08.10.2019 | U17
Uvodoma z Valižani

Začetek meseca oktobra mineva v znamenju reprezentančnega nogometa. Tekmovalne obveznosti čakajo tudi kadetsko reprezentanco Slovenije, ki bo v zahtevni skupini na Nizozemskem lovila preboj v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Zasedbo selektorja Tončija Žlogarja čakajo spopadi z Nizozemsko, Kosovom in Walesom, ki bo prvi nasprotnik Slovencev. Jutrišnji dvoboj v Udenu se bo pričel 16. uri, obračun z Otočani pa bo že pomembno vplival na razplet v skupini 12. Mladi Slovenci so bili pred žrebom kvalifikacijskih skupin postavljeni v drugi boben, Valižani pa v tretjega, posledično so vsaj na papirju v vlogi izzivalca. Slovence v soboto čaka srečanje s Kosovom, morda odločilna tekma pa bo odigrana v torek, ko bo nasproti stala domača Nizozemska.

Selektor Žlogar je sicer že ob razkritju seznama dejal, da so se Slovenci znašli v zahtevni skupini, a ob tem ni skrival osrednjega cilja: "Naš cilj je, da se uvrstimo v elitni krog kvalifikacij, ki bo odigran marca prihodnje leto. Zavedamo se, da skupina ni enostavna, vendar na reprezentančnem nivoju ni več lahkih tekem. Pred kratkim smo se vrnili s turnirja v Estoniji, kjer smo se pomerili s tremi kakovostnimi in težkimi nasprotniki. To je bil zelo dober test pred kvalifikacijskim turnirjem."

Žlogar sicer lahko računa na nekaj vročih orožij, med najbolj vroča spada tudi Benjamin Šeško. Šestnajstletni napadalec kljub mladosti že nabira izkušnje v drugi avstrijski ligi, sicer pa gre za nogometaša, ki je kadetski reprezentanci pomagal že v prejšnjem kvalifikacijskem ciklusu.

Na zaključni turnir, ki ga bo gostila Estonija, se bo prebilo 15 ekip, a se morajo moštva še prej prebiti v elitni del kvalifikacij. Kvalifikacijsko pomlad si bosta zagotovo zagotovili prva in druga ekipa skupine, ob tem pa tudi štiri tretjeuvrščene reprezentance z najboljšim izkupičkom proti vodilnima ekipama skupine.

SEZNAM POVABLJENIH NOGOMETAŠEV:

Enej Marsetič (Koper), Benjamin Šeško (Salzburg/Liefering), Luka Baruca (Gorica), Žiga Podgornik (Gorica), Rok Ljutić (Gorica), Tjaš Begić (Gorica), Jan Križ (Ilirija 1911), Žan Jevšenak (Bravo), Žiga Slaviček (Bravo), Žiga Žiberna (Domžale), Nick Perc (Domžale), Nejc Ajhmajer (Maribor), Domen Zajšek (Maribor), Arijan Djelovci (Maribor), Jaroš Čadež (Triglav Kranj), Alexander Popotnik (Österlen/ŠVE), Martin Turk (Parma/ITA), Haris Sadiković (Olimpija), Jaka Grilj Miletič (Olimpija), Marcel Ratnik (Olimpija).

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U17
    Kadeti za konec klonili proti Norveški
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
  • 23.03.2024 | U17
    Kadeti nemočni proti Španiji
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
  • 20.03.2024 | U17
    Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
    Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
  • 19.03.2024 | U17
    Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
  • 11.03.2024 | U17
    Vugdalić izbral za elitni krog
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
  • 07.03.2024 | U17
    Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
  • 05.03.2024 | U17
    Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
  • 26.02.2024 | U17
    Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
  • 08.02.2024 | U17
    Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
  • 06.02.2024 | U17
    Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA