23.06.2020 | WU19
Uspela NZS centra DU19 in DU17

Minuli teden so se prvič po prekinitvi aktivnosti zbrale tudi igralke, kandidatke za reprezentanci do 17 in 19 let. Trenirale so pod taktirko selektoric Petre Mikeln (DU19) in Tine Kelenberger (DU17).

„Zbrala so se dekleta nove generacije selekcije DU19, torej letnik 2002 in 2003. Želeli smo videti v kakšnem stanju so dekleta ter z veseljem ugotovili, da je večina njih v času pandemije trenirala dobro. Sedaj jih čaka krajši premor, zberemo pa se v začetku avgusta na Rogli, kjer bo glavnina priprav,“ je povedala Petra Mikeln, selektorica mladinske vrste.

DU19, vabljene igralke:
Ema Erman (NK Krim), Patricija Ham (NK Krim), Mirjam Kastelec (NK Krim), Anita Kovačič (NK Krim), Patria Steklačič, Zarja Sušnik (NK Krim), Zala Igerc (NK MB Tabor), Selma Šabotič (NK MB Tabor),Tajda Tušek (NK MB Tabor), Marcela Kos (ŽNK Cerklje), Saša Oblak (ŽNK Cerklje), Lara Rozman (ŽNK Cerklje), Aneja Lorbek (ŽNK MSM Ptuj), Maša Černivšek (ŽNK Olimpija), Ana Hostnik (ŽNK Olimpija), Manuela Keršič (ŽNK Olimpija), Lara Lobe (ŽNK Olimpija), Špela Ručman (ŽNK Olimpija), Ema Horvat (ŽNK Pomurje), Kim Juršnik (ŽNK Pomurje), Saša Kolar (ŽNK Pomurje), Vita Žolek (ŽNK Pomurje), Luana Zajmi (ŽNK Pomurje), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Hana Feratović (ŽNK Radomlje), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Sara Gradišek (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje) in Eva Vodušek (ŽNK Radomlje).

„Po dolgem času smo pričeli s treningi v NZS centrih deklet. S kategorijo DU17 smo na zadnjem treningu odigrali trening tekmo s starejšimi vrstnicami DU19. Gre za generacijo deklet, ki bodo v prihodnje Slovenijo zastopale v prvem krogu kvalifikacij za EP. Dekleta letnika 2003, ki so se uvrstila v elitni del kvalifikacij, so na tokratnem treningu bila priključena kategoriji DU19. S temi dekleti bo pred elitnim delom kvalifikacij vsekakor potrebno opraviti še kakšen skupni trening. Dvomesečna pavza in predvsem individualno delo deklet doma je vsekakor pustilo določene posledice in predvsem manjko tekmovalnega ritma. Dekleta, ki so v času koronavirusa redno izvajala individualne treninge, ki jim jih je objavljala trenerka v Dekliškem nogometnem oddelku (DNO) in ki so jim jih posredovali klubski trenerji, so na treningu imele precej manj težav kot preostale, ki v tem času niso bile toliko disciplinirane. Upam, da vsa dekleta okoli 6. julija pričnejo z aktivnim odmorom in 13. julija z rednimi klubskimi treningi ter reprezentantke z dodatnim individualnim delom tehnike, preventive in osnovne moči, da bodo v začetku avgusta pripravljene za reprezentančne priprave. Vsaka posameznica lahko veliko prispeva tako za ekipo kot tudi za reprezentančno selekcijo, da je dobro telesno pripravljena, tako tudi lažje nadomestimo ostale pomanjkljivosti, ki so prisotne v njihovem razvoju,“ je povedala Tina Kelenberger, selektorica DU17.

Ob tem dodajmo, da bo naša selekcija U17 med 12. in 20.9. letos igrala v elitnem delu kvalifikacij. Slovenija odhaja na Portugalsko, v skupini 6 pa bodo ob domačinkah še Španija in Turčija.

Evropsko prvenstvo bo na sporedu med 4. in 10.10. letos na Švedskem.

DU17, vabljene igralke:
Nina Kajzba (ŽNK Pomurje), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje), Lara Korina Janež (NK Krim), Laura Šenk (NK Krim), Maša Osojnik (NK Krim), Rubi Krmelj (NK Krim), Nika Brumen (ŽNK Radomlje), Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Dairine Yahweh Rovšek (ŽNK Radomlje), Zala Pia Štefanič (ŽNK Radomlje), Maša Zajec (ŽNK Radomlje), Taja Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Nika Bohinc (ŽNK Olimpija), Kristina Grujič (ŽNK Olimpija), Melina Muratovič (ŽNK Olimpija), Tara Knego (ŽNK Olimpija), Daša Kranjc (ŽNK Olimpija), Iva Kocijan (NK MB Tabor), Anja Eferl (NK MB Tabor), Tija Šoštarič Karič (NK MB Tabor), Tanisa Pušnik (NK MB Tabor), Lara Casar (NK MB Tabor), Neža Forštnarič (ŽNK MSM Ptuj), Gaja Bizjak (ND Primorje), Lara Ferjančič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje), Vita Dodič (Gažon Obala), Tamara Kotnik (NK Fužinar) in Timeja Rojnik (ŠK Slovan Bratislava SVK).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.07.2020 | WU19
  Kadetinje in mladinke na priprave
  Prihodnji teden bosta z delom nadaljevali dekliški kadetska in mladinska vrsta, ki bosta med 3. in 6. avgustom trenirali na Rogli. Selektorici Petra Mikeln in Tina Kelenberger sta obelodanili seznama vabljenih igralk.
 • 08.10.2019 | WU19
  Kvalifikacije sklenile z visoko zmago
  Dekliška mladinska reprezentanca je s zmago proti Estoniji (5:0) sklenila kvalifikacije za Euro 2020. K zmagi so gole prispevale Ana Milovič, Eva Potočnik in Mirjam Kastelec (3).
 • 05.10.2019 | WU19
  Poceni zadetka usodna za mladinke
  Varovanke selektorice Petre Mikeln so po ogorčenem boju priznale premoč Italiji, ki je na tekmi 2. kroga slavila s 3:1. Odločitev o zmagi je padla v zadnjih 15 minutah tekme, edini gol za Slovenijo je prispevala Ana Milovič.
 • 02.10.2019 | WU19
  Kvalifikacije začele s porazom
  Rusinje so dobile polčas z 0:2, na koncu je bilo 0:5. Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v soboto pomerile z Italijo.
 • 01.10.2019 | WU19
  Lov na EP začenjajo proti Rusiji
  „Čaka nas kakovosten nasprotnik, zato pričakujemo težko tekmo. Želimo si, da stvari iz treninga prenesemo na tekmo in to je vsekakor pot do rezultata,“ pred tekmo razmišlja selektorica Petra Mikeln.
 • 24.09.2019 | WU19
  Mladinke v pričakovanju kvalifikacij za Euro 2020
  V nedeljo se bo zbrala dekliška mladinska reprezentanca, ki jo med 2. in 8. oktobrom čakajo kvalifikacije za Euro 2020. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 06.09.2019 | WU19
  Poražene s Slovaške
  Dekliška mladinska vrsta je s porazoma (0:4) sklenila gostovanje na Slovaškem, kjer je v sredo in petek odigrala pripravljalni tekmi za skorajšnje kvalifikacije za Euro 2020.
 • 04.09.2019 | WU19
  Uvodoma tesen poraz
  Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je z minimalni porazom začela generalko za skorajšnje kvalifikacije za Euro 2020. Na Slovaškem sta gola za poraz proti domačim vrstnicam prispevali Luana Zajmi in Zala Igerc. Ekipi se bosta vnovič pomerili v petek.
 • 01.09.2019 | WU19
  Generalka za kvalifikacije bo na Slovaškem
  Danes se na Slovaško odpravlja dekliška mladinska reprezentanca, ki se bo 4.9. in 6.9. pomerila s slovaškimi vrstnicami. Tekmi bosta zadnji test pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2020.

DELI NA