23.09.2015 | U17
U17: Kadeti začenjajo s kvalifikacijami

Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 24. in 29. septembrom gostila uvodni kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo U17 2016. V kvalifikacijski skupini 10, tekme bodo potekale v Lendavi in v Bakovcih, so še reprezentance Belgije, Turčije in Ferskih otokov.

Kadetska reprezentanca Slovenije v sredo začenja s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo U17 2016. Izbranci Dušana Kosiča stopajo v velike čevlje pretekle generacije, ki je nedavno zastopala slovenske barve na zaključnem turnirju v Bolgariji. V slovenskem taboru se kljub temu ne bojijo izziva, saj so odločeni napasti prvo mesto že na uvodnem turnirju.

»Želimo osvojiti turnir,« je poslal jasno sporočilo pred začetkom kvalifikacij slovenski selektor Dušan Kosič, ki vsem nasprotnikom pripisuje enako težo. »Ne bi želel delati razlike, saj so vse tekme zelo pomembne.« Slovenska izbrana vrsta se bo najprej pomerila z Belgijo, resnim kandidatom za napredovanje.

»Nasprotnika smo analizirali, tako da dobro vemo proti komu igramo. Imamo pripravljen jasen načrt, kako se jim bomo zoperstavili, vendar bomo morali biti zelo natančni,« pred prvo tekmo v Lendavi pravi Kosič, ki je zelo zadovoljen s konkurenco znotraj reprezentance. »Okostje ekipe je znano, imamo pa še nekaj dilem, saj nam fantje povzročajo sladke skrbi. Vsi delajo zelo dobro. Zelo sem zadovoljen tudi s tistimi, ki doslej niso bili prav pogosto z nami, saj so pokazali, da zadevo razumejo

Vse tekme v kvalifikacijski skupini 10 si bo moč ogledati brez plačila vstopnice, tekme slovenske reprezentance pa bodo tudi v spletnem prenosu na NZS.si.

V elitni krog kvalifikacij vodita prvi dve mesti v skupini. V sklepni fazi kvalifikacij se bo sicer našel prostor še za pet najboljših tretjeuvrščenih ekip, ki bodo imele najboljši izkupiček s tekem proti prvi in drugouvrščeni reprezentanci posamezne uvodne kvalifikacijske skupine. V elitni krog kvalifikacij je avtomatično uvrščena Nemčija, na evropskem prvenstvu pa ima zagotovljeno mesto gostitelj, Azerbajdžan.

Uvodni kvalifikacijski turnir, skupina 10:

24. september ob 15.00:

Belgija – Slovenija (Lendava)
Turčija – Ferski otoki (Bakovci)

26. september ob 15.00:

Turčija – Slovenija (Lendava)
Ferski otoki – Belgija (Bakovci)

29. september ob 15.00:

Slovenija – Ferski otoki (Bakovci)
Belgija – Turčija (Lendava)


Tekst: MKo
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA