Turnir reprezentance socialno ranljivih skupin

NZS ima v programu Nogomet za vse tudi vsebine, ki vzpodbujajo socialno odgovorne projekte. Vrsto let je del teh vsebin tudi Reprezentanca Slovenije socialno ranljivih skupin, ki jo vodi Igor Zupančič v sodelovanju Javnega zavoda Socio iz Celja. Bili smo na turnirju v Celju, kjer se je reprezentanca predstavila na športnem igrišču.

V Celju se je v organizaciji Javnega zavoda Socio odvil poseben športen dogodek, ki ga je odprla direktorica zavoda ga. Suzi Kvas. Na malo nogometnem turnirju se je predstavila reprezentanca Socialno ranljivih skupin in odigrala tekme z predstavniki Kraljev ulice (bivši brezdomci), ravnatelji Celskih šol in Slovenske vojske. Turnir je bil del promocije izbranih posameznikov v programu družbeno odgovornega projekta, kjer se preko nogometa družijo socialno ranljivi ljudje. Po večini so to brezdomci, ki se jim s takšnimi programi pomaga k ponovni vključitvi v družbo. Reprezentanca je bila izbrana preko selektivnih turnirjev po Sloveniji.

Tokrat se je predstavila izbrana ekipa, ki bo Slovenijo zastopala na kar nekaj turnirjih tudi v tujini, program pa bo zaključen z nastopom na Svetovnem prvenstvu jeseni v oddaljenem Čilu. Izbor vsekakor ni le po športnem kriteriju ampak tudi po odzivnosti posameznikov v želji po spremembi načina tako življlenja kot razmišljanja. Zato tudi tokrat rezultat ni bil v prvem planu in. Če nam bo skupaj z ostalimi uspelo pomagati posameznikom k rešitvi življenske stiske je program dosegel svoj namen.

tekst in foto: NZS/RK

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA