11.10.2013 | U21
U21: Reprezentanti iz Danske prinesli točko

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je tudi na povratni kvalifikacijski tekmi za nastop na EP proti Dancem vknjižila točko. Končni izid je bil 2:2 (0:2). Za Slovenijo sta bila natančna Enej Jelenič v 17. in Andraž Šporar v 24. minuti. 

Danska : Slovenija 2:2 (0:2)

Strelci: Jelenič ('17), Šporar ('24); Hoejbjerg ('46 in '74)


Danska: Roennow, Remmer, A. Christensen, Larsen, Knudsen, L. Christensen, Thomsen, Hoejbjerg, Poulsen (od 68. Andersen), Brock-Madsen (od 81. Illum), Falk.

Slovenija: Jug, Mitrović, Krajnc, Trajkovski, Črnic (od 85. Kous), Vučkić, Vrhovec (od 74. Pučko), Palčič, Dervišević (od 62. Majer), Šporar, Jelenič.

Drugo gostovanje Slovenije je prineslo več sadov, čeprav bi se tekma lahko končala tudi v prid Kavčičevih varovancev. Ti so bili povsem neustavljivi v prvem polčasu, ko sta v razmaku sedmih minut zadela Jelenič iz dobrih 15 metrov in Šporar po podaji Harisa Vučkiča, a je nasprotnik v drugem polčasu vrnil udarec in izničil trud Slovenije. Gostovanje se je razpletlo z delitvijo točk. "Proti odličnemu tekmecu se nismo branili, preko hitrih prehodov smo prišli do dveh priložnosti, ki smo jih izkoristili. Žal smo praktično iz ničesar dobili gol takoj na začetku drugega dela, kar je dalo domačim krila. V zadnjih minutah smo imeli tri lepe priložnosti, žal nismo bili natančni." Najlepšo je zapravil Dejan Trajkovski"Potrebno je priznati, rezultat je realen." 

Gostitelji so bili, čeprav so se vrnili v igro za zmago, manj učinkoviti od Slovencev. Od skupno desetih strelov so realizirali le dva, medtem ko so Vučkič in soigralci imeli 50 odstotno učinkovitost strelov na gol. 

Kot so obljubili reprezentanti, borbenosti ni manjkalo, tudi motivacija za prve tri točke  v kvalifikacijskem ciklu je bila prisotna. Zmanjkalo je več izkušenj in težke tekme v nogah, kar pa slovenski reprezentanti, kot pritrjuje tudi selektor, niso vajeni. "Danci imajo vsak teden tako močne tekme kot je bila današnja, naši pa igrajo v slovenski ligi, ki ni primerljiva. Tempo je povsem drug. Jasno je tudi, da je lažje napadati, kot braniti rezultat."

Ne glede na to, da je drugi polčas, ki je bil statistično veliko bolj razgiban, kot prvi, Slovencem pristrigel krila, pa je selektor v tej tekmi videl tudi veliko dobrega. Njegovi varovanci so v zadnjem mesecu dni napredovali. "Z vsako tekmo rastemo. Imamo pa to težavo, da znamo dobro pristopiti v uvodnih minutah, povedemo, a kasneje tega ne znamo zadržati." Kot pravi selektor Tomaž Kavčič je tu še največ manevrskega prostora glede napredka. V sami igri fantje so konkurenčni, je pa težko zdržati visok ritem igre vseh 90. minut.

Že prihodnji teden sledi nov kvalifikacijski obračun. Tokrat v Novi Gorici gostujejo Bolgari. "Dobro se moramo regenerirati. Trenutno ekipa ni v dobrem stanju. Eden ima šive, drugi je dobil udarec v nogo, klop znova krajšajo poškodbe. Bomo jutri videli, v kakšnem stanju smo. Jasno pa je, da je želja zmaga proti Bolgariji." 

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

 • 10.06.2019 | U21
  V Lendavi brez zmagovalca
  Slovenska reprezentanca do 21 let se je v Lendavi razšla z Gruzijo z rezultatom 1:1 (0:1).
 • 09.06.2019 | U21
  Proti Gruziji brez Mlakarja in Celarja
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo jutri v Lendavi ob 17.30 odigrala novo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Gruzije. Selektor Primož Gliha optimistično pričakuje nov dvoboj z Gruzijci, saj so naši fantje nedavno slavili odmevno zmago v Švici.
 • 07.06.2019 | U21
  Mladi Slovenci uspešni v Švici
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let, ki jo vodi Primož Gliha, je v prijateljski tekmi v mestu Aarau z izidom 2:1 premagala Švico. Za slovensko zmago pred okrog tri tisoč gledalci sta zadela Jan Mlakar in Žan Celar.
 • 06.06.2019 | U21
  Jutri s Švico
  Članska izbrana vrsta se bo jutri v Celovcu udarila z Avstrijo, nova preizkušnja pa čaka tudi reprezentanco do 21 let. Aarau bo ob 19. uri gostil spopad mladih Švicarjev in Slovencev, ki bodo prijateljski obračun izkoristili kot pripravo na domače evropsko prvenstvo.
 • 04.06.2019 | U21
  Švica bo pravi pokazatelj
  Slovenska reprezentanca do 21 let se intenzivno pripravlja na prihajajoči prijateljski tekmi s Švico in Gruzijo. Slovenski selektor Primož Gliha v primerjavi s prvotnim seznamom ne bo računal na poškodovanega Žana Kolmaniča in Roka Vodiška, ki ureja klubski status
 • 27.05.2019 | U21
  Gliha izbral za Švico in Gruzijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo 7. in 10. junija odigrala mednarodni prijateljski tekmi proti reprezentancama Švice in Gruzije.
 • 22.03.2019 | U21
  U21: Poraz v Gruziji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi v Goriju izgubila z Gruzijo z 0:3 (0:1).
 • 21.03.2019 | U21
  Tekmovati od prve minute
  Reprezentanca do 21 let bo jutri odigrala prvo srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija skupaj z Madžarsko gostila leta 2021. Prvi nasprotniki mladih Slovencev bodo vrstniki iz Gruzije.
 • 13.03.2019 | U21
  Gliha izbral za Gruzijo, znani prvi tekmeci
  Slovenska reprezentanca do 21 let začenja s pripravami na evropsko prvenstvo U21 2021, ki ga bo gostila Slovenija. Našim fantom tokrat ne bo treba v kvalifikacije, saj ima gostitelj mesto na prvenstvu zagotovljeno, tako da se bodo do prvenstva vrstile številne prijateljske tekme.
 • 29.01.2019 | U21
  Izvršni odbor potrdil Gliho, Radosavljevića in Žlogarja
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji  31. seji odločal o imenovanju selektorjev mlajših in mlade reprezentance. Na položajih selektorjev reprezentanc U16, U17 in U21 bodo priložnost dobili nekdanji slovenski reprezentanti.

DELI NA