11.05.2023 | U17
U17 EURO: Kadeti zaključili s prvim delom priprav

Slovenska kadetska reprezentanca je na Brdu pri Kranju zaključila s prvim delom priprav na evropsko prvenstvo, ki se začne čez slab teden dni na Madžarskem. Slovenci so opravili štiri treninge na Brdu pri Kranju, ponovno se zberejo v soboto, ko se bodo zbrali v Moravskih Toplicah.

Slovenija je v treh dneh trenirala štirikrat, čeprav fantje niso imeli sreče z vremenom, pa so na igriščih nacionalnega nogometnega centra imeli optimalne pogoje. Zdaj je pred igralci prost petek, v soboto pa bodo misli še bolj osredotočene na evropsko prvenstvo. »Uvrstitev na evropsko prvenstvo v mlajših selekcijah je za Slovenijo velik uspeh, saj vemo, kakšni so vložki v nogomet pri nas v primerjavi s tujino. In uvrstitev je predvsem velika nagrada za te fante. Le redki dobijo priložnost oziroma si prislužijo nastop na evropskem prvenstvu,« je samo uvrstitev povzel selektor Mišo Brečko.

Slovenci bodo na Madžarsko odpotovali v torek, kjer bodo začeli z uradnim portretnim fotografiranjem. Takrat bodo občutki, ki so jih fantje doživeli ob uvrstitvi, še močnejši: »Ko smo se uvrstili na evropsko prvenstvo sem bil izredno zadovoljen, vesel in ponosen, ker sem tudi kot kapetan lahko bil del te ekipe. Občutki so bili res neverjetni,« se je dogodkov na Norveškem spomnil kapetan, Lovro Golič.

Slovenijo v Moravskih Toplicah čakajo trije treningi, Brečko pa verjame, da bo Slovenija 18. maja v Telkiju, ko se bo pomerila s Srbijo, pokazala pravi obraz: »Potrudili se bomo po najboljših močeh in pokazali kaj znamo. Če smo bili v prvi fazi pod pritiskom zaradi napredovanja, je bil v drugem delu kvalifikacij pritisk vseeno nekoliko manjši. Na evropskem prvenstvu pa lahko uživamo, z nastopom na prvenstvu pa pride tudi odgovornost. Osebno uživam, če sem uspešen tako da se bomo potrudili, da zastopamo Slovenijo na najboljši možni način.«

Čeprav so kakršne koli napovedi pred začetkom prvenstva nehvaležne, pa selektorju pritrjuje  tudi Golič, ki obljublja boj do zadnjega sodnikovega žvižga: »Karkoli se bo zgodilo, bomo ostali ekipa. Ne bomo se predajali, igrali bomo do zadnje minute in mislim, da je to pomembno. Da se vsi s srcem borimo za grb slovenske reprezentance in verjamem, da nam bo šlo odlično.«

Tekst: NZS/MaK
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.11.2023 | U17
  Radosavljević izbral varovance za prijateljski tekmi z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki se je pred časom uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo bo 28. in 30. novembra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z izbrano vrsto Madžarske. Obe srečanji bosta odigrani v Telkiju.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.
 • 20.10.2023 | U17
  Kadeti danes pričenjajo kvalifikacije
  Jutri bodo slovenski reprezentanti do 17 let pričeli z uvodnim krogom kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo. V Srbiji so bodo najprej pomerili z Luksemburgom, sledil bo obračun z Azerbajdžanom, za konec pa se bodo pomerili še z gostitelji. Uvodni obračun tudi na kanalih NZS.
 • 10.10.2023 | U17
  Radosavljević izbral moštvo za kvalifikacije
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 17. in 27. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo odvilo prihodnje leto na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Aleksandar Radosavljević je objavil seznam nogometašev, ki bodo branili barve Slovenije na srečanjih proti Luksemburgu, Azerbajdžanu in Srbiji.
 • 22.09.2023 | U17
  Kadeti v drugo klonili proti Franciji
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala še drugo srečanje proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so po torkovi zmagi tokrat morali priznati premoč svojim francoskim vrstnikom.
 • 19.09.2023 | U17
  Slovenija boljša od Francije
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili od svojih francoskih vrstnikov boljši z 1:0. V drugem polčasu je edini zadetek dosegel David Pejičić.

DELI NA