UCL: Nenavadna tekma Trenčinu

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Stožicah izgubili proti slovaškemu Trenčinu s 3:4 (2:4). Povratna tekma bo čez teden dni ob 20.15.

2. krog kvalifikacij za Uefa Ligo prvakov, prva tekma:

Olimpija – Trenčin 3:4 (2:4)

Stadion Stožice, gledalcev 5000, sodniki: Palabiyik, Satman, Demirhan (vsi Turčija).
Strelci: 0:1 Lawrence (4.), 0:2 Kalu (6.), 0:3 Janga (20.), 0:4 Holubek (32.), 1:4 Velikonja (32.), 2:4 Zajc (43.), 3:4 Eleke (89.).
Rumeni kartoni: Kelhar; Ibrahim, Šemrinec.
Rdeč karton: /.

Olimpija Ljubljana: Šeliga, Klinar, Kelhar, Zajc, Matić, Wobay (od 51. Eleke), Velikonja, Kirm (od 80. Krefl), Novak (od 75. Alves), Zarifović, Bajrić.
Trenčin: Šemrinec, Skovajsa, Šulek, Lawrence (od 39. Jančo), Ibrahim, Janga (od 90. Udeh), Holubek (od 78. Diks), Madu, Kalu, Bero, Kleščik.

Nogometaši Olimpije so po 36 mesecih spet okusili slast igranja v evropskih pokalih, tako kot nocoj je tudi leta 2013 v kvalifikacijah za evropsko ligo v Stožicah gostovala slovaška ekipa - takrat Žilina, tokrat Trenčin.

Ljubljančani so v dvoboj s slovaškim prvakom krenili oslabljeni, saj so Rok Kronaveter, Nemanja Mitrović, Nik Kapun in Nejc Vidmar poškodovani, Antonio Delamea Mlinar pa prestaja kazen štirih tekem zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil pred tremi leti proti Žilini; manjkal bo še na dveh evropskih tekmah. Trener domače ekipe Rodolfo Vanoli je od prve minute na igrišče poslal Andraža Kirma ter Etiena Velikonjo.

Trenčin je takoj nakazal, da ga zanima zmaga. V drugi minuti je Samuel Kalu z desne strani podal do Rabiuja Ibrahima, ki je prišel do strela, ta je bil lahek plen za Aleksandra Šeligo.

Slabo minuto kasneje je bil Šeliga premagan. Slovaki so spet kombinirali, žogo spravili na rob kazenskega prostora, branilci Olimpije niso šli v blok, James Lawrence pa je z natančnim strelom zadel za 1:0. V šesti minuti so Slovaki vodstvo podvojili, ko je nezbranost obrambe po podaji Lawrenca izkoristil Samuel Kalu.

Prvi strel na tekmi je Olimpija sprožila v 15. minuti, ko je Etien Velikonja prišel do žoge na robu kazenskega prostora, streljal, a Igor Šemrinec je žogo brez težav ujel. Nov spodrsljaj si je ljubljanska obramba privoščila v 20. minuti. Jakub Holubek je rešil žogo, ki je letela proti avtu, jo vrnil v kazenski prostor, Šeliga jo je le pospremil s pogledom, Rangelo Janga pa je bil hitrejši od domačega branilca in zabil za 3:0.

V 32. minuti je Šeliga še četrtič moral po žogo v svoj gol. Obramba spet ni bila na mestu, Holubek pa je to znal kaznovati. Četrti prejeti gol je zeleno-bele prebudil. V 34. minuti so razveselili zbrane na tribunah, ko je Denis Klinar prodrl v kazenski prostor in podal, Jakob Novak je slabo zadel žogo, odbitek pa je v mrežo pospravil Velikonja.

V 43. minuti je padel še šesti gol. Olimpija je prišla do prostega strela, žogo si je na kakšnih 20 metrih nastavil Miha Zajc in mojstrsko premagal Šemrinca. Za konec prvega polčasa je z roba kazenskega prostora streljal še Kirm, a naravnost v naročje vratarja Trenčina.

Progi polčasa je prinesel manj razburjenja in akcije. Domači so v 47. minuti poizkušali prek Juliusa Wobayja, ki je bil premalo zbran in natančen, na drugi strani je v 49. minuti Martin Šulek prav tako streljal mimo gola. Naslednji je v 53. minuti mimo streljal Denis Jančo, tako kot v 57. minuti Lukaš Skovajsa. V 58. minuti je Holubek poizkusil s prostega strela, Zajc pa je v 65. minuti žogo poslal mimo desne vratnice. Ko je že vse kazalo, da ima Trenčin vse pod nadzorom in si bo pred povratno tekmo na Slovaškem priigral dva gola prednosti, je v 89. minuti z nekaj sreče tretjič za Olimpijo zadel Blessing Eleke.

Že globoko v sodniškem dodatku so Ljubljančani že izigrali obrambo Trenčina, podali na desno samemu Denisu Klinarju, ki pa je bil malenkost prepočasen, da bi zaključil, Šemrinec je bil prvi pri žogi. Povsem zadnjo priložnost je s prostega strela zapravil Zajc.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA