03.12.2014 | U17
U-17: V Elitnem krogu kvalifikacij skupaj z branilci naslova

V švicarskem Nyonu je bil danes na sporedu žreb Elitnega kroga kvalifikacij za EP U-17 2015. Ples kroglic je Sloveniji namenil skupino 6, v kateri domujejo še Angleži, Romuni in Norvežani. Slovenska reprezentanca se je ob tem seznanila tudi z nasprotniki v kvalifikacijah za EP U-17 2016.

Žreb Elitnega kroga kvalifikacij za EP U-17 2015:

Kadetska reprezentanca Slovenije je z zanimanjem pospremila današnji žreb Elitnega kroga kvalifikacij za EP U-17 2015 v Nyonu, saj si je z uspešnim septembrskim turnirjem v konkurenci Portugalske, Severne Irske in Turčije, izborila prosto mesto v četrtem bobnu. Žreb ni bil pretirano naklonjen našim fantom, saj je usoda želela skupino z aktualnimi evropskimi prvaki Angleži, Romuni in Norvežani.

Elitni krog kvalifikacij bo potekal marca 2015, v obliki osmih mini-turnirjev. Gostitelji turnirjev in natančni termini tekem bodo znani naknadno.

Na evropsko prvenstvo, ki ga bo maja prihodnje leto gostila Bolgarija, se bo uvrstila prvouvrščena reprezentanca iz vsake od osmih kvalifikacijskih skupin in sedem najbolj uspešnih selekcij, ki bodo elitni krog kvalifikacij zaključile na drugem mestu. Na zaključni  turnir je neposredno uvrščena gostiteljica Bolgarija.

Igor Benedejčič, selektor Slovenije: “V državnih tekmovanjih mlajših selekcij velja, da v nogometu lahkih nasprotnikov ni, še posebej v drugem krogu. Težko skupino smo imeli že v prvem delu, kjer smo s Portugalci, Irci in Turki pokazali, da se lahko enakopravno kosamo tudi z najboljšimi. Portugalci sem absolutno pašejo. Predvsem pa upam, da bodo vsi fantje zdravi in pripravljeni, potem pa bomo videli. Primarno nas zanima napredek mladih, skozi tekme z Anglijo, Romunijo in Norveško bomo dobili občutek kam lahko merimo. Vemo, da se v nogometu lahko zgodi marsikaj, zato je tudi vlogo favorita težko napovedovati.”

SKUPINA 6:
Anglija (branilec naslova)
Romunija
Norveška
Slovenija

Žreb kvalifikacij za EP U-17 2016:

V Nyonu so izžrebali tudi kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo do 17 let 2016, ki bo potekalo v Azerbajdžanu. Slovenska reprezentanca je padla v skupino 10, kjer so še izbrane vrste Turčije, Belgije in Ferskih otokov.

Kvalifikacije bodo potekale jeseni 2015, v obliki trinajstih mini-turnirjev. Gostitelji turnirjev in natančni termini tekem bodo znani naknadno.

V Elitni krog kvalifikacij vodita prvi dve mesti iz vsake kvalifikacijske skupine, prosto mesto pa se ponuja tudi petim najboljšim tretjeuvrščenim reprezentancam. V Elitni krog je neposredno uvrščena Nemčija, na evropskem prvenstvu pa bo zagotovo sodeloval gostitelj Azerbajdžan.

SKUPINA 10:
Turčija
Belgija
Ferski otoki
Slovenija

Tekst: MKo
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA