07.09.2014 | U21
U-21: Uspešen debi Englara

Slovenska reprezentanca do 21 let je v Ajdovščini premagala Andoro s 5:0 (1:0). Za četrto zmago v kvalifikacijah za EP 2015 so prispevali zadetke Haris Vučkič, Elvis Bratanovič, Petar Stojanovič in Mitja Lotrič, ki je zabil dvakrat.

Kvalifikacije za EP U-21 2015:

Slovenija – Andora 5:0 (1:0)

Sodnik: Eiko Saar
Strelci: Vučkič 18., Bratanovič 55., Stojanovič 60., Lotrič 82., 88.
Rumeni kartoni: Mitrovič; Vieira
Rdeči kartoni: Gomes 45+2.

Slovenija: Jug, Janža (od 81. Balkovec), Mitrovič, Krajnc, Stojanovič, Vancaš Požeg (od 70. Majer), Vučkič, Benedičič (od 61. Kapun), Vrhovec, Bratanovič, Lotrič. Selektor: Robert Englaro.
Andora: Rodriguez, San Nicolas, Rodriguez (od 64. Ferreira), Prat (od 54. Bueno), Alves (od 78. Crespo), Rubio, Vieira, Ferre, Bertran, Triquell, Gomes. Selektor: Justo Rodriguez

Mlada reprezentanca Slovenije se je v kvalifikacijsko tekmo z Andoro podala z novim selektorjem Robertom Englarom, ki je nasledil Tomaža Kavčiča. Izbrana vrsta ni doživela večjih sprememb, tako da so se slovenski nogometašem v Ajdovščini predstavili v razmeroma prepoznavni zasedbi.

Slovenci so srečanje z Andoro začeli previdno in stopnjevali pritisk proti vratom Jordija Rodrigueza, ki je prvič resneje posredoval v 11. minuti, ko je v zadnjem trenutku pobral žogo pred osamljenim Harisom Vučkičem. Gostitelji so še resneje zapretili minuto kasneje, ko je po predložku iz kota z glavo dobro meril Luka Kranjc, a žoga ni želela prečkati golove črte.

Pritisk se je obrestoval v 18. minuti. Vodstvo je prinesla lepa, dolga in učinkovita kombinacija Slovencev, ki so si izmenjali številne kratke podaje. Izstopali so Žan Benedičič, Mitja Lotrič in Haris Vučkič, ki je na asistenco koprskega napadalca z leve strani zatresel prazno mrežo.

Gostje so na vodstvo Slovenije odgovorili z bolj grobo igro, a brez pravih rešitev v polju, kjer so še naprej prevladovali gostitelji. V končnici prvega dela bi se lahko med strelce vpisal Erik Janža, ki je plenil na odbito žogo in s pravim projektilom z leve strani kazenskega prostora stresel okvir gostujočih vrat. Še lepšo priložnost je štiri minute kasneje zapravil Lotrič, ki je iz ugodnega položaja meril neposredno v vratarja Andore, medtem ko je v sodnikovem podaljšku prvega dela še drugič nastreljal prečko Vučkič po strelu iz dvajsetih metrov.

Prvi del se je končal z manjšo zamudo, saj smo v podaljšku zabeležili še grob prekršek Carlosa Gomesa nad Rudijem Vancašom Požegom. Nogometaš Domžal jo je odnesel z bolečinami, igralec Malte pa z neposrednim rdečim kartonom.

Izbranci Roberta Englara so z dobro igro nadaljevali tudi v drugem polčasu, le da so bili še nekoliko bolj učinkoviti. Slovenija je pretila predvsem po desni strani igrišča, kjer je bil izjemno razpoložen Vacaš Požeg. Nogometaš Domžal je tako v 55. minuti idealno zaposlil Bratanoviča, ki je z glavo pospravil žogo v nebranjeno mrežo. Pet minut kasneje je domžalski vezist vpisal že drugo asistenco, potem ko je podal do spretnega Petra Stojanoviča. Ta je lepo prodrl po desni strani in presenetil vratarja Andore s strelom ob bližnji vratnici.

Andorci so edini resni poskus pripravili v 63. minuti, ko je po iznajdljivi kombinaciji iz prostega strela meril Xavier Vieira, vendar je bil Ažbe Jug dobro postavljen. V zaključku obračuna pa je stopil na sceno še Lotrič, ki je zabil kar dva gola. Prekmurec, ki si nogometni kruh služi na Obali, je v 82. minuti pričakal odbito žogo na robu kazenskega prostora in natančno meril v spodnji desni kot, medtem ko je v 88. minuti zgolj nastavil nogo in postavil končni rezultat tekme po izvrstni asistenci Stojanoviča.

Slovenija je tako vknjižila četrto kvalifikacijsko zmago, tretjo v nizu s petimi doseženimi zadetki. Zadnja tekma v kvalifikacijah prihaja na vrsto v ponedeljek, ko bodo nogometaši Roberta Englara gostovali v Estoniji.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA