01.02.2020 | NZS
Uspešen zaključek Uefa CFM izobraževanja

V sredo se je v Ljubljani zaključilo devetmesečno Uefa CFM izobraževanje (Certificate in Football Management), ki ga je letos gostila Nogometna zveza Slovenije. Uefin izobraževalni program poteka v sodelovanju z IDHEAP, ki je del Univerze v Lozani in je namenjen nogometnim delavcem.

Uefa CFM izobraževanje je sestavljeno iz e-izobraževanja in seminarjev, na katerih udeleženci obravnavajo ključne teme s področja upravljanja nogometnih zvez. Priznani akademiki in uveljavljeni nogometni strokovnjaki so udeležence vodili skozi področja organiziranosti nogometa, strateškega in operativnega upravljanja v nogometnih institucijah, nogometnega marketinga in sponzorstev, komuniciranja, odnosov z mediji in javnostjo ter organizacije dogodkov in upravljanja prostovoljcev.

V slovenski izvedbi izobraževanja je bilo v program vključenih 33 nogometnih delavcev iz Slovenije, Bolgarije, Romunije, Lihtenštajna, Malte, Moldavije, Srbije in Slovaške. Večino je predstavljala slovenska nogometna družina, ki so jo zastopali predstavniki Nogometne zveze Slovenije, predstavniki klubov 1. slovenske nogometne lige in predstavniki MNZ-jev.

Velika večina udeležencev je z izobraževalnim programom opravila zelo uspešno, njihova pridobljena znanja pa nedvomno predstavljajo pomembno investicijo v razvoj nogometa.

»Vsem udeležencev izobraževanja bi čestital za kakovostno opravljeno delo in trud, ki so ga vložili v devetmesečno izobraževanje kljub rednim delovnim obveznostim. Znanje je temelj, na katerem gradimo prihodnost in prav to me navdaja z velikim optimizmom. Prepričan sem, da bodo novi Uefa CFM diplomanti pomembno prispevali k napredku nogometa in organizacij, pri čemer me izjemno veseli dejstvo, da velika večina tokrat izhaja prav iz slovenske nogometne družine. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Uefi in uglednim profesorjem ter ostalim strokovnjakom za odlično sodelovanje,« je ob zaključku izobraževanja poudaril generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, Martin Koželj.

Zaključne prireditve in podelitve priznanj so se udeležili tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, vodja Uefa Acadamy oddelka Thomas Junod in akademski direktor IDHEAP, Jean-Loup Chappelet, ki so izpostavili odlično organizacijo izobraževalnega programa s strani Nogometne zveze Slovenije.

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.02.2020 | NZS
  Licenčni seminar NZS
  V ponedeljek, 24.2.2020, so se predstavniki klubov Prve lige Telekom Slovenije in Slovenske ženske nogometne lige na Brdu pri Kranju udeležili vsakoletnega licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.02.2020 | NZS
  Delegatski seminar NZS
  V soboto, 15.2.2020, je v Ljubljani, v okviru vsakoletnega usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 22.01.2020 | NZS
  Poslovil se je Peter Žagar
  Nogometno Slovenijo je pretresla žalostna vest, da je v 81. letu starosti umrl Peter Žagar, ki je v nogometu pustil neizbrisen pečat kot generalni sekretar NK Olimpija, generalni sekretar AŠZ Olimpija in dolgoletni sodelavec Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.01.2020 | NZS
  NZS in Big Bang izbrala prva eReprezentanta Slovenije
  Na Brdu pri Kranju se je konec decembra s finalnim dogodkom zaključil izbor »Postani eReprezentant«, ki sta ga organizirala Nogometna zveza Slovenije in Big Bang.
 • 20.12.2019 | NZS
  NZS zaključila leto s tradicionalnim novoletnim sprejemom
  Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani priredila tradicionalni novoletni sprejem, na katerem so se spomnili dogodkov iz minulega leta ter napovedali tudi pestro dogajanje v letu 2020.
 • 23.10.2019 | NZS
  Pričakujemo le spoštljiv odnos
  Na Nogometni zvezi Sloveniji smo ogorčeni nad izjavo državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Aleša Cantaruttija, ki je na okrogli mizi pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Zveze športnih zvez izjavil, da je zadovoljen, da se slovenski nogometni reprezentanci ni uspelo uvrstiti na UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu leta 2020. Kot razlog je Cantarutti navedel, da bi se v primeru uvrstitve preveč sponzorskih sredstev vložilo v nogomet in ne v ostale športe.
 • 04.10.2019 | NZS
  Urbanistično arhitekturna delavnica študentov v NNC Brdo
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se danes zaključuje petdnevna urbanistično arhitekturna delavnica – Športni parki 3, ki poteka v organizaciji Nogometne zveze Slovenije, Inštituta za športne gradnje (IŠG) in Fakultete za arhitekturo (UL FA).
 • 01.10.2019 | NZS
  Licenčni seminar za klube SŽNL
  V ponedeljek je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal licenčni seminar za klube SŽNL.
 • 28.09.2019 | NZS
  Zapustil nas je Suad Beširević
  Nogometna Slovenija žaluje. V 57-letu starosti je umrl Suad Beširević, ki je v slovenskem nogometnem prostoru pustil neizbrisen pečat.

DELI NA