Uefa vnovič nagradila projekt NZS in MZL Debeli rtič

Uefina fundacija za otroke je tudi letos nagradila projekt Nogometne zveze Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, ki omogoča otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na morju in izvajanje nogometnih aktivnosti.

Plaketo Uefine fundacije za otroke je na Debelem rtiču direktorici MZL RKS Debeli rtič, Ani Žerjal, izročil Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja Nogometne zveze Slovenije. Zdravilišče je ob tem prejelo tudi finančno nagrado s strani Uefe v višini 50.000 €, ki je namenjena nadaljnjemu izvajanju programa in vlaganju v nogometne aktivnosti za otroke.

Nogometna zveza Slovenije in MZL RKS Debeli rtič sta ob tej priložnosti sklenili novo pogodbo o sodelovanju, v kateri so opredeljeni nadaljnji vložki v infrastrukturo, nogometno opremo in letovanje otrok iz socialno-ogroženih družin. Med oktobrom 2020 in februarjem 2021 bo tako v MZL Debeli rtič letovalo 150 otrok, ki bodo prihajali iz vseh devetih Medobčinskih nogometnih zvez.

Sodelovanje med NZS in MZL RKS Debeli rtič poteka od leta 2013. Nogometna zveza Slovenije je letovišču najprej donirala malo nogometno igrišče z umetno travo, postavila razsvetljavo, tribune in poskrbela za ustrezno nogometno opremo. Uspešna zgodba med obema organizacijama je dobila nadaljevanje v izvajanju nogometnih treningov za otroke s strani ustrezno usposobljenih trenerjev Nogometne zveze Slovenije.

Uefina fundacija za otroke je v letu 2020 podelila nagrade za nogometne projekte iz Avstrije, Belgije, Belorusije, Hrvaške, Češke, Danske, Anglije, Estonije, Nemčije, Gibraltarja, Italije, Litve, Severne Irske, Poljske, Portugalske, Rusije, Škotske, Švedske in Ukrajine.

Tekst: MKo
Foto: DV

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.
 • 02.02.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometna oddelka v pričakovanju dijakinj in dijakov
  Več o programih, možnosti in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 12. februarja, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljani potekal informativni dan. Potekal bo razmeram in situacij prilagojeno – za vsa vprašanja (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), se nam pridružite na video zoom povezavi, ki bo na voljo med 12. in 13. uro.
 • 17.07.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V Kranju z Iličićevo donacijo nastaja park Jojo
  Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je finančno podprl obnovo igrišča na Planini, so sporočili iz kranjske občine. Zvezdnik italijanske Atalante je s kranjsko občino sklenil 30 tisoč evrov vredno donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športnih igrišč za otroke na Planini 2, kjer je tudi sam živel in se igral kot otrok.
 • 04.02.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita fantovski nogometni oddelek na Gimnaziji Šiška in dekliški nogometni oddelek, kjer so združene dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET.
 • 15.01.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Žoga za UEFA superpokal 2020 s slovenskim pridihom
  Zmagovalca UEFA lige prvakov in UEFA evropske lige v sezoni 2019/2020 bosta UEFA superpokal 2020 igrala s posebno žogo, katere dizajn vsebuje izbrane otroške risbe.
 • 30.09.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki nogometnega razreda opravili testiranje Telasi
  Pod vodstvom dr. Nejca Šarabona (Univerza na Primorskem) so dijaki nogometnega razreda NZS med 16. 9. in 19. 9. 2019 opravljali testiranje (TELASI). Ugotavljale so se telesne (a)simetrije jakosti-moči, gibljivosti in stabilnosti.
 • 15.07.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Priprave nogometnega razreda
  Pretekli teden so na Rogli potekale priprave bodočega prvega letnika nogometnega razreda Gimnazije Šiška.
 • 17.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir veteranov
  Nacionalni nogometni center Brdo je v soboto, 15.6.2019 gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez.
 • 10.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Obisk makedonske akademije
  Med 2. in 5. junijem so Gimnazijo Šiška obiskali prijatelji iz nogometne akademije iz Makedonije, ki so v sklopu tradicionalnega obiska odigrali tudi dve prijateljski tekmo s slovenskimi vrstniki.

DELI NA