02.11.2020 | A
Uspešen teden Šporarja, Bohar do prvenca

Matjaž Kek je danes razkril seznam igralcev za novembrske preizkušnje. Selektor bo lahko znova računal na povratnika Josipa Iličića, veseli pa ga lahko tudi dobra forma Andraža Šporarja. Ljubljančan je v minulem tednu zadel na dveh tekmah Sportinga, Damjan Bohar se je razveselil prvenca v dresu Osijeka. V polno je meril tudi Nino Kouter.

Za Andražem Šporarjem je najboljši teden v letošnji sezoni. Napadalec Sportinga se je v sredo veselil prvega zadetka v letošnjem prvenstvu. Ljubljančan je odigral zadnjo tretjino srečanja, z golom v 83. minuti pa je pričel preobrat Lizbončanov v domačem spopadu z Gil Vicentejem. Včeraj je že dobil mesto v začetni enajsterici in bil osrednji junak zmage nad Tondelo. V 45. in 49. minuti je podal za zadetka Goncalvesa, v 92. minuti pa je z golom za zmago s 4:0 postavil piko na i. Neporaženi Sporting s 16 točkami drži prvo mesto portugalskega prvenstva.

Po skoraj štiritedenskem premoru so novo srečanje odigrali nogometaši Osijeka. Slavonci so gostovali v Koprivnici in z golom Damjana Boharja premagali Slaven Belupo. Prekmurec se je v drugi minuti drugega polčasa veselil prvenca v dresu Osijeka. Celotno srečanje je odigral tudi Mario Jurčević in porumenel ob koncu tekme. Dinamo je remiziral v mestnem derbiju z Lokomotivo. Petar Stojanović je tekmo spremljal s klopi, je pa odigral celotno srečanje drugega kroga UEFA Evropske lige. Zagrebčani so gostovali pri moskovskem CSKA, dvoboj pa se je končal z začetnim izidom.

Novega gola se je veselil Nino Kouter, ki je z Muro v Fazaneriji premagal Maribor in znova zavzel vrh Prve lige Telekom Slovenije. Slabše je šlo Matjažu Rozmanu, ki je s Celjem klonil na koprski Bonifiki. Štajerec je prejel tri zadetke.

V UEFA Ligi prvakov je znova zaigral tudi Josip Iličić. Atalanta je v Bergamu remizirala z Ajaxom (2:2), Kranjčan pa je z rumenim kartonom na plečih igral do 78. minute. Povratnik v izbrano vrsto je sodeloval tudi pri ligaški zmagi modro-črnih. Atalanta je bila z izidom 1:2 boljša od Crotoneja in po dveh ligaških porazih vknjižila nov komplet točk. Gorenjski vezist je igral v drugem polčasu. Jasmin Kurtić je s Parmo iztržil remi pri milanskem Interju, Belokranjec je zelenico zapustil v 74. minuti. Miha Zajc je v mestnem derbiju Sampdorie in Genoe, ki se je končal z 1:1, odigral 86 minut.

Jan Oblak v minulem tednu ni uspel zakleniti svoje mreže, se je pa razveselil dveh zmag. Atletico je s tretjo zaporedno zmago - z izidom 1:3 je klonila Osasuna - splezal na tretje mesto La Lige. Madridčani so bili uspešni tudi v drugem krogu UEFA Lige prvakov, v tekmi preobratov so s 3:2 premagali Salzburg. Rdeče-beli so tretji zadetek dosegli v 85. minuti.

V Budimpešti sta se v "slovenskem" obračunu merila Ferencvaroš in Dinamo Kijev, srečanje pa se je končalo z delitvijo točk (2:2). Benjamin Verbič je za Kijevčane, ki so v drugem polčasu zapravili dva gola prednosti, odigral zgolj nekaj minut, medtem ko je Miha Blažič vseh 90 minut poveljeval obrambi gostiteljev. Ferencvaroš je z zahtevno preizkušnjo opravil tudi v soboto, ko je v derbiju vrha lestvice gostoval pri Fehervarju. Blažič je remi pospremil s klopi za rezerviste. Uspešnejši je bil Dinamo, ki je z 1:2 premagal Dnipro. Benjamin Verbič je igral do 63. minute. 

Miha Mevlja se je po dveh porazih razveselil zmage Sočija, ki je z 2:1 premagal moskovsko Lokomotivo. Kraševski branilec je igral do 67. minute, dobrih deset minut pred tem je bil opozorjen z rumenim kartonom. Soči je s šesto zmago skočil na šesto mesto, pred Lokomotivo.

Jure Balkovec se je v dresu Karagümrüka veselil prve zmage po treh tekmah, na katerih je novinec v turški ligi osvojil zgolj točko. Belokranjec je s soigralci z rezultatom 5:1 premagal Erzurum, ob rumenem kartonu pa je igral od prvega pa do zadnjega sodniškega žvižga. Balkovec se nahaja na četrtem mestu turškega prvenstva, Gaziantep pa je brez pomoči Amedeja Vetrih remiziral v Ankari in skočil na deveto pozicijo. Nejc Skubic je s Konyasporjem izgubil z aktualnim prvakom Bašakšehirjem. Nejc Skubic, ki je odigral vseh 90 minut, je pri začetnem izidu zapravil najstrožjo kazen.

Jaka Bijol, ki bo moral zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov izpustiti tekmo s Kosovom, je s Hannovrom izgubil na gostovanju pri Greuther Fürthu. Bavarci so slavili s 4:1, Korošec je odigral celotno tekmo, v drugem polčasu pa je prejel tudi rumeni karton.

Jon Gorenc Stanković je s Sturmom doživel prvi poraz v letošnji sezoni. Štajerci so na domačem igrišču izgubili z LASK-om iz Linza. Domžalčan je igral od prve do zadnje minute.

David Tijanić, Sandi Lovrić in Vid Belec v minulem tednu niso imeli tekmovalnih obveznosti.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA