08.10.2019 | U17
Uvodoma z Valižani

Začetek meseca oktobra mineva v znamenju reprezentančnega nogometa. Tekmovalne obveznosti čakajo tudi kadetsko reprezentanco Slovenije, ki bo v zahtevni skupini na Nizozemskem lovila preboj v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Zasedbo selektorja Tončija Žlogarja čakajo spopadi z Nizozemsko, Kosovom in Walesom, ki bo prvi nasprotnik Slovencev. Jutrišnji dvoboj v Udenu se bo pričel 16. uri, obračun z Otočani pa bo že pomembno vplival na razplet v skupini 12. Mladi Slovenci so bili pred žrebom kvalifikacijskih skupin postavljeni v drugi boben, Valižani pa v tretjega, posledično so vsaj na papirju v vlogi izzivalca. Slovence v soboto čaka srečanje s Kosovom, morda odločilna tekma pa bo odigrana v torek, ko bo nasproti stala domača Nizozemska.

Selektor Žlogar je sicer že ob razkritju seznama dejal, da so se Slovenci znašli v zahtevni skupini, a ob tem ni skrival osrednjega cilja: "Naš cilj je, da se uvrstimo v elitni krog kvalifikacij, ki bo odigran marca prihodnje leto. Zavedamo se, da skupina ni enostavna, vendar na reprezentančnem nivoju ni več lahkih tekem. Pred kratkim smo se vrnili s turnirja v Estoniji, kjer smo se pomerili s tremi kakovostnimi in težkimi nasprotniki. To je bil zelo dober test pred kvalifikacijskim turnirjem."

Žlogar sicer lahko računa na nekaj vročih orožij, med najbolj vroča spada tudi Benjamin Šeško. Šestnajstletni napadalec kljub mladosti že nabira izkušnje v drugi avstrijski ligi, sicer pa gre za nogometaša, ki je kadetski reprezentanci pomagal že v prejšnjem kvalifikacijskem ciklusu.

Na zaključni turnir, ki ga bo gostila Estonija, se bo prebilo 15 ekip, a se morajo moštva še prej prebiti v elitni del kvalifikacij. Kvalifikacijsko pomlad si bosta zagotovo zagotovili prva in druga ekipa skupine, ob tem pa tudi štiri tretjeuvrščene reprezentance z najboljšim izkupičkom proti vodilnima ekipama skupine.

SEZNAM POVABLJENIH NOGOMETAŠEV:

Enej Marsetič (Koper), Benjamin Šeško (Salzburg/Liefering), Luka Baruca (Gorica), Žiga Podgornik (Gorica), Rok Ljutić (Gorica), Tjaš Begić (Gorica), Jan Križ (Ilirija 1911), Žan Jevšenak (Bravo), Žiga Slaviček (Bravo), Žiga Žiberna (Domžale), Nick Perc (Domžale), Nejc Ajhmajer (Maribor), Domen Zajšek (Maribor), Arijan Djelovci (Maribor), Jaroš Čadež (Triglav Kranj), Alexander Popotnik (Österlen/ŠVE), Martin Turk (Parma/ITA), Haris Sadiković (Olimpija), Jaka Grilj Miletič (Olimpija), Marcel Ratnik (Olimpija).

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.04.2021 | U17
  Agron Šalja ni več selektor kadetske reprezentance
  Agron Šalja je danes prevzel vodenje članskega moštva NK Celje, skladno s tem pa je po odstopni izjavi prenehal njegov mandat na klopi kadetske reprezentance Slovenije.
 • 09.12.2020 | U17
  Kadeti dobili jesenske nasprotnike
  Na sedežu UEFA so izžrebali skupine kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstvo, ki ga bo maja 2022 gostil Izrael. Svoje nasprotnike pa so dobili tudi Slovenci.
 • 29.09.2020 | U17
  Kadeti z Avstrijci
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo po dobrem letu premora znova na delu. Kadeti bodo v sklopu krajših priprav gostovali v Gradcu, kjer se bodo 8. oktobra ob 12.00 pomerili z Avstrijci.
 • 03.12.2019 | U17
  Jeseni v Romunijo
  Torek je na sedežu Evropske nogometne zveze v švicarskem Nyonu v znamenju žreba kvalifikacijskih skupin za kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo. Slovenski kadeti bodo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021 odigrali v Romuniji.
 • 15.10.2019 | U17
  Zadnja tekma pripadla gostiteljem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je izgubila zadnje srečanje kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo. Gostitelji Nizozemci so srečanje dobili z 1:0 in tako Slovencem, ki so v skupini 12 s tremi točkami zasedli tretje mesto, zadali še drugi poraz.
 • 12.10.2019 | U17
  Šeško in Zajšek za zmago
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v nizozemskem Venrayju dobila drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo. Slovenci so bili z goloma Benjamin Šeška in Domna Zajška boljši od Kosova.
 • 09.10.2019 | U17
  Gol v podaljšku usoden za Slovence
  Kadetska reprezentanca Slovenije je na Nizozemskem izgubila uvodno tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo. Za Slovence je bil usoden gol v sodniškem dodatku drugega polčasa, ko je za zmago Valižanov zadel Jay Williams.
 • 01.10.2019 | U17
  Žlogar razkril seznam za kvalifikacijski turnir
  Kadetsko reprezentanco Slovenije med 9. in 15. oktobrom čaka prvi kvalifikacijski turnir za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2020. Slovenci se bodo na Nizozemskem merili z domačo reprezentanco, Walesom in Kosovom.
 • 25.09.2019 | U17
  Turnir sklenili s porazom proti Portugalski
  Slovenska reprezentanca do 17 let je mednarodni turnir v Estoniji sklenila s porazom proti Portugalski z 0:2 (0:2).

DELI NA