16.11.2015 | U19
U19: Za zaključek še z Latvijci

Sredino popoldne mladinski reprezentanci Slovenije prinaša še zadnje dejanje kvalifikacijskega turnirja. Obračun z Latvijo bo imel zgolj še prestižen značaj, saj so si izbranci selektorja Igorja Benedejčiča elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2017 v Nemčiji, že zagotovili z zmagama proti Irski in Škotski.

Oba otoška predstavnika sta padla z minimalno razliko. Obračun z Irsko je po podaji Timija Maxa Elšnika odločil Mika Mario Rokavec, medtem ko je v tekmi s Škotsko, ki je pred začetkom kvalifikacij veljala za prvo ime turnirja, vloga osrednjega junaka pripadla kapetanu Dominiku Ivkiću, ki je zadel po kotu Svena Šoštariča Karića. Po nedeljski zmagi nad Škotsko so morali Slovenci na potrditev napredovanja počakati še na konec večernega dvoboja Irske in Latvije, ki ga je prva dobila s 3:0. Slovensko napredovanje v elitni krog kvalifikacij je bilo tako tudi uradno potrjeno, četa selektorja Igorja Benedejčiča si je z dvema zmagama že zagotovila prvo mesto. Tega ne more izgubiti niti v primeru poraza z Latvijo in zmage Škotske ali Irske, ki bosta med seboj obračunali za drugo mesto, ki prav tako še zagotavlja nadaljevanje boja za evropsko prvenstvo.

Podobno kot za Slovenijo, bo tudi za Latvijo zadnji obračun kvalifikacijskega turnirja le še prestižne narave, saj so Latvijci z ničlama proti Škotski in Irski že zapravili vse možnosti za napredovanje. Otoškima reprezentancama niso uspeli zabiti zadetka, so pa zato proti Škotski zatresli okvir vrat. A verjetno ne gre posebej izpostavljati, da bi Latvijci rane po dveh porazih rade volje zacelili s tremi točkami proti Sloveniji. Tako tudi slovenskim fantom ne bo manjkalo tekmovalnega motiva, saj želijo kvalifikacijski turnir zaključiti še s tretjo zmago in popolnim točkovnim izkupičkom.

Glede na to, da si je reprezentanca že zagotovila napredovanje in prvo mesto, bo zanimivo videti, kakšno enajsterico bo selektor Benedejčič poslal na igrišče Terryland Parka, na katerem so Slovenci vpisali prvo zmago. V prvih dveh tekmah sta od prve minute zaigrali povsem identični zasedbi, razlika je bila zgolj v taktični postavitvi. Bo pa v rošade v začetni enajsterici prisiljen latvijski selektor Vladimirs Babičevs, saj napadalec Verners Zalaks in vezist Daniels Jakovlevs zaradi izpolnjene kvote dveh rumenih kartonov proti Sloveniji nimata pravice nastopa.

Tekst: NZS
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA