02.08.2019 | Ženska A
Uvodni domači tekmi plus za Slovenijo

Slovenska ženska članska reprezentanca v petek, 30. avgusta, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021. Selektor Borut Jarc že pogleduje v zadnji avgustovski petek, ko bodo naše igralke doma v Velenju gostile Rusijo.

Kvalifikacije za Euro 2021:

Velenje, 30.8.
Slovenija – Rusija

Dravograd, 3.9.
Slovenija – Kosovo

Navdušen nad novimi klubi naših igralk

Selektor priznava, da je za njim pester mesec in pol, v katerem je bilo precej informacij o zdravstvenem stanju in prestopih njegovih varovank. „Navdušen sem, ko vidim, kako odmevne nogometne sredine na tujem v svoje vrste vabijo naše nogometašice,“ ne skriva veselja selektor, ki razloge za to vidi tudi v uspešni reprezentančni zgodbi, kjer je prav Jarc uspel združiti vso to mladost z bogatimi izkušnjami, ki jih imajo naše igralke. „Močno verjamem, da bo čez kako leto še nekaj od teh igralk dobilo dobre pogodbe v dobrih tujih klubih,“ je prepričan selektor, ki štiri tedne pred začetkom kvalifikacij ne beži od zdravstvenega stanja v izbrani vrsti.

„Špela Rozmarič že trenira po poškodbi, po terapijah je prvih 45 minut odigrala Sara Agrež, Adrijana Mori je žal izgubljena za letos. Počasi pa se začenja vračati Izabela Križaj,“ pojasni Jarc, ki s svojim strokovnim štabom gleda in spremlja igralke – tudi z željo, da najde ustrezne alternative, kar pa je dejansko težko.

Imajo razlog za samozavest

Reprezentanca se bo zbrala 26. avgusta, bivala bo v Topolšici, seznam izbrane vrste bo obelodanjen 10 dni prej. „Potem pa naprej po ustaljenem redu,“ pravi mirno selektor, ki bo nadaljeval z analizo Rusije in Kosova, uvodnih tekmic. „Z ene strani lahko te kvalifikacije začenjamo samozavestnejši. Predvsem zato, ker so igralke v leto in pol z aspekta igre naredile ogromen korak naprej. Po drugi strani pa se moramo ob pogledu na moč reprezentanc, s katerimi igramo, pa naj omenim le Nizozemsko in Rusijo, zavedati, da bo vsaka, ponavljam vsaka, tekma več kot le na nož,“ opozarja selektor, ki je zadovoljen, da uvodni tekmi igramo doma.

Sprva Rusija, potem še Kosovo.
„Mislim, da je to dobrodošlo. Vse skupaj, t.j. uvodni tekmi doma, je za naše igralke dodaten plus, ne pa breme. V ta dekleta naš strokovni štab maksimalno verjame. Da si to zaslužijo, so na terenu že večkrat pokazale in dokazale. Želim si le, da svoje bogato nogometno znanje prenesejo na vsako od tekem v kvalifikacijah. Vsako srečanje bo pomembno! Od prvega do zadnjega. Kot pa v vsaki vojni, se bodo mrtvi šteli na koncu!“ slikovito zaključi selektor z željo, da ne bodo poškodbe tiste, ki bi mu krojile že ustaljene in na igrišču preizkušene različice.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.08.2019 | Ženska A
  Selektor Jarc obelodanil seznam za začetek kvalifikacij
  Pred slovensko člansko žensko reprezentanco je začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2021 gostila Anglija. Uvodni tekmi bosta 30. avgusta in 3. septembra proti Rusiji (v Velenju) in Kosovu (v Dravogradu).
 • 31.07.2019 | Ženska A
  SP v nogometu za ženske odslej z 32 reprezentancami
  Zanimanje za organizacijo tega prvenstva je pokazalo devet kandidatov, decembra je zadnji rok za prijave, Fifa pa naj bi odločitev sprejela maja prihodnje leto.
 • 25.07.2019 | Ženska A
  Dominika Čonč okrepila AC Milan
  Še ena slovenska reprezentantka menja svojo sredino pred začetkom nove tekmovalne sezone. Vezistka Dominika Čonč se iz Španije seli v Italijo, kjer bo vsaj leto dni nosila dres AC Milana.
 • 17.07.2019 | Ženska A
  Ivanuša s Škotske v Italijo
  Lara Ivanuša ni prvič na tujem. Premiero je doživela leta 2017, ko je odigrala 13 tekem za švedski Kvarnsvedens IK. Od tu se je vrnila v Ljubljano k ŽNK Olimpiji (pred tem je bila tudi članica ŽNK Moje-lece.si Radomlje)
 • 16.07.2019 | Ženska A
  Selektor Jarc ostal brez Adrijane Mori
  Slovenska reprezentančna napadalka 18-letna Adrijana Mori je imela obilo smole. Na pripravljalni tekmi njenega novega kluba nemškega prvoligaša Turbine Potsdam si je poškodovalo koleno (prednjo križno vez), pred njo pa je dolgotrajno okrevanje.
 • 16.07.2019 | Ženska A
  Kaja Eržen in Kristina Erman še naprej na tujem
  Slovenski reprezentantki Kaja Eržen in Kristina Erman bosta v novi sezoni igrali v novih sredinah. Kaja Eržen ostaja v Italiji, Kristina Erman se seli na Madžarsko.
 • 16.06.2019 | Ženska A
  S suvereno zmago hrabro v kvalifikacije
  Zadnji poraz zasedbe selektorja Boruta Jarca datira v 31. avgust 2018, temu je sledilo pet zmag (Albanija, Črna gora dvakrat, Srbija, Ukrajina) ter remi s Hrvaško. To pa je bila že šesta zaporedna tekma, ko Slovenija iz igre ni prejela zadetka. Vse skupaj je lepa popotnica pred začetkom kvalifikacij za Euro 2021.
 • 16.06.2019 | Ženska A
  V Dravogradu podaljšati pozitiven niz
  Slovenska ženska reprezentanca z današnjo tekmo proti Črni gori (v Dravogradu, od 17.30 dalje tudi prenos na spletni strani Nogometne zveze Slovenije) končuje sezono 2018/2019, hkrati pa bo tekma zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za Euro 2021.
 • 15.06.2019 | Ženska A
  Z razlogom s pravim odnosom proti Črni gori
  „Delamo osredotočeno in zbrano, to je zadnji test pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Zato si želim, da čim bolj pripravljene pričakamo jutrišnji obračun,“ pravi 18-letna vratarka Zala Meršnik. Ob tem nas opomni, da so Črnogorke napredovale v primerjavi z letošnjim januarjem, ko je bilo 4:0 za Slovenijo

DELI NA