09.03.2017 | 1. SŽNL
Uršnik Velenjčankam na pomoč

V nedeljo se bodo na prvi uradni tekmi pomladi predstavile tudi igralke ŽNK Rudar Škale, ki so spomladanski del SŽNL končale na 3. mestu, 22 točk so zbrale. Prvenstvo bo še malce počakalo.

Velenjčanke bodo v nedeljo, 12.3., doma gostile ŽNK Ankaran – zmagovalec tekme bo napredoval v finale Ženskega pokala NZS.

Ženski pokal NZS, polfinale, 12.3.
ŽNK Olimpija – ŽNK Teleing GMT Beltinci (14.00)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ankaran (16.30)

Namesto Petroviča

„Dober teden šele treniramo,“ pove trener Velenjčank Dušan Uršnik, ki se je po osmih mesecih vrnil v klub. Uvodni del sezone so igralke odigrale pod taktirko trenerja Milana Petroviča, ki pa z delom v klubu ne bo nadaljeval.

„Prišel sem, da pomagam. Dekleta so me prosila, da pridem,“ je pred nadaljevanjem sezone povedal Uršnik, ki bo na klopi ostal le pol sezone. Kljub temu mu ambicij ne manjka. „Imeli smo precej težav, saj se ni točno vedelo, kaj bo s klubom. Zdaj smo zadeve postavili tako, da lahko igramo. Tudi zato zamujamo s treningi. Kljub temu verjamem, da bomo povsem konkurenčni,“ pravi Uršnik.

Cenijo Primorke

Kako jim bo šlo, bo pokazal že polfinale pokala, tekmec bo stari znanec ŽNK Ankaran. „Ne podcenjujemo Primork. Sploh pa ne v taki situaciji, kot smo,“ opozarja Uršnik, ki bo drugi del sezone odigral v oslabljeni zasedbi. Larissa Šoronda je poškodovana, Tara Komatar in Tamara Janković pa sta odšli v tujino – na Hrvaško oz. v Švico.

Trn v peti

„Zdaj je bistveno, da opravimo korektno v pokalu. Računamo na finale. Potem imamo dovolj časa, da se pripravimo na začetek sezone,“ je optimistično razpoložen Uršnik, ki pozorno spremlja tudi boj za naslov med ŽNK Olimpijo in ŽNK Teleing GMT Beltinci. Prednost daje Ljubljančankam, obljublja pa, da bodo naredili vse, da bodo z ekipo trn v peti tudi vodilnemu dvojcu.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale/Jurij Kodrun

SORODNE NOVICE

 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.
 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.
 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.

DELI NA