08.06.2015 | U21
U21: Mladi uspešno v nov kvalifikacijski ciklus

Mlada izbrana vrsta Slovenije je začela s kvalifikacijami za EP U21 2017 z zmago proti Andori, ki je v Ajdovščini prejela kar štiri zadeteke. Varovanci Primoža Glihe so večino dela opravili že v prvem polčasu.

Kvalifikacije za EP 2017, skupina 2:

Slovenija – Andora 4:0 (3:0)

Sodnik: Alexandr Aliyev (Kaz)
Gledalcev: 600
Strelci: Šporar 14., Kastrevec 21., Zahovič 29., Gorenc Stankovič 74. 
Rumeni kartoni: Zahovič; Rebes, Reyes, Nazzaro, A. Sanchez
Rdeči kartoni: Nazzaro 68.

Slovenija: Cotman, Krefl, Krajnc (od 63. Kapun), Bajrič, Šme, Gorenc Stankovič, Vancaš Požeg, Krivičič (od 46. Benedičič), Šporar (od 46. Ožbolt), Kastrevec, Zahovič.
Andora: Silverio, Rubio, Rebes, Reyes, A. Sanchez, Ferre, C. Sanchez, A. Bove (od 52. Nazzaro), Alaez (od 79. Cunha), Bove, Munoz (od 68. Villagrasa).

Izbranci Primoža Glihe, ta sicer zaradi kazni ni smel voditi ekipe, namesto njega je na klopi sedel Alfred Jermaniš, so z odliko začeli nov kvalifikacijski cikel. V Ajdovščini so pričakovano in brez posebnih težav odpravili Andoro, od katere so bili dvakrat s po 5:0 boljši že v prejšnjih kvalifikacijah.

Sicer pa Slovenijo v skupini 2 čakajo precej težji tekmeci od Andore na čelu z Italijo in Srbijo, ob teh pa sta v skupini še Irska in Litva. V naslednjo fazo kvalifikacij, tako imenovani "play-off", se bodo uvrstili zmagovalci skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe.

Slovenska vrsta je povedla v 14. minuti, ko je z roba kazenskega prostora malce z leve strani z diagonalnim strelom zadel Andraž Šporar. Pred tem je imel najlepšo priložnost Kenan Bajrić, ki je v 13. minuti s strelom z glavo meril premalo natančno.

Na 2:0 je v 21. minuti povišal Žiga Kastrevec, ko je z glavo unovčil prosti strel z leve strani. Osem minut pozneje je bilo 3:0, ko je Luka Zahović med dvema branilcema spretno žogo dvignil čez vratarja gostov.

Tudi v drugem polčasu so gledalci spremljali enosmerni promet, večino časa so slovenski nogometaši igrali na andorski polovici, Rudi Požeg Vancaš je v 67. minuti prišel do strela, a se je izkazal Victor Silverio.

Od 68. minute so gosti igrali z igralcem manj, saj je Roger Nazzaro hitro dobil dva rumena kartona zaradi prekrškov nad Bajrićem in Aljažem Kreflom. Že v 72. minuti so domači izkoristili številčno prednost, po kotu in napaki andorskega vratarja je žogo iz bližine v mrežo potisnil Jon Gorenc Stankovič. Po še nekaj izvrstnih priložnostih je novo zapravil Kastrevec v 79. minuti, ko je zatresel prečko.

Primož Gliha, selektor Slovenije: »Danes smo se predstavili v popolnoma drugačni luči, kot v Ukrajini. Zmagali smo s 4:0, vknjižili tri točke, ampak to ni dovolj. Fantje ne smejo biti zadovoljni z današnjo predstavo, ker so sposobni precej več. Od nogometašev v razvoju pričakujem, da bodo kljub udobnemu vodstu iskali še višjo zmago.« 

Kvalifikacije EP U21 2017, skupina 2

NazivTZNPDZPZToč
Italija 0 0 0 0 0 0 0
Srbija 0 0 0 0 0 0 0


Tekst: STA, MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA