04.10.2021 | U19
Uvodoma z Islandci

Reprezentanca Islandije bo v skupini 12 prvi nasprotnik mladinske selekcije Slovenije, ki bo v Gornji Radgoni lovila uvrstitev v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. 

Selektor Boštjan Cesar je že ob predstavitvi seznama igralcev dejal, da bo pomembna prav vsaka tekma. Kakšna so pričakovanja pred jutrišnjim pričetkom turnirja? "Pripravljamo se na prvo tekmo. Menim, da smo se dobro pripravili, danes imamo še zadnji trening. Na prvi dan priprav še ni bila zbrana celotna ekipa, igralci so se postopoma priključevali po zaključku klubskih obveznosti. Danes smo v kompletni zasedbi, čaka nas še zadnji trening, da bomo jutri pripravljeni vstopili v tekmo z Islandijo," uvodoma pove nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste.

Rekorder po številu nastopov v dresu Slovenije se bo s svojimi varovanci uvodoma zoperstavil Islandiji. Strokovni štab reprezentance je dobro preučil prvega tekmeca: "Islandci igrajo skandinavski nogomet, gre pa za zelo kompaktno ekipo. Nasprotnik je agresiven v sredinskem delu igrišča in veliko igra na protinapade, glede na informacije iz obdobja v zadnjem letu, saj vemo, da niso odigrali veliko tekem."

Ob Islandcih bodo nasprotniki mladih Slovencev tudi vrstniki iz Litve in Italije, naša reprezentanca pa bo tekmece gostila v Gornji Radgoni. Bo to, da Slovenci igrajo na domačih tleh, dodatna spodbuda za ekipo? "Res je, igramo doma. Motivacija in pristop morata biti na najvišji ravni, saj bo vsaka tekma zahtevna, ne glede na to, proti komu igramo. Osredotočeni smo na prvo tekmo. Upam, da bo tribuna dobro zasedena, saj bi s tem tudi naši fantje občutili adrenalin igranja pred domačimi gledalci," si želi selektor mladinske selekcije.

Cesar lahko v kvalifikacijah računa tudi na Tia Cipota, Žana Baskero, Toma Kljuna, Marcela Ratnika, Sama Pridgarja in druge, ki že igrajo v članski konkurenci. "Delamo na kolektivu, ki pa lahko izpostavi posameznika. Zagotovo pa so dobrodošle izkušnje fantov, ki igrajo v članskih ekipah. Gre za mednarodni turnir, zato bodo takšne izkušnje prišle prav," meni 39-letni strokovnjak.

Že nekaj časa je znano, da bo reprezentanca v Gornji Radgoni pogrešala poškodovana Eneja Marsetiča in Angela Timoteja Reca, zaradi bolezni je udeležbo že pred pričetkom priprav odpovedal tudi Gal Gorenak. Namesto njega je bil v izbrano vrsto vpoklican Črt Rotar. 

V elitni krog kvalifikacij, ki bo odigran spomladi, se bosta uvrstili vodilni ekipi vsake skupine, ob njih pa tudi ena od tretjeuvrščenih reprezentanc z najboljšim izkupičkom s prvo in drugo ekipo skupine. Na zaključnem turnirju, ki ga bo julija in avgusta gostila Slovaška, bo ob domači reprezentanci zaigralo še sedem držav.

Jutrišnja tekma se bo pričela ob 15:30, vse tri preizkušnje Slovenije pa si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Seznam vabljenih igralcev

Domen Zajšek (AS Roma), Lan Erjavec (Mura), Tio Cipot (Mura), Samo Matjaž (Inter), Nejc Dermastija (Ilirija), Srđan Kuzmić (Ilirija), Alen Čaušević (Ilirija), Črt Rotar (Ilirija), Mark Strajnar (Domžale), Nejc Klašnja (Domžale), Nick Perc (Domžale), Gašper Černe (Domžale), Samo Pridigar (Koroška Dravograd), Žan Baskera (Krško), Anže Kolar (Radomlje), Tom Kljun (Tabor Sežana), Žan Bunić (Triglav), Žan Jevšenak (Benfica), Marcel Ratnik (Olimpija), Nemanja Gavrić (Olimpija), Žiga Slaviček (Olimpija).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA