01.02.2020 | NZS
Uspešen zaključek Uefa CFM izobraževanja

V sredo se je v Ljubljani zaključilo devetmesečno Uefa CFM izobraževanje (Certificate in Football Management), ki ga je letos gostila Nogometna zveza Slovenije. Uefin izobraževalni program poteka v sodelovanju z IDHEAP, ki je del Univerze v Lozani in je namenjen nogometnim delavcem.

Uefa CFM izobraževanje je sestavljeno iz e-izobraževanja in seminarjev, na katerih udeleženci obravnavajo ključne teme s področja upravljanja nogometnih zvez. Priznani akademiki in uveljavljeni nogometni strokovnjaki so udeležence vodili skozi področja organiziranosti nogometa, strateškega in operativnega upravljanja v nogometnih institucijah, nogometnega marketinga in sponzorstev, komuniciranja, odnosov z mediji in javnostjo ter organizacije dogodkov in upravljanja prostovoljcev.

V slovenski izvedbi izobraževanja je bilo v program vključenih 33 nogometnih delavcev iz Slovenije, Bolgarije, Romunije, Lihtenštajna, Malte, Moldavije, Srbije in Slovaške. Večino je predstavljala slovenska nogometna družina, ki so jo zastopali predstavniki Nogometne zveze Slovenije, predstavniki klubov 1. slovenske nogometne lige in predstavniki MNZ-jev.

Velika večina udeležencev je z izobraževalnim programom opravila zelo uspešno, njihova pridobljena znanja pa nedvomno predstavljajo pomembno investicijo v razvoj nogometa.

»Vsem udeležencev izobraževanja bi čestital za kakovostno opravljeno delo in trud, ki so ga vložili v devetmesečno izobraževanje kljub rednim delovnim obveznostim. Znanje je temelj, na katerem gradimo prihodnost in prav to me navdaja z velikim optimizmom. Prepričan sem, da bodo novi Uefa CFM diplomanti pomembno prispevali k napredku nogometa in organizacij, pri čemer me izjemno veseli dejstvo, da velika večina tokrat izhaja prav iz slovenske nogometne družine. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Uefi in uglednim profesorjem ter ostalim strokovnjakom za odlično sodelovanje,« je ob zaključku izobraževanja poudaril generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, Martin Koželj.

Zaključne prireditve in podelitve priznanj so se udeležili tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, vodja Uefa Acadamy oddelka Thomas Junod in akademski direktor IDHEAP, Jean-Loup Chappelet, ki so izpostavili odlično organizacijo izobraževalnega programa s strani Nogometne zveze Slovenije.

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 30.06.2020 | NZS
  Več kot pol milijona za infrastrukturo
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na včerajšnji seji potrdil razpis za financiranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2020. NZS bo financirala infrastrukturne projekte v skupni višini 550.000 EUR.
 • 30.06.2020 | NZS
  Izvršni odbor sprejel sestavo članskih lig
  Pred skupščinsko sejo se je v ponedeljek na svoji seji sestal tudi izvršni odbor NZS. Ta je odločal tudi o sestavi lig v članskih kategorijah.
 • 29.06.2020 | NZS
  NZS bo povečala vložek v klubski in mladinski nogomet
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na redni letni skupščini na Brdu pri Kranju potrdila poročilo o delu za leto 2019 in načrte za 2020. Za letošnje leto NZS predvideva 13.975.158 evrov prihodkov, kar je slab milijon manj kot leta 2019.
 • 29.06.2020 | NZS
  Na Brdu pri Kranju redna letna skupščina NZS
  Nogometna družina se bo prvič po koncu epidemije danes sestala na rednem letnem zasedanju najvišjega organa NZS, Skupščine NZS. Na seji, ki je praviloma vsako leto na sporedu aprila, bo Skupščina odločala o letnem programu dela za 2020, ter prislujnila finančnemu poročilu za leto 2019.
 • 17.06.2020 | NZS
  Finale UEFA evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji
  Izvršni odbor Uefe je na današnjem prvem delu svojega zasedanja sprejel nekaj pomembnih odločitev o nadaljevanju nogometne sezone, ki je bila sredi marca prekinjena zaradi pandemije COVID-19. Izvršni odbor je zaradi prilagoditev koledarja odločil, da bo UEFA evropsko prvenstvo do 21 let odigrano v novem formatu. Slovenski del bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana.
 • 05.06.2020 | NZS
  Pogodbena razmerja med igralci in klubi ter poletni prestopni rok 2020
  S sklepom Izvršnega odbora NZS je bila tekmovalna sezona 2019/2020 podaljšana do 31. julija 2020. Na podlagi FIFA priporočil imajo klubi in igralci možnost, da ob soglasju obeh strank podaljšajo iztekajoče se pogodbe do zaključka aktualne sezone, t.j. do 31. julija.
 • 05.06.2020 | NZS
  Nogomet in podjetništvo: anketa za igralce
  Nogometna zveza Slovenije si v okviru projekta SPORT – ENT prizadeva za uspešno in učinkovito vključevanje športnikov v poslovno okolje po koncu športnih karier. Za lažjo pripravo smernic za karierno usposabljane športnikov vse vrhunske nogometaše naprošamo, da izpolnijo kratko anketo.
 • 18.05.2020 | NZS
  Navodila in priporočila za izvajanje nogometnih treningov
  Z današnjim dnem je v veljavo stopil odlok vlade RS o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki pod določenimi pogoji omogoča izvajanje procesa športne vadbe športnikom. V primeru, da se bodo nogometni klubi kljub zaključku tekmovanj v letošnji sezoni odločili za izvajanje nogometnih aktivnosti morajo spoštovati priporočila NZS in NIJZ glede varovanja pred okužbo z virusom COVID-19.
 • 18.05.2020 | NZS
  In memoriam: Marko Elsner
  Po hudi bolezni se je zjutraj v 61. letu poslovil legendarni slovenski nogometaš, nekdanji slovenski in jugoslovanski državni reprezentant, Marko Elsner.
 • 16.05.2020 | NZS
  NZS odprla fotografsko razstavo ob stoletnici
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je danes v ljubljanskem Tivoliju odprla fotografsko razstavo ob stoletnici krovne nogometne organizacije, ki bo na ogled do 15. avgusta. Kraj razstave je simboličen, saj so nedaleč stran pred več kot stoletjem prvi slovenski nogometaši igrali prve mednarodne tekme.

DELI NA