogometnih in futsal trenerjev za pridobitev strokovnega naziva Strokovni delavec 1 – športno treniranje – nogomet / futsal. Dousposabljanja, ki je obsegalo 17 ur, se je udeležilo 110 slušateljev.
 • 18.02.2019 | Trenerji
  V Domžalah seminar za trenerje Regijskih centrov MNZ
  V nedeljo je v športnem parku Domžale potekal izpopolnjevalni seminar za trenerje, ki delujejo v Regijskih centrih MNZ.
 • 05.02.2019 | Trenerji
  "Biti trener je vsekakor pozitivna stvar, je nekaj lepega!"
  Selektorica dekliške reprezentance do 19 let Petra Mikeln si bo uvod v leto 2019 dobro zapomnila, saj si je pridobila najvišji trenerski naziv v nogometu – Trener Uefa Pro. Postala je prva Slovenka, ki ji je to uspelo. Vse skupaj pa je nadaljevanje bogate športne in reprezentančne igralske kariere.
 • 14.01.2019 | Trenerji
  V Portorožu 440 trenerjev
  Včeraj se v Portorožu uspešno končal dvodnevni seminar, ki je bil tudi letos organziran pod vodstvom Zveze nogometnih trenerjev Slovenije z namenom pridobitve licence PRO, UEFA PRO in UEFA A, ki jo trenerji potrebujejo za vodenje ekip v tekmovalni sezoni 2019/2020.
 • 18.12.2018 | Trenerji
  Izpeljan izpopolnjevalni seminar za trenerje klubov 1. In 2. SML / SKL
  V ponedeljek je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal izpopolnjevalni seminar za vodje mladinskih programov 1. In 2. SML / SKL ter trenerje mladinskih in kadetskih selekcij 1. SML / SKL.
 • 17.12.2018 | Trenerji
  V pričakovanju seminarja Uefa PRO, PRO in Uefa A 2019
  V Portorožu se bodo 12. in 13. januarja zbrali najboljši slovenski trenerji, saj se bo pod okriljem ZNTS odvijal seminar Uefa PRO, PRO in Uefa A za leto 2019.
 • 13.11.2018 | Trenerji
  39. kongres AEFCA v Turčiji
  V Beleku v Turčiji se je 9. in 10. novembra 2018 odvijal 39. kongres Evropske zveze nogometnih trenerjev (AEFCA), ki se ga je udeležilo 120 delegatov iz vseh evropskih držav, gostje iz ZDA, Azije in J.Amerike
 • 22.09.2018 | Trenerji
  Slovenska selektorja na kongresu v Opatiji
  Selektorja Slovenije na Kongresu »World Congress of Performance Analysis of Sport XII« v Opatiji.
 • 19.09.2018 | Trenerji
  Obisk trenerjev DNTOZ Ljubljana v akademiji GNK Dinamo Zagreb
  Trenerji DNTOZ so v torek, 18.9.2018 obiskali Nogometno Akademijo GNK Dinamo v Zagrebu.
 • 11.09.2018 | Trenerji
  Izpopolnjevalni praktični seminar za trenerje v NNC Brdo
  V ponedeljek se je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odvijal izpopolnjevalni licenčni seminar ZNTS, ki se ga je udeležilo rekordno število (730) trenerjev iz vse Slovenije. Ti so z množično udeležbo še enkrat več pokazali, da so želji izobraževanja.

DELI NA