15.11.2013 | U21
U21: Pripravljeni na močne Ruse

Mladi reprezentanti Slovenije se bodo danes na Bonifiki pomerili z vrstniki iz Rusije v kvalifikacijah za EP U-21 2015. Varovanci Tomaža Kavčiča so se na Ruse dobro pripravili, saj jih morebitna zmaga vrača v igro za napredovanje. Tekmo si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na TV SLO 2.

Slovenija v kvalifikacijski skupini 2 trenutno zaseda peto mesto, a zaostanek za vodilnimi Danci ni prevelik. Četa Tomaža Kavčiča obžaluje predvsem uvodni nepričakovani poraz z Estonci, čeprav bi z nekaj več sreče lahko premagala tudi Dance in Ruse. Vzhodnjaki so na prvi tekmi prišli do zmage s preobratom v zadnjih minutah, česar Slovenci še niso pozabili. Boleč poraz so naši reprezentanti odločeni maščevati na Bonifiki ter si s pomembnimi tremi točkami pripraviti odlično izhodišče za zahtevno gostovanje v Bolgariji.

Slovenski selektor je bil s pripravami na ključni kvalifikacijski tekmi zadovoljen. Fantje so pokazali delovno vnemo, pri pripravi na tekmo se niso dali motiti niti močni burji, ki je v teh dneh vela na Primorskem. Tokrat ni bilo večjih težav niti z zdravjem nogometašev. Andraž Šporar, ki je zadnjo prvenstveno tekmo končal predčasno zaradi poškodbe, je lačen novih zadetkov, medtem ko sta Aljaž Cotman in Dejan Trajkovski za kratek čas zapustila reprezentančno bazo zaradi pokalne tekme med Mariborom in Šenčurjem.

Cilj je jasen, Slovenija namerava ostati v igri za Evropsko prvenstvo. Zahtevna naloga naj bi bila zaupana naslednjim nogometašem: Jug, Palčič, Blažič, Krajnc, Janža, Vrhovec, Žibert, Jelenič, Črnic, Vučkič in Šporar. Sodniška ekipa prihaja iz Romunije, piščalko bo nosil Marius Avramov.

Kljub deževnemu vremenu pa velja Bonifiko obiskati že precej pred začetkom kvalifikacijske tekme, saj se bodo na bližnjem igrišču z umetno travo pomerile Humane zvezdice Slovenije in Rusije. Na dobrodelni tekme bodo slovenske barve zastopali tudi nekdanji slovenski reprezentanti in drugi uveljavljeni obrazi iz sveta športa in zabave. Vstopnine ni.

Kvalifikacije za EP U21 2015, skupina 2:

Petek, ob 15.30, Bonifika: Slovenija U21 – Rusija U21

Neposredni prenos: TV SLO 2

Petek, ob 16.00: Andora – Estonija
Petek, ob 17.00: Bolgarija - Danska

Lestvica skupine 2: Danska 11, Rusija 10, Bolgarija 8, Estonija 5, Slovenija 5, Andora 1.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 14.11.2019 | U21
  V Estorilu brez zadetkov
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Estorilu podaljšala niz pozitivnih rezultatov v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Dvoboj s Portugalci se je končal z začetnim izidom, z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal Žiga Frelih.
 • 13.11.2019 | U21
  Jutri s Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije jutri čaka naslednja v seriji pripravljalnih tekem na domače evropsko prvenstvo. Četa selektorja Primoža Glihe se bo v Estorilu, ob 18.30 po slovenskem času, pomerila s Portugalci.
 • 06.11.2019 | U21
  Gliha izbral za Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije, ki se pripravlja na domače evropsko prvenstvo, čaka zadnja akcija v letošnjem letu. Četa selektorja Primoža Glihe bo 14. novembra gostovala na Portugalskem, štiri dni kasneje pa bo na Bonifiki odigrala še prijateljsko srečanje s Koprom.
 • 06.11.2019 | U21
  Znan razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let 2021
  Evropska nogometna zveza UEFA je predstavila razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta leta 2021 gostili Slovenija in Madžarska. Prvenstvo bo potekalo med 9. in 26. junijem 2021, otvoritvena tekma pa bo pripadla mladi reprezentanci Slovenije na stadionu Ljudski vrt.
 • 15.10.2019 | U21
  Slovenci dobili dvoboj gostiteljev evropskega prvenstva
  Mlada reprezentanca Slovenije je v knežjem mestu odigrala novo prijateljsko srečanje. Slovenci so se udarili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021, in srečanje dobili z enajstmetrovko Jana Mlakarja.
 • 14.10.2019 | U21
  Danes z Madžari
  Mlado reprezentanco Slovenije čaka še druga oktobrska pripravljalna preizkušnja. Slovenci se bodo v Celju pomerili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021.
 • 11.10.2019 | U21
  Po zaostanku do remija
  Reprezentanca do 21 let je v Mariboru odigrala novo prijateljsko srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo. Mladi Slovenci so gostili Anglijo, ki je v končnico vstopila z dvema goloma prednosti, otoško prednost pa sta izničila Dejan Petrovič in Janez Pišek.
 • 08.10.2019 | U21
  V petek proti Angliji
  Reprezentanca do 21 let nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija z Madžarsko gostila leta 2021. Mladi Slovenci bodo oktobrska termina izkoristili za dvoboja z Madžari in Angleži, ki bodo v Ljudskem vrtu gostovali v petek.
 • 01.10.2019 | U21
  Gliha izbral za tekmi z Anglijo in Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo oktobra odigrala dve močni prijateljski tekmi. Izbranci Primoža Glihe bodo 11. oktobra ob 18.00 v Ljudskem vrtu gostili Anglijo, 15. oktobra pa bo v Celju ob 18.00 na sporedu še obračun med Slovenijo in Madžarsko.
 • 08.09.2019 | U21
  Ljudski vrt videl remi Slovencev in Francozov
  Mlada reprezentanca Slovenije je v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 odigrano tudi na slovenskih tleh, odigrala novo prijateljsko srečanje. Varovanci Primoža Glihe so v Ljudskem vrtu gostili Francoze ter z goloma Dejana Petrovića in Jana Mlakarja prišli do remija.

DELI NA