23.06.2020 | WU19
Uspela NZS centra DU19 in DU17

Minuli teden so se prvič po prekinitvi aktivnosti zbrale tudi igralke, kandidatke za reprezentanci do 17 in 19 let. Trenirale so pod taktirko selektoric Petre Mikeln (DU19) in Tine Kelenberger (DU17).

„Zbrala so se dekleta nove generacije selekcije DU19, torej letnik 2002 in 2003. Želeli smo videti v kakšnem stanju so dekleta ter z veseljem ugotovili, da je večina njih v času pandemije trenirala dobro. Sedaj jih čaka krajši premor, zberemo pa se v začetku avgusta na Rogli, kjer bo glavnina priprav,“ je povedala Petra Mikeln, selektorica mladinske vrste.

DU19, vabljene igralke:
Ema Erman (NK Krim), Patricija Ham (NK Krim), Mirjam Kastelec (NK Krim), Anita Kovačič (NK Krim), Patria Steklačič, Zarja Sušnik (NK Krim), Zala Igerc (NK MB Tabor), Selma Šabotič (NK MB Tabor),Tajda Tušek (NK MB Tabor), Marcela Kos (ŽNK Cerklje), Saša Oblak (ŽNK Cerklje), Lara Rozman (ŽNK Cerklje), Aneja Lorbek (ŽNK MSM Ptuj), Maša Černivšek (ŽNK Olimpija), Ana Hostnik (ŽNK Olimpija), Manuela Keršič (ŽNK Olimpija), Lara Lobe (ŽNK Olimpija), Špela Ručman (ŽNK Olimpija), Ema Horvat (ŽNK Pomurje), Kim Juršnik (ŽNK Pomurje), Saša Kolar (ŽNK Pomurje), Vita Žolek (ŽNK Pomurje), Luana Zajmi (ŽNK Pomurje), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Hana Feratović (ŽNK Radomlje), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Sara Gradišek (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje) in Eva Vodušek (ŽNK Radomlje).

„Po dolgem času smo pričeli s treningi v NZS centrih deklet. S kategorijo DU17 smo na zadnjem treningu odigrali trening tekmo s starejšimi vrstnicami DU19. Gre za generacijo deklet, ki bodo v prihodnje Slovenijo zastopale v prvem krogu kvalifikacij za EP. Dekleta letnika 2003, ki so se uvrstila v elitni del kvalifikacij, so na tokratnem treningu bila priključena kategoriji DU19. S temi dekleti bo pred elitnim delom kvalifikacij vsekakor potrebno opraviti še kakšen skupni trening. Dvomesečna pavza in predvsem individualno delo deklet doma je vsekakor pustilo določene posledice in predvsem manjko tekmovalnega ritma. Dekleta, ki so v času koronavirusa redno izvajala individualne treninge, ki jim jih je objavljala trenerka v Dekliškem nogometnem oddelku (DNO) in ki so jim jih posredovali klubski trenerji, so na treningu imele precej manj težav kot preostale, ki v tem času niso bile toliko disciplinirane. Upam, da vsa dekleta okoli 6. julija pričnejo z aktivnim odmorom in 13. julija z rednimi klubskimi treningi ter reprezentantke z dodatnim individualnim delom tehnike, preventive in osnovne moči, da bodo v začetku avgusta pripravljene za reprezentančne priprave. Vsaka posameznica lahko veliko prispeva tako za ekipo kot tudi za reprezentančno selekcijo, da je dobro telesno pripravljena, tako tudi lažje nadomestimo ostale pomanjkljivosti, ki so prisotne v njihovem razvoju,“ je povedala Tina Kelenberger, selektorica DU17.

Ob tem dodajmo, da bo naša selekcija U17 med 12. in 20.9. letos igrala v elitnem delu kvalifikacij. Slovenija odhaja na Portugalsko, v skupini 6 pa bodo ob domačinkah še Španija in Turčija.

Evropsko prvenstvo bo na sporedu med 4. in 10.10. letos na Švedskem.

DU17, vabljene igralke:
Nina Kajzba (ŽNK Pomurje), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje), Lara Korina Janež (NK Krim), Laura Šenk (NK Krim), Maša Osojnik (NK Krim), Rubi Krmelj (NK Krim), Nika Brumen (ŽNK Radomlje), Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Dairine Yahweh Rovšek (ŽNK Radomlje), Zala Pia Štefanič (ŽNK Radomlje), Maša Zajec (ŽNK Radomlje), Taja Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Nika Bohinc (ŽNK Olimpija), Kristina Grujič (ŽNK Olimpija), Melina Muratovič (ŽNK Olimpija), Tara Knego (ŽNK Olimpija), Daša Kranjc (ŽNK Olimpija), Iva Kocijan (NK MB Tabor), Anja Eferl (NK MB Tabor), Tija Šoštarič Karič (NK MB Tabor), Tanisa Pušnik (NK MB Tabor), Lara Casar (NK MB Tabor), Neža Forštnarič (ŽNK MSM Ptuj), Gaja Bizjak (ND Primorje), Lara Ferjančič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje), Vita Dodič (Gažon Obala), Tamara Kotnik (NK Fužinar) in Timeja Rojnik (ŠK Slovan Bratislava SVK).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | WU19
    Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
    Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
  • 09.04.2024 | WU19
    Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
    Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
  • 06.04.2024 | WU19
    Dobro kljubovale Danski
    Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
  • 06.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti Danski
    Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
  • 03.04.2024 | WU19
    Španija prevelik zalogaj
    V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
  • 03.04.2024 | WU19
    Mladinke pred kamerami proti Španiji
    V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
  • 01.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
    Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 22.03.2024 | WU19
    Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
    Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 23.02.2024 | WU19
    Z igro in goli do zmage v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.
  • 22.02.2024 | WU19
    V petek s Hrvaško v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je v sredo v Kopru odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Hrvaški. V petek ob 11.30 pa se bo s Hrvaško pomerila vnovič, tekma bo v Dekanih.

DELI NA