15.11.2020 | 1. SŽNL
Uspela generalka Pomurk

Tudi zadnjo tekmo v jesenskem delu SŽNL so igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci sklenile z odliko. Varovanke trenerja Sandija Bauerja so bile pred kamerami Nogometne zveze Slovenije  v 12. krogu SŽNL v Gornji Radgoni s 7:0 boljše od ŽNK Krim RollJet.

To je bila tudi generalka za sredino tekmo, ko v Gornji Radgoni v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakinj gostuje madžarski Ferencvaroš z našo reprezentantko Laro Ivanuša. Tudi sredino tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

SŽNL, 12. krog, 15.11.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Krim RollJet 7:0 (1:0)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana (preloženo)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor (preloženo)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 23
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 16

Domači trener Bauer je na teren poslal malce premešano postavo glede na zadnjo evropsko tekmo, ko so doma gostili in izločili črnogorsko Breznico. Kim Juršnik in Nina Kajzba sta to pot vstopili v nadaljevanju, a tudi to ni olajšalo delo krimovk. Gostje so prišle v Gornjo Radgono z jasnim planom (čvrsta in dosledna obramba), ki se je v prvem polčasu skorajda povsem uresničil. Vratarka Saša Oblak je klonila le enkrat, po podaji s kota jo je matirala reprezentantka Kaja Korošec.

Spretno izkoristili podarjeno

V nadaljevanju so gostje naredile dve napaki, darili pa so gostiteljice hitro izkoristile. Najprej so Špela Kolbl in ekipa napačno podajo pretvorile v zadetek, v 54. minuti pa je 3. golu v mreži krimovk botrovala neodločnost Ljubljančank, uspešna je bila Sara Makovec.

V nadaljevanju so visoko zmago potrdile Nina Kajzba (2), Kaja Korošec in Luana Zajmi.

Pozornost za Tjašo Tibaut

To je bila tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov. Danes se ni vpisala med strelke, v 80. minuti je namesto nje v igro vstopila Kaja Horvat. Pred tekmo so se Tjaše Tibaut s pozornostjo spomnili v domačem klubu.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.11.2020 | 1. SŽNL
  Olimpija s petico na zimski premor
  V teh dneh so na sporedu preložene tekme jesenskega dela SŽNL. Prva je bila že danes, ljubljanska Olimpija pa je s 5:0 porazila ŽNK Radomlje, ki jih v prihodnjih dneh čakata še dve tekmi.
 • 13.11.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni
  Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 07.11.2020 | 1. SŽNL
  Nadaljuje se SŽNL
  Po slabem mesecu dni se nadaljuje tudi tekmovanje v SŽNL, na sporedu je 11. krog, odigrani pa bosta tekmi v Stražišču in v Mariboru. Preložena pa je tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je prosta.
 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA