UEL: Po potrditev napredovanja

Domžalčani z nestrpnostjo odštevajo ure do povratnega srečanja z andorskim Lusitanosom. Maticu Črnicu in soigralcem se pred dvobojem v Andori nasmiha napredovanja v drugi krog kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo, ki se je domžalskemu moštvu uspešno izmikalo v zadnjih treh poskusih.

Čeprav so uvodne minute četrtkovega srečanja poskrbele za hladen tuš, so se varovanci trenerja Luke Elsnerja hitro odzvali na andorsko vodstvo in rezultat v svojo korist preobrnili že v prvem polčasu. Domžalčani so z zadetki Gabra Dobrovoljca, Kenana Horića in Matica Črnica prekinili neugodno tradicijo tekem v evropskih tekmovanjih, z zmago s 3:1 pa so si pred srečanjem v Andorri la Velli priigrali lepo izhodišče.

Kljub zajetni rezultatski prednosti pa v domžalskem taboru poudarjajo, da bo potrebno napredovanje potrditi na povratni tekmi. Kapetan Kenan Horić opozarja, da bo potrebno biti potrpežljiv, ob tem pa Domžalčani nasprotniku ne smejo prepustiti žoge: »Tekmeci se borijo za zgodovinski uspeh, saj so še brez zmage v evropskih tekmovanjih. Andorci so v drugem polčasu začutili, da nas lahko ogrozijo in tega jim na drugi tekmi ne smemo dovoliti. Moramo biti bolj čvrsti, agresivnejši in imeti več časa žogo v svoji posesti. V igri moramo biti potrpežljivi.«

»Čaka nas še ena tekma in moramo biti popolnoma osredotočeni. Andorci bodo potrpežljivo čakali na naše napake in nas poizkušali presenetiti. Tako je bilo že v Domžalah v drugem polčasu, ko so stresli okvir vrat. Na drugi strani bi morali biti mi nekoliko bolj potrpežljivi in iskati različne rešitve. Na koncu smo zmagali s 3:1 in to je zagotovo pozitiven zaključek tekme. V Andori moramo potrditi domačo zmago in narediti korak naprej v Evropi,« pa pred povratnim srečanjem pravi Lucas Mario Horvat, eden najizkušenejših členov domžalskega moštva.

Domžalska zasedba je v andorsko prestolnico po čarterskem letu v Barcelono in avtobusno vožnjo v Andoro pripotovala v torkovem večeru, v sredinem dopoldnevu opravila uvodni trening, zvečer pa preizkusila zelenico igrišča, na katerem se bo v četrtek, ob 20:30, pričelo povratno srečanje prvega predkroga UEFA Evropske lige.

Kvalifikacije za UEFA Evropsko ligo, povratna tekma 1. kroga:

Četrtek, ob 20.30: LUSITANOS (AND) - DOMŽALE

*Prva tekma: Domžale – Lusitanos 3:1

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    UEL: Domžalčani v dobrem položaju
    Nogometaši Domžal so v prvi tekmi 2. predkroga evropske lige v gosteh igrali neodločeno 1:1 (0:1) proti Šahtjorju iz Soligorska. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Domžalah.
  • 13.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    UEL: Po Andori še v Belorusijo
    Domžalčani odštevajo ure še do tretje evropske preizkušnje v letošnji sezoni. Po andorskem preizkusu čaka varovance trenerja Elsnerja nekoliko zahtevnejši tekmec, Šahtar iz Soligroska.
  • 07.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    Domžale zanesljivo do napredovanja
    Nogometaši Domžal so na današnji povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij evropske lige v gosteh premagali andorsko zasedbo Lusitanos z 2:1 (2:1).

DELI NA