11.10.2013 | U21
U21: Reprezentanti iz Danske prinesli točko

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je tudi na povratni kvalifikacijski tekmi za nastop na EP proti Dancem vknjižila točko. Končni izid je bil 2:2 (0:2). Za Slovenijo sta bila natančna Enej Jelenič v 17. in Andraž Šporar v 24. minuti. 

Danska : Slovenija 2:2 (0:2)

Strelci: Jelenič ('17), Šporar ('24); Hoejbjerg ('46 in '74)


Danska: Roennow, Remmer, A. Christensen, Larsen, Knudsen, L. Christensen, Thomsen, Hoejbjerg, Poulsen (od 68. Andersen), Brock-Madsen (od 81. Illum), Falk.

Slovenija: Jug, Mitrović, Krajnc, Trajkovski, Črnic (od 85. Kous), Vučkić, Vrhovec (od 74. Pučko), Palčič, Dervišević (od 62. Majer), Šporar, Jelenič.

Drugo gostovanje Slovenije je prineslo več sadov, čeprav bi se tekma lahko končala tudi v prid Kavčičevih varovancev. Ti so bili povsem neustavljivi v prvem polčasu, ko sta v razmaku sedmih minut zadela Jelenič iz dobrih 15 metrov in Šporar po podaji Harisa Vučkiča, a je nasprotnik v drugem polčasu vrnil udarec in izničil trud Slovenije. Gostovanje se je razpletlo z delitvijo točk. "Proti odličnemu tekmecu se nismo branili, preko hitrih prehodov smo prišli do dveh priložnosti, ki smo jih izkoristili. Žal smo praktično iz ničesar dobili gol takoj na začetku drugega dela, kar je dalo domačim krila. V zadnjih minutah smo imeli tri lepe priložnosti, žal nismo bili natančni." Najlepšo je zapravil Dejan Trajkovski"Potrebno je priznati, rezultat je realen." 

Gostitelji so bili, čeprav so se vrnili v igro za zmago, manj učinkoviti od Slovencev. Od skupno desetih strelov so realizirali le dva, medtem ko so Vučkič in soigralci imeli 50 odstotno učinkovitost strelov na gol. 

Kot so obljubili reprezentanti, borbenosti ni manjkalo, tudi motivacija za prve tri točke  v kvalifikacijskem ciklu je bila prisotna. Zmanjkalo je več izkušenj in težke tekme v nogah, kar pa slovenski reprezentanti, kot pritrjuje tudi selektor, niso vajeni. "Danci imajo vsak teden tako močne tekme kot je bila današnja, naši pa igrajo v slovenski ligi, ki ni primerljiva. Tempo je povsem drug. Jasno je tudi, da je lažje napadati, kot braniti rezultat."

Ne glede na to, da je drugi polčas, ki je bil statistično veliko bolj razgiban, kot prvi, Slovencem pristrigel krila, pa je selektor v tej tekmi videl tudi veliko dobrega. Njegovi varovanci so v zadnjem mesecu dni napredovali. "Z vsako tekmo rastemo. Imamo pa to težavo, da znamo dobro pristopiti v uvodnih minutah, povedemo, a kasneje tega ne znamo zadržati." Kot pravi selektor Tomaž Kavčič je tu še največ manevrskega prostora glede napredka. V sami igri fantje so konkurenčni, je pa težko zdržati visok ritem igre vseh 90. minut.

Že prihodnji teden sledi nov kvalifikacijski obračun. Tokrat v Novi Gorici gostujejo Bolgari. "Dobro se moramo regenerirati. Trenutno ekipa ni v dobrem stanju. Eden ima šive, drugi je dobil udarec v nogo, klop znova krajšajo poškodbe. Bomo jutri videli, v kakšnem stanju smo. Jasno pa je, da je želja zmaga proti Bolgariji." 

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

 • 14.11.2019 | U21
  V Estorilu brez zadetkov
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Estorilu podaljšala niz pozitivnih rezultatov v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Dvoboj s Portugalci se je končal z začetnim izidom, z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal Žiga Frelih.
 • 13.11.2019 | U21
  Jutri s Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije jutri čaka naslednja v seriji pripravljalnih tekem na domače evropsko prvenstvo. Četa selektorja Primoža Glihe se bo v Estorilu, ob 18.30 po slovenskem času, pomerila s Portugalci.
 • 06.11.2019 | U21
  Gliha izbral za Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije, ki se pripravlja na domače evropsko prvenstvo, čaka zadnja akcija v letošnjem letu. Četa selektorja Primoža Glihe bo 14. novembra gostovala na Portugalskem, štiri dni kasneje pa bo na Bonifiki odigrala še prijateljsko srečanje s Koprom.
 • 06.11.2019 | U21
  Znan razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let 2021
  Evropska nogometna zveza UEFA je predstavila razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta leta 2021 gostili Slovenija in Madžarska. Prvenstvo bo potekalo med 9. in 26. junijem 2021, otvoritvena tekma pa bo pripadla mladi reprezentanci Slovenije na stadionu Ljudski vrt.
 • 15.10.2019 | U21
  Slovenci dobili dvoboj gostiteljev evropskega prvenstva
  Mlada reprezentanca Slovenije je v knežjem mestu odigrala novo prijateljsko srečanje. Slovenci so se udarili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021, in srečanje dobili z enajstmetrovko Jana Mlakarja.
 • 14.10.2019 | U21
  Danes z Madžari
  Mlado reprezentanco Slovenije čaka še druga oktobrska pripravljalna preizkušnja. Slovenci se bodo v Celju pomerili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021.
 • 11.10.2019 | U21
  Po zaostanku do remija
  Reprezentanca do 21 let je v Mariboru odigrala novo prijateljsko srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo. Mladi Slovenci so gostili Anglijo, ki je v končnico vstopila z dvema goloma prednosti, otoško prednost pa sta izničila Dejan Petrovič in Janez Pišek.
 • 08.10.2019 | U21
  V petek proti Angliji
  Reprezentanca do 21 let nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija z Madžarsko gostila leta 2021. Mladi Slovenci bodo oktobrska termina izkoristili za dvoboja z Madžari in Angleži, ki bodo v Ljudskem vrtu gostovali v petek.
 • 01.10.2019 | U21
  Gliha izbral za tekmi z Anglijo in Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo oktobra odigrala dve močni prijateljski tekmi. Izbranci Primoža Glihe bodo 11. oktobra ob 18.00 v Ljudskem vrtu gostili Anglijo, 15. oktobra pa bo v Celju ob 18.00 na sporedu še obračun med Slovenijo in Madžarsko.
 • 08.09.2019 | U21
  Ljudski vrt videl remi Slovencev in Francozov
  Mlada reprezentanca Slovenije je v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 odigrano tudi na slovenskih tleh, odigrala novo prijateljsko srečanje. Varovanci Primoža Glihe so v Ljudskem vrtu gostili Francoze ter z goloma Dejana Petrovića in Jana Mlakarja prišli do remija.

DELI NA