22.01.2020 | Ženska tekmovanja
Uspešno v Dobravljah in Celju

Minuli vikenda sta bila na sporedu tudi uvodna turnirja Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13. Tekmovanji sta potekali v Celju in Dobravljah.

Termini in organizatorji turnirjev:

11.1.
ŽNK MB Tabor (DU15)
ND Renče/ŽNK Burbonke (DU15)

18.1.
ŽNK Savinja (DU13)
ND Primorje (DU13)

2.2.
ŽNK Pomurje Beltinci (DU15)
ND Primorje (DU15)

9.2.
ŠD Radlje ob Dravi (DU13)
ŽNK Cerklje (DU13)

Slavje Radomljank

V soboto se je v Dobravljah pri Ajdovščini odvil prvi letošnji zimski turnir za dekleta do 13 let. Poleg organizatorja, deklet ND Primorje Ajdovščina, ki je nastopil z dvema ekipama, so se turnirja udeležile še ekipe ŽNK Radomlje (2x), ŽNK Krim RollJet (2x), Nogometni Klub Ledine, ŽNK Gažon Obala, ŽNK Olimpija Ljubljana in NK Cerknica.

Najbolje pa se je odrezala ekipa Radomlje 1, ki je v finalu premagala ekipo Olimpije. Tretje mesto je osvojila ekipa Krim 1, domači ekipi pa sta se ob dobrih igrah zvrstili na 5. in 6. mesto v desetčlanski konkurenci. Podelili so tudi nagrade najboljšim posameznicam turnirja: najboljša vratarka je bila Neža Smuk (Olimpija), najboljša strelka Taja Strgar (Radomlje 1), najboljša igralka pa Ema Cvek (Radomlje 1).

Zmaga v Maribor

Turnir v Celju je gostila ekipa ŽNK Savinja Oliva, sodelovalo je 12 ekip, ena od njih tudi s Hrvaške, preizkusilo se je več kot 120 igralk. V skupini A so poleg domačink igrale še nogometašice ŽNK MB Tabor 1, DNK Trbovlje rdeči, OŠ Frana Kranjca, ŽNK Lepoglava in OŠ Hudinja Celje, v skupini B pa so bili ŽNK Radlje, ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Savinja Celje, ŽNK Goričko Stanjevci, ŽNK MB Tabor 2 in DNK Trbovlje črni.

Slavila je zasedba ŽNK MB Tabor 1, potem pa so se do 12. mesta zvrstile ŽNK Radlje, ŽNK Savinja Pizzerija Oliva, ŽNK Pomurje Beltinci, DNK Trbovlje rdeči, ŽNK Savinja Celje, OŠ Frana Kranjca, ŽNK Goričko Stanjevci, ŽNK MB Tabor 2, ŽNK Lepoglava, OŠ Hudinja in DNK Trbovlje črni. Teja Truntič (ŽNK MB Tabor 1) je bila najboljša vratarka, Zora Šrot (OŠ Frana Kranjca) najboljša igralka.

Tekst: Nzs.si
Foto: ŽNK Savinja Oliva,  ND Primorje Ajdovščina

SORODNE NOVICE

 • 12.02.2020 | Ženska tekmovanja
  Pika na i Zimski ženski ligi
  Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju s klubi organizirala turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Ekipe so bile regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta bila na sporedu po dva turnirja, Tekmovanje se je začelo v kategoriji DU15 v Novi Gorici in v Mariboru, sklenilo pa v kategoriji DU13 v Radljah ob Dravi in Cerkljah.
 • 06.02.2020 | Ženska tekmovanja
  V Apačah in Dobravljah pika na i sezoni DU15
  Nogometna zveza Slovenije tudi letos v sodelovanju s klubi organizira turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Minuli vikend se je sklenilo tekmovanje v kategoriji U15. Turnirja sta gostila ŽNK Pomurje Beltinci in ND Primorje.
 • 01.02.2020 | Ženska tekmovanja
  U11 na Prevaljah in v Velesovem
  V tem vikendu sta organizatorja turnirjev U15 ŽNK Pomurje Beltinci in ND Primorje. Minuli vikend pa so bila dekleta na Prevaljah in v Velesovem, v prvem planu pa tekme dekliških ekip U11.
 • 14.01.2020 | Ženska tekmovanja
  Uspešen začetek v Mariboru in Novi Gorici
  Ekipe so regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta na sporedu po dva turnirja, uvodni tekmovanji sta bili v Novi Gorici in v Mariboru.
 • 11.01.2020 | Ženska tekmovanja
  V Novi Gorici in Mariboru začetek Zimske ženske lige
  Ekipe so regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta na sporedu po dva turnirja, tekmovanje se začenja danes, sklene pa februarja. Uvodna turnirja DU15 sta v Novi Gorici in v Mariboru.
 • 17.06.2019 | Ženska tekmovanja
  Po turnirju deklic U11 in seminarju v Dravogradu
  V skupini 1 so nastopili ŽNK Savinja Picerija Oliva, NK Fužinar, ŽNK Goričko Stanjevci 1, ŽNK Radomlje Rumene, ŽNK Vrhnika in DNK Trbovlje, v skupini 2 so se merili ŽNK Savinja Peskokop Kepa, ŽNK Radomlje Rdeče, ŽNK Goričko Stanjevci 2, ŽNK Goričko Stanjevci 3, ŽNK Maribor in NŠ NK Radlje.
 • 18.04.2019 | Ženska tekmovanja
  V Trbovljah uspel turnir za deklice U11
  Minulo nedeljo je v Trbovljah potekal 3. turnir NZS za deklice U11. Med seboj so se pomerile nogometašice ŽNK Goričko Stanjevci Zmagovalke, ŽNK Maribor, NK Fužinar, ŽNK Vrhnika in DNK Trbovlje. Pet klubov je s sedmimi ekipami odigralo 21 tekem.
 • 12.02.2019 | Ženska tekmovanja
  Za prihodnost ženskega nogometa se ni potrebno bati
  V Dobravljah in Radljah sta bila minuli vikend turnirja zimske lige, ki je potekala v tekmovalnem letu 2018/19 pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.02.2019 | Ženska tekmovanja
  Do 1. mesta ŽNK Maribor in ŽNK Cerklje
  V Cerkljah in v Apačah sta bila minuli vikend turnirja zimske lige, ki poteka v tekmovalnem letu 2018/19 pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Tokratna organizatorja gostitelja sta bila ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Cerklje.

DELI NA