25.06.2021 | U16
Uspešni tudi v dvoboju s Severno Makedonijo

Reprezentanca Slovenije do 16 let je dobila tudi drugo tekmo Turnirja narodov. Srečanje s Severno Makedonijo je odločil zadetek ob koncu prvega polčasa, ki je padel po strelu Nika Kasala.

TURNIR NARODOV - DRUGA TEKMA

SLOVENIJA U16 - SEVERNA MAKEDONIJA U16 1:0 (1:0)

Strelec: Kasalo (35+1')
Slovenija: Kolar, Mikluš, Senekovič, Poredoš, Selan, Potočnik, Kasalo, Schlauer, Hribar, Hojč, Jarkovič, Štefanec. Igrali so še: Zajc, Stojinovič, Baš, Štricelj, Čuk, Šerbec, Veber.  Selektor: Aleksandar Radosavljević.
Severna Makedonija: Ajradinovski, Janevski, Stoilovski, Markovski, Stojanov, Azifi, Georgievski, Elmas, Arizakovski, Shari, Canevski. Igrali so še: Nuhija, Manojlov, Sulejman, Canoski. Selektor: Toni Jakimovski.

Slovenci so po Albaniji premagali še reprezentanco Severne Makedonije. Tako kot v Gradišču, je tudi dvoboj v Ajdovščini odločil Niko Kasalo, ki se je na prvi tekmi podpisal pod oba zadetka.

Jaka Čuber Potočnik je ob koncu prvega polčasa izsilil prekršek dobrih 28 metrov od gola Severnih Makedoncev, Kasalo pa je tudi z nekaj sreče premagal Ajradinovskega. Žoga je po prostem strelu Prekmurca zadela Elmasa, spremenila smer in prevarala čuvaja nasprotne mreže.

Selektor Aleksandar Radosavljević je v drugem polčasu posegel po številnih menjavah, njegovi varovanci pa so zadržali minimalno prednost. V nedeljo se bodo za zmago na Turnirju narodov pomerili z Rusijo, ki je pravtako dobila dve tekmi. 

"Zelo sem zadovoljen z zmago. Severni Makedonci so nam prepustili pobudo, zato smo imeli večji del tekme žogo v svojih nogah. Morda bi si želel, da bi tekmo dobili bolj suvereno. Kakovost igre je bila na višjem nivoju, vendar so se dogajale tudi nepotrebne napake," je po tekmi dejal Aleksandar Radosavljević.

Selektor izbrane vrste se je dotaknil tudi nedeljskega obračuna za prvo mesto: "Rusija je pokazala kakovost, dosegla je devet zadetkov, mi tri. V nedeljo se igra za prvo mesto, zagotovo pa bomo pripravljeni na finale. Že pred dnevi sem dejal, da nas čaka podoben ritem kot v kvalifikacijah, ko nas na tretji tekmi čaka najtežji nasprotnik. V dveh dneh se moramo dobro pripraviti na nasprotnika. Gremo na zmago!" 

Rusi so na prvi preizkušnji s Severno Makedonijo dosegli pet zadetkov, danes so v albanski mreži končale štiri žoge.

Tekst: PDo
Foto: Torneo della Nazioni

SORODNE NOVICE

 • 27.06.2021 | U16
  Zmaga Rusom, Slovencem drugo mesto
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je na 17. izvedbi Turnirja narodov zasedla drugo mesto. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so morali po dveh zmagah priznati premoč Rusije, ki je turnir osvojila s tremi učinkovitimi predstavami.
 • 23.06.2021 | U16
  Slovenci dobili prvo tekmo Turnirja narodov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v italijanskem Gradišču dobila prvo tekmo Turnirja narodov. Slovenci so po dveh zadetkih Nika Kasala v drugem polčasu premagali Albanijo.
 • 16.06.2021 | U16
  Trikrat na Turnirju narodov
  Reprezentanco Slovenije do 16 let v zaključku junija čakajo nove tri mednarodne preizkušnje na 17. Turnirju narodov. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo v italijanskem Gradišču in Ajdovščini pomerila Albanijo, Severno Makedonijo in Rusijo.
 • 09.06.2021 | U16
  Slovenci dobili drugo tekmo s Poljaki
  Reprezentanca do 16 let je priprave v Kranjski Gori zaključila z zmago. Izbranci selektorja Aleksandra Radosaljevića so dobili drugo prijateljsko tekmo s Poljsko, ki je na Gorenjskem klonila s 3:2. V prvem polčasu je dvakrat zadel Niko Kasalo, po uri igre je bil uspešen še Tilen Kovačič.
 • 06.06.2021 | U16
  Na prvi tekmi s Poljsko tesen porazuvod
  Reprezentanca Slovenije do 16 let se po zaključku klubske sezone pripravlja v Kranjski Gori, kjer je danes odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s Poljsko. Četa Aleksandra Radosaljevića je ob nekaj neizkoriščenih priložnostih doživela tesen poraz, selektor pa je zadovoljen s podobo svojih izbrancev.
 • 28.05.2021 | U16
  V Kranjski Gori dvakrat s Poljsko
  Po zaključku klubske sezone se bo v začetku junija zbrala tudi reprezentanca do 16 let, ki jo vodi Aleksandar Radosavljević. Mladi Slovenci se bodo dvakrat pomerili s Poljsko.
 • 19.09.2019 | U16
  Druga tekma pripadla Madžarom
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Veliki Kaniži odigrala še drugo prijateljsko tekmo z Madžari. Drugo srečanje se je, potem ko so Slovenci v Gornji Radgoni slavili z izidom 3:0, razpletlo v korist Madžarske.
 • 17.09.2019 | U16
  Slovenci boljši od Madžarov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Gornji Radgoni dobila prvo prijateljsko srečanje z Madžarsko. V mreži vzhodnih sosedov so že v prvem polčasu končale tri žoge. Dvakrat je zadel Enej Marsetič, v polno je meril še Matjaž Kamenšek Pahič.
 • 14.09.2019 | U16
  Dvakrat z Madžari
  Reprezentanca Slovenije do 16 let, ki jo vodi Tomaž Petrovič, se bo 17. in 19. septembra pomerila z vrstniki iz Madžarske. Prvo srečanje bo odigrano v Gornji Radgoni, drugo pa v madžarski Veliki Kaniži.

DELI NA