UEL: Maribor in Levski brez zadetkov

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 2. predkroga evropske lige doma igrali neodločeno 0:0 proti Levskemu iz Sofije. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Sofiji.

2. krog kvalifikacij za Uefa Evropsko ligo, prva tekma:

Maribor – Levski Sofija 0:0

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7345, sodniki: Balaj, Artene in Orbulet (vsi Romunija).
Strelci: /.
Rumeni kartoni: Hristov, Kostadinov, Jorgačević.
Rdeči karton: /.

Maribor: Handanović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Kabha, Vrhovec (od 46. Vršič), Hotić, Tavares, Sallalich (od 46. Bajde), Novaković (od 75. Omoregie).
Levski: Jorgačević, S. Aleksandrov, Pirgov, A. Aleksandrov, Minev, De Nooyer, Kostadinov, Prochazka, Narh, Aniete (od 85. Oračev), Hristov (od 70. Adeniji).

Enakovreden dvoboj slovenskega in bolgarskega predstavnika se je končal brez zadetkov, kar pomeni, da bo povratni obračun tisti, ki bo odločil potnika v tretji predkrog. Mariborčani so sicer imeli lepo priložnost za prednost, ko je ob koncu tekme Marcos Tavares zatresel prečko, sicer pa je tekma minila brez posebnih priložnosti.

V prvem polčasu je najprej nase opozoril Dino Hotić, ki je v 21. minuti meril premalo natančno po strelu z roba kazenskega prostora. Sledilo je nekaj polpriložnosti na obeh straneh, a v ospredju so bolj kot napadalci bili branilci oziroma igralci z obrambnimi nalogami, ki so vestno izpolnjevali svoje naloge. Posledično tudi pravih akcij ni bilo.

V drugem delu je po pritisku domačih moral v 66. minuti posredovati Bojan Jorgačević, tako kot dve minuti pozneje po Tavaresovem poskusu. V 78. minuti so prvič nevarneje zagrozili gosti, ko je Jasmin Handanović ustavil strel Tundeja Adenijija.

Štiri minute pozneje pa je po kotu Hotića Tavares najvišje skočil in s strelom z glavo zatresel prečko. Tik pred koncem tekme je žogo le malo mimo mariborskih vrat poslal Georgi Kostadinov.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    UEL: Prenovljeni Maribor nad Levski
    V četrtkovem večeru sezono 2016/17 odpirajo tudi Mariborčani. Štajerci prvič po petih letih v novo sezono ne bodo vstopili s tekmo kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov, z naslovom pokalnega prvaka si je četa trenerja Darka Milaniča zagotovila boj za UEFA Evropsko ligo, s katero ima že dobre izkušnje.

DELI NA